Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEK



A sztárok a fejükre estek - 2008. október 29.-november 30.
Kalandshow



„..A sztárok a fejükre estek címmel november elején indul a TV2 és Frei Tamás közös élő kaland-show-ja, amelyben tíz ismert magyar közéleti személyiség izgalmas, veszélyekkel teli küldetésre indul Afrika távoli, vadregényes országaiba, Zambiába és Botswanába.

A produkció ötletén Frei Tamás és két világhírű holland műsorfejlesztő, Kirsten van Nieuwenhuijzen és Mark van Berkel már egy éve dolgoznak. A holland kreatív szakemberek nevéhez fűződik a Big Brother létrehozása, a Legyen Ön is Milliomos közelmúltbeli átalakítása vagy éppen a Széf című műsor ötlete. A Sztárok a fejükre estek igazi világpremier lesz, most először fordulhat elő, hogy egy magyar fejlesztésű műsorötlet nagy, nemzetközi formátummá válhat.

Az alapötlet szerint tíz híresség, táborról-táborra utazva küzd meg Afrika vadvilágával, nomád törzseivel és a természet embert próbáló kihívásaival. Útjuk során számos veszélyes, izgalmas, olykor humoros élményt élnek át. A műsorban komoly szerepet kapnak a televíziónézők is, hiszen a napi élő adások után a hétvégén ők maguk dönthetik el szavazataikkal, hogy kik azok a sztárok, akik folytathatják életük kalandját.

Zambia és
Botswana mindaz, amiről a műsor készítői álmodtak. Vízesések, zöldellő szavanna, az Okavango deltája, mocsárvilág, 55 fokos perzselő só-fennsík és a Kalahári sivatag? Az életkörülmények, az éghajlat, a mindennapi élet mind-mind nagyon távolinak tűnik Magyarországtól mindaddig, míg tíz hírességünknek nem kell alkalmazkodni és életben maradni ezen a vidéken. Érzelmekkel teli kalandjaik izgalmas perceket szereznek a nézőknek. Afrika megmutatja majd mindegyikük igazi arcát, úgy láthatjuk őket, ahogyan azelőtt még sosem.

Liptai Claudia és Kovács Áron a helyszínről vezetik a hétköznap esténként főműsor időben, élőben jelentkező kaland-show-t. Mindketten életük nagy kihívásának tartják a produkciót, hiszen nem csupán kicsi gyermekeiktől kell majd távol tölteniük heteket, hanem ők is ugyanazon körülmények között élnek majd, mint a kalandtúra sztár részvevői.

Tíz neves közéleti személyiség vállalkozott a kalandra: Dr. Horváth Ágnes, Bódi Margó és Guszti, Kozsó, Voksán Virág, Csősz Boglárka, Kucsera Gábor, Fiala János, Lakatos Márk, Fekete Laci és Oláh Ibolya vág neki a kalandnak, ahol kiderül, hogy vajon a Magyarországon megismert arcuk csupán álarc-e.

A nyertes a FAIR TRADE jótékonysági szervezet utazó nagykövete kitüntető címet kapja meg, hogy az egy hónapos kaland, ne csupán emlék maradjon, hanem a műsor segítsen Botswanának és az afrikai földrésznek..



Élete kalandjára készül Frei Tamás!

A TV2.hu a nem mindennapi küldetésről, és a nemzetközi sikerré is válható magyar televíziós formátumról kérdezte Frei Tamást - EXKLUZÍV INTERJÚ!
Sztárok a fejükre estek címmel késő ősszel indul a TV2 és Frei Tamás közös élő kalandshowja, amelyben tíz ismert magyar közéleti személyiség izgalmas, veszélyekkel teli küldetésre indul Afrika távoli, vadregényes országaiba, Zambiába és Botswanába.

