Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKPécs - 2008. szeptember 6.
Széchenyi tér
f
ellépés...Szeptember 6-án Pécsen a Széchenyi térre és Székesfehérváron a Petőfi térre várunk egy egész napos fesztiválra. 
A reggel 10 órától 22 óráig tartó rendezvényünkön, találkozhatsz híres sportolókkal, megkóstolhatód Európa ízeit, élvezheted sport és családi programjainkat, és a folyamatos koncerteket. Sztárfellépők Pécsen: Dobrády Ákos, Varga Feri - Balássy Betti, Oláh Ibolya. Székesfehérváron: Caramel, Bartók Eszter, Back to Black. Program az országnak és neked!..”Az esemény célja az Európai Unió által támogatott Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) eredményeinek bemutatása, az NFÜ lezárt pályázati szakaszának ünneplése, továbbá az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) operatív programjainak keretében megnyíló pályázati lehetőségek, illetve a kiemelt – és nagyprojektek várható eredményeinek bemutatása.

Az EU támogatásaiból elért eredmények bemutatására egy, a teljes régiót aktiváló rendezvény-sorozat szolgál. Az izgalmas és tartalmas sport- és egyéb játékos programokon keresztül kiválóan bemutathatóak a pályázati lehetőségek különböző lépcsőfokai, ugyanis mindegyik területen fontos a felkészülési fázis (edzés) – a megmérettetés (verseny, pályázat) és végül a győzelem (dobogó – érem, támogatás) majd a további versenyekre, pályázatokra való felkészülés.

Az Európa Túra állomásai Magyarország egész területén:

Székesfehérvár (2008. szeptember 6., Petőfi tér)
Pécs (2008. szeptember 6., Széchenyi tér)
Miskolc (2008. szeptember 13. