Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., Szenes Színház - 2010. február 6.
Kornay Mariann Művészeti Díj
fellépés - Szenes-dalok
„Maga rég nem lesz a világon”, „Hosszú az a nap”,
„Ott fogsz majd sírni”, „Túlságosan szerettelek”
Beszélgetés (Anyácskával együtt) Szenes Andreával
és a díj átvétele
A másik díjazott: Dér Heni
..Szenes Iván
és lánya Szenes Andrea - a neves dalszövegíró felesége, Kornay Mariann
(1930-2004) színész-konferanszié végakaratának megfelelően - négy évvel ezelőtt alapítványt hoztak létre a könnyű műfajban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészeknek, elsősorban nőknek..
Szenes Iván Oláh Ibolyáról azt mondta: „tehetséges színpadi lény” a 32 éves tiszadobi előadó. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Aida című musicaljéban ő játszotta Aidát, az etióp királylányt. Megasztár versenyen tűnt fel ő is, majd rendkívül népszerű lett Magyarország c. dalával..”Szenes Iván és lánya Szenes Andrea - a neves dalszövegíró felesége, Kornay Mariann (1930-2004) színész-konferanszié végakaratának megfelelően - négy évvel ezelőtt alapítványt hoztak létre a könnyű műfajban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészeknek, elsősorban nőknek.

Az egyik díjazott
Dér Heni - a Sugarloaf együttes énekese - 1986-ban született Csantavéren, a szerbiai Vajdaságban és már kisgyermekkorában elhatározta, hogy énekes lesz.

Szenes Iván Oláh Ibolyáról azt mondta: "tehetséges színpadi lény" a 32 éves tiszadobi előadó. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Aida című musicaljéban ő játszotta Aidát, az etióp királylányt. Megasztár versenyen tűnt fel ő is, majd rendkívül népszerű lett Magyarország c. dalával.

A művészeti díjat először Ullmann Mónika színésznő vehette át 2007-ben, majd a következő évben Szántó Szandra és Kokas Piroska kapta meg, mindketten a Mikroszkóp Színpad tagjai, 2009-ben Balázsovits Edit színésznő volt a kitüntetett.


(
hirado.hu, blikk.hu)