Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBudapest - 2010. május 20.
új AIDA sajtótájékoztató„.
..Idén nyáron Szurdi Miklós rendezésében születik újjá az Aida musical, a bemutató helyszíne ezúttal is a Margitsziget, és onnan Fehérvárra, az ARÉV Sportcsarnokba költözik a produkció, amelyből júliusban hat előadást láthat a fehérvári közönség, július 8-10. és 15-17. között. A szövegkönyv és a dalszövegek újak, a szereplők azonban zömmel a régiek: a címszerepben Oláh Ibolya látható, Radamesként Feke Pál és Szerényi László lép színre, Amneris hercegnőt pedig Xantus Barbara személyesíti meg. Zoser miniszterelnökként ezúttal is Gerner Csaba és Kálloy Molnár Péter ármánykodik, Mereb hálás szerepét Gulyás Hermann Sándor játssza, a fáraó trónján pedig Kolos István ül.
Az újrarendezett musical mai, budapesti sajtótájékoztatóján Szurdi Miklós elmondta: a szerzői jogok miatt újrafordított és szövegezett produkció létrejötte nem kis részben Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatójának mecenatúrájának köszönhető. A sajtótájékoztató résztvevői ízelítőt is kaptak az újraírt dalokból..”Oláh Ibolya címszereplésével újra megkezdi hódító útját az Aida musical. A Szurdi Miklós által újrarendezett változat margitszigeti bemutatója után a produkció visszatér legnagyobb sikerei helyszínére, Fehérvárra.

A szenvedéllyel átszőtt, örök szerelmi történet musicalváltozatának hazai ősbemutatója 2007 júliusában volt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Akkor a Vörösmarty Színház és a West End Színház közös vállalkozásában vitték színre a núbiai hercegnő történetét, amely ősztől beköltözött a fehérvári teátrumba, és az évad legnagyobb sikerévé vált: hetven előadás ment le belőle. Az ország minden részéről jöttek nézők - már akiknek jutott jegy, hiszen a nézők minden hónap tizedikén, a műsor meghirdetésének napján szinte tábort vertek a színház előtt, és ölték egymást az Aida-jegyekért.

2008 nyarától hányatottá vált a produkció sorsa: a fehérvári teátrum igazgatóváltása után néhány előadást még láthatott a közönség, aztán már csak hébe-hóba volt belőle előadás az országban, és ezek már nem nyújtották azt az élményt, mint az eredeti produkció.

Idén nyáron
Szurdi Miklós rendezésében születik újjá az Aida musical, a bemutató helyszíne ezúttal is a Margitsziget, és onnan Fehérvárra, az ARÉV Sportcsarnokba költözik a produkció, amelyből júliusban hat előadást láthat a fehérvári közönség, július 8-10. és 15-17. között. A szövegkönyv és a dalszövegek újak, a szereplők azonban zömmel a régiek: a címszerepben Oláh Ibolya látható, Radamesként Feke Pál és Szerényi László lép színre, Amneris hercegnőt pedig Xantus Barbara személyesíti meg. Zoser miniszterelnökként ezúttal is Gerner Csaba és Kálloy Molnár Péter ármánykodik, Mereb hálás szerepét Gulyás Hermann Sándor játssza, a fáraó trónján pedig Kolos István ül.

Az újrarendezett musical mai, budapesti sajtótájékoztatóján Szurdi Miklós elmondta: a szerzői jogok miatt újrafordított és szövegezett produkció létrejötte nem kis részben Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatójának mecenatúrájának köszönhető. A sajtótájékoztató résztvevői ízelítőt is kaptak az újraírt dalokból.

(http://fehervar.net, 2010.05.24.)