Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., Március 15. tér, Petőfi szobor - 2009. március 15.
Ünnepi műsor, koszorúzás
fellépés
„Magyarország”„..Jó volt látni, hogy bár a Gonosz (azaz a hatalom) eltávolította a magyar népet Petőfi szobra elől, a többségben lévő nem nemzeti színű zászlók között mégis volt egy-két piros-fehér-zöld magyar zászló is, s alóluk Ibolya hangja eljutott a magyarokhoz. Helyesen tette Ibolya, hogy fellépéséből nem csinált politikai kérdést. Nyilvánvaló, hogy a hangjával átadott üzenet jószerével az egyetlen érzelmi esély arra, hogy a politikusok által szembeállított magyarok szívében a gyűlölet helyét előbb-utóbb átvegye a felismerés és a szeretet..Ügyi volt! :) Büszke vagyok Rá! :)

(abogi, OIRO fórum, 2009-03-15 13:47)


ügyi volt,kep van,vidi van,midnen van :D

(Makka, OIRO fórum, 2009-03-15 14:03)


Mi történt? Hermetikusan lezárták a Március 15. teret? A fellépők kiknek tartották a megemlékezésüket? A TV nézőknek?
Elölről szórvány taps, a távolból füttyszó!
Legalább Ibolyát hangos tapsszó jutalmazta!
Nekem ez jött le. Jól láttam? Nektek is?

(Béla, OIRO fórum, 2009-03-15 14:04)


Miért Béla, te hagytad volna a tojásdobálókkal megszégyeníteni az ünnepséget? Jó volt ez így, ahogy volt, ezen a balhés Budapesten. Én csak gratulálni tudok Ibolyának, nemcsak azért, mert – gyönyörűen énekelt, magával ragadva a többi szereplőt, kézenfogva a mellette álló kisfiút -, hanem a bátorságáért, hogy ismerve az előző évek eseményeit, bevállalta ezt a fellépést, ebben a felerősödötten gyűlölködő, rasszista világban. :)
Makka, neked is kijár a gratuláció, ha ott voltál, és még felvételek is lesznek! ;)

(obj, OIRO fórum, 2009-03-15 14:17)


Obj! Nem, nem hagytam volna!
Csak nekem ez így olyan furcsa élet idegenre sikeredett megemlékezésnek tűnt. Mikor kisgyermek voltam, -és ezt neked nem kell hangsúlyoznom- a május 1-i hangulathoz szoktam. Az egy kevésbé szabad országban volt, de az emberek valahogy felszabadultabbaknak, boldogabbaknak tűntek. Kevesebbet loptak el tőlük, nem fenyegette őket a munkanélküliség, és nem kellett félniük az éhenhalástól, vagy a fagyhaláltól.
Ibolya valóban gyönyörűen énekelt, mégis jobban hangzott volna, ha százezrek énekelnek vele együtt boldogan.

(Béla, OIRO fórum, 2009-03-15 14:38)


Nos,mutattak képeket 20 évvel ezelőtti megemlékezésről olyan képekkel amit Béla említett,arról hogy most "hermetikusan lezárt"megemlékezést láthattunk arról mi magyaroknak valló emberek tehetünk ill.ennek egy bizonyos rétege,ami mint tudjuk nem kicsi.
Bízom benne hogy lehetünk még részese olyan "régi"ünnepeknek,ahol Ibolya százezreknek énekelhet majd,nemcsak a médián keresztül.

(Csilla, OIRO fórum, 2009-03-15 14:48)


lesznek felvetelek bar nem igerem h csucsminőség :)
amugy mögöttünk is mondtak a magyarorszag utan h szep volt :)


(Makka, OIRO fórum, 2009-03-15 17:26)


J
ó volt látni, hogy bár a Gonosz (azaz a hatalom) eltávolította a magyar népet Petőfi szobra elől, a többségben lévő nem nemzeti színű zászlók között mégis volt egy-két piros-fehér-zöld magyar zászló is, s alóluk Ibolya hangja eljutott a magyarokhoz. Helyesen tette Ibolya, hogy fellépéséből nem csinált politikai kérdést. Nyilvánvaló, hogy a hangjával átadott üzenet jószerével az egyetlen érzelmi esély arra, hogy a politikusok által szembeállított magyarok szívében a gyűlölet helyét előbb-utóbb átvegye a felismerés és a szeretet.

(msmester, OIRO fórum, 2009-03-15 17:11)


És jó most téged olvasni MS.
Kint voltam, és furcsa volt látni a kordonnal széttagolt tömeget, (legalább két felé) és a kommanós sorfalat akik pont elöttem vonultak be a térre. Én az átjáróháznál levő kis szinpad mellet voltam gondolva arra ha netalántán pucolni kell, hamar kijussak. Pont 13 órára értem ki, és szűrtek a rendőrök egy kordonbejáratnál. Fölfedeztem két ismerős lányt (kicsi a világ :) ) Az Oldból. Demszkit valahogy kibírtam, és utánna jött Ibolya. Az előadás nagyon szép volt!! Jó volt hallani! Szép volt a kórus.

(wpetya, OIRO fórum, 2009-03-15 17:26)


Érdekes volt rohamrendőrökkel övezve hallgatni és nézni Ibolyát...Úgy féltem, hogy kitépik Makka kezéből a gépet, és leteperik a földre, aztán járhatunk beszélőre. De nem.Nem bántottak. És szép volt a dal. MOst is.. ;)

(Lazac-Luca, OIRO fórum, 2009-03-15 19:39)


Miközben hallgattam Ibolyát, hasonló érzések kavarogtak bennem is ,a felszabadultságról ,önfeledt üneeplésről,gondtalanságról,mint amiről te is írtál Béla...

(Rossi, OIRO fórum, 2009-03-16 09:25


Luca,merték volna kitépni,ha mar enynit utaztam h ott legyek :P:D

(Makka, OIRO fórum, 2009-03-16 21:29


Makka, a rendőrök pont azért voltak ott és annyian, hogy az ünnepi megemlékezést ne zavarhassa meg senki, és pl. Te is nyugodtan videozhasd Ibolya előadását.
Egyébként a politikusoknak ki kellene már vonulni a nemzeti ünnepekről, és átadni a teret a szinészeknek, táncosoknak, énekeseknek. Dallal, tánccal, verssel-prózával is méltóképp lehet emlékezni nagyjainkra, múltunkra. Akkor a rendőrségnek sem kellene ekkora bevetéssel készülni minden ünnepre, a média is kénytelen lenne színvonalas produkciókat közvetíteni a műbalhék helyett. Az idei Nemzeti Múzeum előtti előadás már ezt példázta.


(obj, OIRO fórum, 2009-03-16 23:17


Hát igen, Makka, Te pénzt és energiát nem kímélve elbumliztál sok száz millimétert, hogy ott legyél. Ezek után mindenki csak tiszteleghet előtted. :)

(Lazac-Luca, OIRO fórum, 2009-03-17 06:20)