"A világban futó, hasonló műsorok mindig nagyon mesterségesnek tűntek. Azt gondoltam, miért nem pont ellentétes irányból közelítjük meg a dolgokat, és viszünk el ismert embereket igazán kemény helyszínre? Ezzel az ötlettel mentem el annak idején Hollandiába, megtetszett nekik, és immár egy éve azon dolgozunk, hogy erről a helyszínről - ahol nem tudjuk mesterséges és makett módon az életet produkálni - épségben visszajöjjünk. Minden este, élő, egyenes adásban meg tudjuk mutatni, hogy mi is történik. Ami ebben újdonság világviszonylatban az az, hogy olyan kalandshow lesz, ahol mozgunk. A szó szoros értelmében, ilyet még nem látott a világ: a résztvevők helyszínről helyszínre vándorolnak. Ez persze nagyon sok mindent igényel: egy hetven fős óriási mozgó szafari, huszonöt tonna mozgó felszereléssel, autókkal, tehetautókkal, és ötven sátorral..." (Frei Tamás)

A TV2.hu csapata a nem mindennapi küldetésről, és a nemzetközi sikerré is válható magyar televíziós formátumról kérdezte Frei Tamást. A sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló mogyoródi kalandparkban a TV2 ismert arcai, a show leendő műsorvezetői - Liptai Claudia és Kovács Áron -, no és négy résztvevője - Bódi Margó és Guszti, Horváth Ágnes, Kozsó - fogadta az újságírókat. A werkfilm-készítés körülményei nem kevésbé voltak kalandosak...

A produkció ötletén Frei Tamás és két világhírű holland műsorfejlesztő, Kirsten van Nieuwenhuijzen és Mark van Berkel már egy éve dolgoznak. A holland kreatív szakemberek nevéhez fűződik a Big Brother létrehozása, a Legyen Ön is Milliomos közelmúltbeli átalakítása vagy éppen a Széf című műsor ötlete. A sztárok a fejükre estek igazi világpremier lesz, most először fordulhat elő, hogy egy magyar fejlesztésű műsorötlet nagy, nemzetközi formátummá válhat.

Az alapötlet szerint tíz híresség, táborról táborra utazva küzd meg Afrika vadvilágával, nomád törzseivel és a természet embert próbáló kihívásaival.
Útjuk során számos veszélyes, izgalmas, olykor humoros élményt élnek át. A műsorban komoly szerepet kapnak a televíziónézők is, hiszen a napi élő adások után a hétvégén ők maguk dönthetik el szavazataikkal, kik azok a sztárok, akik folytathatják életük kalandját.

Zambia és Botswana mindaz, amiről a műsor készítői álmodtak. Vízesések, zöldellő szavanna, az Okavango deltája, mocsárvilág, 55 fokos perzselő só-fennsík és a Kalahári sivatag… Az életkörülmények, az éghajlat, a mindennapi élet mind-mind nagyon távolinak tűnik Magyarországtól mindaddig, amíg tíz hírességünknek nem kell alkalmazkodni és életben maradni ezen a vidéken. Érzelmekkel teli kalandjaik izgalmas perceket szereznek a nézőknek. Afrika megmutatja majd mindegyikük igazi arcát, úgy láthatjuk őket, ahogyan azelőtt még sosem.

Liptai Claudia és Kovács Áron a helyszínről vezetik a hétköznap esténként főműsoridőben, élőben jelentkező kalandshow-t. Mindketten életük nagy kihívásának tartják a produkciót, hiszen nem csupán kicsi gyermekeiktől kell majd távol tölteniük heteket, hanem ők is ugyanazon körülmények között élnek majd, mint a kalandtúra sztár részvevői.

Egy házaspár,
Bódi Margó és Bódi Guszti vállalta elsőként, hogy részese lesz ennek az izgalmas utazásnak, s bár hosszú évek óta harmóniában élnek együtt, ebben a műsorban egymás ellen is kell küzdeniük. Guszti elmondta, hogy Margóval nagy szegénységben nőttek fel, és nagyon sokat küzdöttek jelenlegi, átlag feletti életkörülményeik megteremtéséért. Bódiéknak azért fontos ez a műsor, mert nem tudják, hogyan fogják megélni azt, hogy újra szerény körülmények között kell boldogulniuk egy számukra ismeretlen világban. Margó örömmel emlékezett már közös kenyai útjukra, ahol beleszeretett a földrészbe. Elmondása szerint, amikor látta az afrikai nyomort, újra kisgyerek lett és megélte viszontagságos gyermekkorát.

Másodikként
Kozsó – aki a mai napig a legsikeresebb magyar zenei producer- fogadta el a felkérést. Számára nagyon fontos volt Frei Tamás személye a műsor kapcsán, azt gondolja, hogy a produkció kitalálója és ő hasonlóan gondolkodnak a világról. Az utóbbi két évben az amerikai zeneiparban is szárnyait bontogató dolgozó zenész, producer, zeneszerző Kozsó az indián kultúra ismerője és szenvedélyes rajongója, kíváncsian várja a Botswanában élő természeti népekkel való közvetlen találkozást és szeretne részt venni az életükben.

Harmadikként pedig egy eddig teljesen más oldaláról megismert személyiség,
Horváth Ágnes, volt egészségügyi miniszter szerződött le a csatornához, aki elmondta, hogy élete egyik legérdekesebb vállalkozásának tartja a kalandshow-ban való részvételt. Az elmúlt években szakpolitikusként megismert Ágnes új életet kezdett, de hiába tervezett  egy kis nyugalmat, a kaland csábításának nem tudott ellenállni. Bízik benne, hogy az Afrikában töltött hetek alatt, a népnyúzó miniszter helyett, az igazi Horváth Ágnest is megismerheti a közönség.

A sztárok a fejükre estek sajtótájékoztatóján részt vett Kirsten van Nieuwenhuijzen holland formátumfejlesztő, Gyöngyössy Bence, a TV2 programigazgatója és Frei Tamás producer, ötletgazda.

Kirsten van Nieuwenhuijzen
elmondta, hogy az elmúlt egy év közös munkájának eredményeként a Sztárok a fejükre estek nemzetközi sikerformátum lehet, hiszen Norvégiában, Németországban és Lengyelországban is érdeklődnek a műsor iránt, így igen komoly esélye van annak, hogy egy magyar ötlet nemzetközi sikerformátummá válik.

Gyöngyössy Bence, a TV2 programigazgatója szerint sok hasonló típusú műsor készült már, ám a csatorna azért választotta a Sztárok a fejükre estek produkciót, mert ez jóval több, mint egy túlélő show. Az átéltek nem mesterségesen megteremtett veszélyek, hanem a hosszú és kalandos utazás során megélt veszélyhelyzetek és problémák. Bár a történet főszála valóban a veszélyhelyzetek és az ez által kialakult szélsőséges érzelmek, emellett soha nem látott tájakat, embereket, kultúrákat ismerhetünk meg a műsorból. A sztárok a fejükre estek segítségével Afrika és a sztárok beköltöznek az otthonainkba. Mindezt a TV2 már-már megszokott módján egy csipet iróniával fűszerezi meg – mondta Gyöngyössy Bence.

Frei Tamás, a Sztárok a fejükre estek ötletgazdája a produkció előkészítésének kalandos körülményeiről mesélt. Számos fegyveres őr fogja vigyázni a sztárok lépéseit, a Magyarországon megszokott dolgoknak még híre sincsen Afrikában, azok a körülmények, amelyek ott mindennaposak, komoly kihívás elé állítják a hírességeket. Ő maga már több hónapot töltött a helyszínen az előkészítés során, és úgy érzi, hogy a legnagyobb kihívás a sztárok számára az érintetlen vadvilág lesz, hiszen a produkció olyan helyszíneken zajlik, ahol csak speciális műholdas telefonokkal lehet kapcsolatot tartani Magyarországgal. A skorpiók, mérges kígyók, ugyanakkora veszélyt jelenetnek majd, mint a gepárdok vagy éppen oroszlánok.

(http://tv2.hu/Cikkek/2008-09-15-a_sztarok_a_fejukre_estek)


Kommandós kézikönyvből készülnek a sztárok:
http://www.storyonline.hu/hirek/frei_kommandos_kezikonyv/11492/


Különbségek a TV2 'Sztárok a fejükre estek' c. produkciója és a rivális RTL Klub 'Celeb vagyok, ments ki innen' c. műsora között:
http://www.storyonline.hu/hirek/kulonbsegek_celeb_vagyok_musor/11397/


Interjú Ibolyával:

