Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp. Hungexpo - 2009. április 22.
Szakma Sztár Fesztivál
fellépés„..Maga a verseny is nagyon érdekes lesz: a helyszínen, készítés közben meg lehet nézni a különböző szakmák be­mutatóit, a „versenyműveket”.
Ráadásul igazi fesztivál lesz koncertekkel, bemutatókkal, közösségi terekkel három napon át; például Oláh Ibolya is fellép.
.:
Szakmák sztárjai a fesztiválon

Silágyi János, a Magyar Kereskedelmi és Ipar­kamara képzési igazgatója a Szakma Sztár fesztiválról és a Szakma kiváló tanulója versenyről beszél a Metropol olvasóinak.

Jövő szerdán kezdődik a Szakma Sztár fesztivál, ami egyben a Szakma kiváló tanulója verseny országos döntője is. A tavalyihoz hasonló nagy rendezvény lesz?
– Igen, tízezer résztvevőre számítunk a Hugexpó G és F pavilonjában – közü­lük nyolcezret buszokkal hoznak fel a területi iparkamarák vidékről. A versenyen 25 szakmá­ban több mint 2500 tanuló vett részt, közülük több mint 200-an jutottak be a döntőbe.

„Civileket” is várnak?
– Igen, hiszen maga a verseny is nagyon érdekes lesz: a helyszínen, készítés közben meg lehet nézni a különböző szakmák be­mutatóit, a „versenyműveket”. Ráadásul igazi fesztivál lesz koncertekkel, bemutatókkal, közösségi terekkel három napon át; például Oláh Ibolya is fellép. A belépés pedig mindenki számára ingyenes. De maga a verseny is show-szerű lesz, nyitó- és záróünnepséggel, eskütétellel, érmekkel, olimpia-szerű díjkiosztóval.

Idén különösen megérte részt venni a versenyen, hiszen a jól teljesítők vizsga­könnyítést kaptak.
– Így van, aki a területi írásbeli versenyeken elérte a 60 százalékot, nem kell a szakmunkásvizsgán írásbeliznie – és aki a döntőn is eléri, annak nem kell szóbeli és gyakorlati vizsgát sem tennie. Aki jól teljesít, megszerzi a szakmunkás-bizonyítványát.

(http://www.metropol.hu/itthon/cikk/390458)