Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKCeglédbercel - 2009. szeptember 25.
Tiszta Levegőt Ceglédbercelen Környezetvédő Egyesület
rendezvénye
fellépés..
A hétvégén tartotta bemutatkozó közgyûlését a Tiszta Levegõt Ceglédbercelen Környezetvédõ Egyesület. A rendezvényen jelen volt dr. Fülöp Sándor, a Jövõ Nemzedékek Országgyûlési Biztosa, valamint Oláh Ibolya, akivel dr. Ruttner György beszélgetett életérõl, munkájáról. Az énekesnõ ismert dalaival is szórakoztatta a közönséget.
.”Tiszta levegõt követelnek a ceglédberceliek. Az újonnan alakult környezetvédõ egyesület többek között a sertésteleprõl érkezõ szaghatás miatt alakult. De a helyiek a Gerje élõvilágának és a település zöld területeinek megóvását is fontos feladatuknak tartják. Bemutatkozó közgyûlésüket pénteken tartották.
A hétvégén tartotta bemutatkozó közgyûlését a Tiszta Levegõt Ceglédbercelen Környezetvédõ Egyesület. A rendezvényen jelen volt dr. Fülöp Sándor, a Jövõ Nemzedékek Országgyûlési Biztosa, valamint Oláh Ibolya, akivel dr. Ruttner György beszélgetett életérõl, munkájáról. Az énekesnõ ismert dalaival is szórakoztatta a közönséget. A kezdeményezést Kiszel Mihály plébános is támogatásáról biztosította.
MAKRAI PÁL, elnök: Az egyesület elsõsorban a település környezetbaráttá tételéért, valamint a települési zöldfelületek megóvásáért, fejlesztéséért tevékenykedik.
Így kezdte a közösség bemutatását az elnök, Makrai Pál. Az egyesület tíz fõvel alakult, a bemutatkozó közgyûlésük elõtt pedig újabb huszonöt fõ csatlakozott hozzájuk. Megalakulásukat a településen 2006-ban felújított sertéstelep okozta szaghatás tette indokolttá. Ceglédbercel északi részének életét 2007. óta keseríti a bûz. Az egyesület az önkormányzatnak is segítõ partnere lehet. A környezetvédelemben ugyanis vannak olyan tennivalók, melyeket egy civil szervezet hatékonyabban tud elvégezni. Közös teendõ tehát a késõbbiekben is lesz.
TÖRÖK JÓZSEF, polgármester, Ceglédbercel: Ceglédbercel Gerje melletti része Natura 2000., tehát lesz miben együtt dolgozni a környezetvédelem kapcsán. Nemcsak azért, hogy ez a természetvédelmi terület megmaradjon, hanem a településen további olyan közös kezdeményezésekkel olyan dolgok valósuljanak meg, ami az itt élõk környezetét, szebbé, jobbá és lakhatóbbá teszik.
Bercel Albertirsával határos település. Ezért sok közös pont van a két település életében. - ezt már Fazekas László polgármester mondta, aki örömmel üdvözölne egy jövõbeni környezetvédelmi együttmûködést.
FAZEKAS LÁSZLÓ, polgármester, Albertirsa: A 4-es út, és majd a 4-es út bõvítésének környezeti problémái lehetnek olyanok, amelyek közös cselekvésre kell hogy szólítsanak bennünket. Vagy Albertirsán ott van a hûtõház, amely szerencsére nem nagy környezetterheléssel bír, de potenciálisan benne rejlenek azok a dolgok is, amikre kell, vagy lehet adott esetben reagálni.
A Tiszta Levegõt Ceglédbercelen Környezetvédõ Egyesület tervezi, hogy a késõbbiekben csatlakozik a Tiszta Levegõ Munkacsoporthoz, így mûködése még hatékonyabb lehet.

(http://www.ctv.hu/thir.php?id=5073,
2009.09.28.)