Mit vár a sztárok a fejükre estek műsortól?
Remélem, hogy sikerül belelátnom abba, ahogyan az afrikai emberek élnek. Különösen érdekel az ott élő gyermekek helyzete. Korábban sok olyan képet láttam, amely szörnyű szegénységben élő gyerekeket ábrázolt. Ilyenkor szerintem nincs olyan ember, aki nem akarna segíteni. Ha tudnám, hogy miként lehet nekik segíteni, hát megtenném! Egyébként pedig szeretném sok ezer kilométernyi távolságból átgondolni az életemet. Hátha onnan tisztábban látszik. Néha úgy gondolom, túl nehéznek, olykor elviselhetetlennek találjuk a mindennapjainkat, pedig máshonnan szemlélve talán nevetségesek a problémáink más emberek problémáihoz képest.

Megfordult a fejében, hogy az útitársai esetleg majd nem lelkesednek önért?
Miért, nem lelkesednek? Egyébként volt állami gondozott cigány lányként nem szokatlan számomra, ha nem lelkesednek értem. Ha valóban így van, ahogyan ön ezt állítja, akkor igyekszem majd őket nem zavarni. Én egyébként nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Horváth Ágnesre például. Úgy hallottam róla, hogy magánemberként rendkívül kedves és szeretetre méltó ember. Lakatos Márkot még a Megasztárból ismerem, és nagyon szeretem, mert különleges és egyben rendkívül határozott ember. Kucsera Gáborral is találkoztam már egy állami gondozottakért rendezett jótékonysági rendezvényen, és szerintem ő is nagyon jó fej!

Több hétig összezárva tíz idegennel, embert próbáló körülmények közt. Komolyan úgy gondolja, hogy ez önnek való feladat?
Meglátjuk. Idegenekkel voltam összezárva, embert próbáló körülmények között. Szerintem kezdek belejönni. Tehát a kérdésére az a válaszom, hogy igen, úgy gondolom, hogy nekem való feladat.

Hogy bírja a kényelem, komfort hiányát?
Bizony a selyempaplanos, Barbie babás, „jó éjt puszis” gyerekszobák után attól tartok, nehezen fogom bírni! De majd igyekszem!

Mit vár Afrikától? Mire kíváncsi leginkább?
Mindenre kíváncsi vagyok, az állatvilágra, a tájra, az ottani életmódra, de leginkább a gyerekekre.

Elég megbízhatónak, kiegyensúlyozottnak tartja magát ekkora feladathoz?
Elvállaltam a felkérést!”

(http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=120120)


A sztárok a fejükre estek címmel november elején indul a TV2 és Frei Tamás közös élő kaland-show-ja, amelyben tíz ismert magyar közéleti személyiség izgalmas, veszélyekkel teli küldetésre indul Afrika távoli, vadregényes országaiba, Zambiába és Botswanába.

A produkció ötletén Frei Tamás és két világhírű holland műsorfejlesztő, Kirsten van Nieuwenhuijzen és Mark van Berkel már egy éve dolgoznak. A holland kreatív szakemberek nevéhez fűződik a Big Brother létrehozása, a Legyen Ön is Milliomos közelmúltbeli átalakítása vagy éppen a Széf című műsor ötlete. A Sztárok a fejükre estek igazi világpremier lesz, most először fordulhat elő, hogy egy magyar fejlesztésű műsorötlet nagy, nemzetközi formátummá válhat.

Az alapötlet szerint tíz híresség, táborról-táborra utazva küzd meg Afrika vadvilágával, nomád törzseivel és a természet embert próbáló kihívásaival. Útjuk során számos veszélyes, izgalmas, olykor humoros élményt élnek át. A műsorban komoly szerepet kapnak a televíziónézők is, hiszen a napi élő adások után a hétvégén ők maguk dönthetik el szavazataikkal, hogy kik azok a sztárok, akik folytathatják életük kalandját.

Zambia és Botswana mindaz, amiről a műsor készítői álmodtak. Vízesések, zöldellő szavanna, az Okavango deltája, mocsárvilág, 55 fokos perzselő só-fennsík és a Kalahári sivatag? Az életkörülmények, az éghajlat, a mindennapi élet mind-mind nagyon távolinak tűnik Magyarországtól mindaddig, míg tíz hírességünknek nem kell alkalmazkodni és életben maradni ezen a vidéken. Érzelmekkel teli kalandjaik izgalmas perceket szereznek a nézőknek. Afrika megmutatja majd mindegyikük igazi arcát, úgy láthatjuk őket, ahogyan azelőtt még sosem.

