Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., BSE Kosárcsarnok - 2009. november 29.
Kúl Alapítvány
Sportolók az állami gondozottakért
jótékonysági rendezvény, focitorna
Mv.: Till Attila
fellépés
„Magyarország”
..
Vajda Attila és Kucsera Gábor vezetésével a negyedik helyet szerezte meg felnőtt-gyerek vegyes csapatunk a KUL alapítvány által szervezett „Sportolók az állami gondozottakért” focitornán. A jótékonysági rendezvény műsorvezetője Till Attila, valamint Oláh Ibolya nyitotta meg a focidélutánt. Az énekesnő előadta a Magyarország című dalt, de szerencsére nem ő volt az egyetlen civil, aki teljes mellszélességgel kiállt a jó ügy érdekében. Amíg az ismert sportemberek az állami gondozott srácokkal kiegészülve hat fős csapatokban egymást gyűrték a pályán, addig az alapítványt támogató cégek és üzletemberek, valamint családtagjaik részére a rendezvény „játszóterén” biztosítottak programokat a szervezők..”Vajda Attila és Kucsera Gábor vezetésével a negyedik helyet szerezte meg felnőtt-gyerek vegyes csapatunk a KUL alapítvány által szervezett „Sportolók az állami gondozottakért” focitornán.

A jótékonysági rendezvény műsorvezetője Till Attila, valamint Oláh Ibolya nyitotta meg a focidélutánt. Az énekesnő előadta a Magyarország című dalt, de szerencsére nem ő volt az egyetlen civil, aki teljes mellszélességgel kiállt a jó ügy érdekében. Amíg az ismert sportemberek az állami gondozott srácokkal kiegészülve hat fős csapatokban egymást gyűrték a pályán, addig az alapítványt támogató cégek és üzletemberek, valamint családtagjaik részére a rendezvény „játszóterén” biztosítottak programokat a szervezők.

A sztársportolókat nemcsak kajak-kenus különítmény képviselte, a többi csapatban is „nagy nevek” léptek pályára. A vízilabdásoknál Sydney olimpiai bajnoka, Kósz Zoltán bebizonyította, hogy a focikapuban is nagy bravúrokra képes, és az öttusások is saját csapatot neveztek, amelynek betonbiztos hátvédje a világbajnok Marosi Ádám volt.

A sportolók mellett benevezett a jótékonysági tornára a TV 2 BL-stábja is, soraiban az ország legismertebb sportkommentátorával, Hajdú B. Istvánnal és az egykori válogatott labdarúgóval, Vincze Ottóval, aki időnként kissé csodálkozott az ellenfelek vehemenciáján.

Látszik, hogy minden csapatban valódi sportemberek játszanak. Annak ellenére képtelenek veszíteni, hogy ez a torna elsősorban nem az eredményről szól. Az egyik meccsen hatalmasat ütközött velem Vajda Attila, aki kőkemény védekezőjátékos, nagyon tetszett a hozzáállása – nyilatkozta a TV2 szakkommentátora, Vincze Ottó.

A BSE-csarnok lelátóján szurkolt az „övéinek” az MKKSZ elnöke Baráth Etele, akit szintén meglepett a pályán látott iram.

Örülök, hogy a sportolóink éltek a lehetőséggel és eljöttek segíteni az állami gondozottak ügyét. A meccsek igazán jó iramúak, érdekes, hogy a gyerekek egyáltalán nem szeppentek meg a náluk 2-3 fejjel magasabb Kucsera Gábortól, vagy akár a kenus Kovács Gergelytől – nyilatkozta Baráth Etele.

A kajak-kenus csapat nemcsak a pályán volt erős, a lelátón szorított a srácokért Kammerer Zoltán, Benkő Gábor és Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára is. A focidélután még így sem sikerült megnyernie Vajdáéknak, a dobogóra a KUL-alapítvány önkéntesei, az öttusások és a vízilabdások állhattak fel.

Nos az ellenfelek között találhatjuk majd a 2000-ben olimpiai bajnok vízilabda kapust, Kósz Zoltánt, az öttusa világbajnok Marosi Ádámot és társait, Németh Róbertet és Kasza Róbertet. Sőt, a sportolók mellett bemutatkozik majd a TV2 BL-stábja is, amelynek tagjai megmutathatják, mit lestek el a világsztároktól az őszi BL csoportmérkőzések során.

Ami az eredménynél sokkal fontosabb, az alapítvány támogatóinak, köztük kiemelten az A-Híd Zrt.-nek és az Aera Property&Destination Marketingnek köszönhetően, a jegyekből, belépőkből és egyéb felajánlásokból több mint 3 millió forint gyűlt össze.

(
http://www.telesport.hu/Hirek/2009/12/03/12/Vajdaek_tobb_mint_3_millio_forintot_fociztak_ossze.aspx)


A KUL Alapítvány szervezésében "Sportolók az állami gondozottakért!" címmel jótékonysági foci délutánt rendeztek a hétvégén a BSE városmajori Kosárcsarnokában. Itt több válogatott vízilabdás, kajakos, kenus és öttusázó is részt vett, akik közös focibajnokságot szerveztek a gyerekekkel.

Az eseményen az olyan celebek, mint Till Attila és Oláh Ibolya mellett Vajda Attila, Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor, a kajak-kenu válogatott tagjai, Kósz Zoltán vízilabdázó, továbbá Marosi Ádám, Kasza Róbert és Németh Róbert öttusázó vett részt.

A KUL alapítvány azért jött létre, hogy az állami gondozott, lakóotthonokban, nevelőotthonokban élő fiatalok, gyermekek társadalmi integrációját segítse. Az önkéntes hálózat célja, hogy a családban és az állami gondozásban nevelkedő fiatalokat összekapcsolja, éppen ezért a program során az alapítvány önkéntesei kéthetente találkoznak a nevelőotthonban élőkkel, ahol érték és jellemépítő klubokat, játékokat, beszélgetéseket szerveznek a gyerekeknek. 

Egy-egy ilyen alkalommal igyekeznek fényt deríteni a gyerekek rejtett képességeire, adottságaira, amelyeket később segítenek kiteljesíteni. A célok eléréséhez azonban az alapítványnak szüksége van a támogatásra, éppen ezért évről évre jótékonysági rendezvényekkel jelentkeznek. 

„Az elmúlt két esztendőben jótékonysági vacsorát adtunk támogatóinknak, az idén egy kissé mozgalmasabb programra invitáljuk őket, hiszen focidélutánt tartunk, amelyen hazánk sikeres sportolói és az állami gondozott gyermekek közösen vesznek részt " – mondta Apáthy Judit, az alapítvány koordinátora. 

"Kajakosok, kenusok, vízilabdázók, öttusázók, vívók a fiatalokkal közösen hat fős csapatokban mérkőznek meg egymással, mialatt az üzleti élet képviselőinek és családjaiknak a rendezvény „játszóterén” biztosítunk majd programokat.” 

(
http://www.hirszerzo.hu/cikk.kammerer_es_tilla_jo_ugy_erdekeben_mozdult_-_kepriportunk.132019.html további forrás: kulalapitvany.org, mob.hu)