Liptai Claudia és Kovács Áron a helyszínről vezetik a hétköznap esténként főműsor időben, élőben jelentkező kaland-show-t. Mindketten életük nagy kihívásának tartják a produkciót, hiszen nem csupán kicsi gyermekeiktől kell majd távol tölteniük heteket, hanem ők is ugyanazon körülmények között élnek majd, mint a kalandtúra sztár részvevői.

Tíz neves közéleti személyiség vállalkozott a kalandra: Dr. Horváth Ágnes, Bódi Margó és Guszti, Kozsó, Voksán Virág, Csősz Boglárka, Kucsera Gábor, Fiala János, Lakatos Márk, Fekete Laci és Oláh Ibolya vág neki a kalandnak, ahol kiderül, hogy vajon a Magyarországon megismert arcuk csupán álarc-e.

A nyertes a FAIR TRADE jótékonysági szervezet utazó nagykövete kitüntető címet kapja meg, hogy az egy hónapos kaland, ne csupán emlék maradjon, hanem a műsor segítsen Botswanának és az afrikai földrésznek.”

(port.hu, 2008.10.)


Ibolya október 29-én azaz holnap indul a ’Sztárok a fejükre estek’ csapatával Afrikába. A TV2-n november 3-án este 21:40-kor láthatjuk majd a műsor első adását, előtte pedig Frei Tamás ad egy rövid bemutatást a helyszínekről és magáról a produkcióról a 20:40-kor kezdődő Frei Dossziéban. November 4-től minden hétköznap este 20:40-től találkozhatunk a csapattal a TV2-n.
Ibolyának - és a többi résztvevőnek is - izgalmas, eseménydús napokat, kitartást, jó egészséget és sok szép új élményt kíván az OIRO! Reméljük ez a kaland és távollét segít rendezni gondolataikat, esetleg átértékelni bizonyos dolgokat, valamint azt, hogy jól bírják majd a rájuk váró megpróbáltatásokat, s emellett képesek lesznek saját magukat adni, hogy végre az egész ország megismerhesse igazi arcukat.
Sok szerencsét, jó utat, vigyázzatok magatokra! Ibolya, szorítunk neked, várunk haza (de persze csak november végén)! :)
A fenti kis képre kattintva (majd ismét a logóra kattintva) megtekinthetők - az utóbbi napokban elhangzott - riportok a produkcióval kapcsolatban. Elindult a
’Sztárok a fejükre estek’ hivatalos honlapja is, mely már az OIRO menüsorából és az olahibolya.hu oldalról is elérhető, valamint a Múzeum linkjei között is megtalálható.

(szilvert, OIRO, 2008.10.28.)


A sztárok a fejükre estek hősei szerdán elindultak Afrikába. Az egy négyzetméterre eső celebszám hirtelen megnőtt, de ez nem jelentette azt, hogy megállt az élet Ferihegyen. Kozsó és Oláh Ibolya nem tudja, miért vágott bele a kalandba, a többiekről pedig kiderült, hogy hétköznapi igényekkel küzdenek.

"Semmit nem hozhattam magammal, ez bánt. Van, ami hozzátartozik az életemhez, például az Ámokfutós nyakláncom, meg egy olyan pénzérmécske, amit még édesapámtól kaptam. Most gondolatban van velem mindaz, ami eddig az életemben elkísért" - mondta Kozsó, aki a megható pillanat közben a vízumát kereste az útlevelében. Mikor felnézett, a mellette álló Liptai Claudia beszólt neki, hogy ő a biztonság kedvéért azért egy Kozsót ábrázoló fotót magával hozott, mert mégiscsak az énekes a család kedvence.

Ferihegyen egy ötvenfős társaság gyűlt össze, hogy legközelebb Botswanaban érjenek földet és ott egy jó ideig szórakoztassák honfitársainak és a vadvilágot egy ismertemberes realty-vel. Voksán Virág, Oláh Ibolya, Horváth Ágnes a Bódi família, Lakatos Márk és még sorolhatnánk a sok érdekes embert, de nem tesszük, látjuk őket majd eleget esténként küzdeni az elemekkel és önmagukkal. Frei Tamás, a Sztárok a fejükre estek atyja, kizárólag hosszú körmondatokban tudott kérdésünkre válaszolni, de legalább megtudtuk, hogy őt is anya szülte, és van miért izgulnia. "Televíziós szempontból attól tartok a legjobban, hogy működni fog-e a mobil műholdrendszer. Ami az emberi oldalt érinti: a vadvilágtól tartok leginkább, az ott a legveszélyesebb. Egyben biztos vagyok, nagyon érdekes műsor lesz" - így hangzott a mondanivaló lényege.

Kovács Áronhoz fordultunk, aki szívesen mutogatta oltási igazolványát. A műsorvezető elmondta: két injekciót is kapott a karjába, egyiket a balba, másikat a jobba, ezért nem lesz beteg. Szerény csomagja pedig laptopot és játékot rejtett. Lakatos Márk okosan négy jégakkut töltött fel házipálinkával, állítása szerint azért, hogyha tábortűznél ülnek, majd jól körbeadja. Persze ő sem úgy képzeli, mint a cserkésztáborban a nebulók. Inkább olyan kalandot látott maga előtt, amiben oroszlánokra lőnek.

A stylist szerint a társaság amúgy vicces, panaszra semmi ok, de ezt a vidámságot Bódi Guszti arcán nem láttuk. "Szűz Máriát és kis angyalokat hoztunk, ők őriznek minket egész végig. Nem félünk, ezek hozzá tartoznak az életünkhöz, ebben nevelkedtünk, vallásosak vagyunk" - mondta Bódi, akit Voksán Virág követett a check-in pultnál. A playmate, mint elmondta, tisztában van vele, hogy azért hívták ebbe a műsorba, mert kellett egy szépségipari szakmunkás is. "Szerintem kíváncsiak, hogy egy olyan lány, mint én, hogy áll helyt a vadonban. Egyelőre mindenki szimpatikus a társaságból." A feltöltött szájú lány azt is elmondta, hogy bár csak kis flakonban, de hozott magával arckrémet és hajbalzsamot, mert nem akar igénytelen lenni. Kozsó ezzel szemben sérelmezte, hogy ő bár ragaszkodott volna kedvenc parfümjéhez, de a szerkesztők nem engedték.

Ebben az az elkeserítő, hogy az énekes még a teabőröndjét sem hozhatta magával, ami azért lássuk be, nem mindennapi kicseszés egy olyan emberrel, aki a füvei nélkül egy tapodtat sem tesz. Liptai Claudia két és fél éves lányát hagyta otthon, de nem panaszkodott, inkább elmondta, hogy fogja kitölteni a rendelkezésére álló öt percet, amit naponta beszélhet a családjával. "Majd az apját felhívom, hogy jól vannak? Jól vannak. Oké. Hello, hello - ennyi." Liptai hozzátette - hogy divatos szóval éljen -, nagy kihívás lesz ez neki, mert ő egy túlcivilizált asszony. "Remélem, hogy sokat fog változtatni rajtam a vadon. Jó lesz. Nagy kaland" - mantrázta magának és nekünk is.

Személyes kedvencünk Oláh Ibolya volt, aki kérdésünkre összefoglalta, miért döntött úgy, hogy nekivág ezzel a csapattal: nem tudom. "Nem tudom miért vállaltam el, nem tartok semmitől, mert nem tudom, mik lesznek ott. Az emberekről ismeretlenül nem tudok véleményt mondani. Velük a valós életben biztosan nem találkoztam volna. Talán majd átértékelem az egész életem - legalábbis azt mondják ezt fogom tenni. De nekem jól van úgy, ahogy van. Mindegy. Szép helyekre megyünk, nem mindenkinek adatik meg ez a lehetőség. Ez egy buli." Az énekesnő feltette az i-re a pontot, így vadász nyelven csak annyit tudunk hozzátenni: lássuk a medvét.

(http://velvet.hu/celeb/afrika1029)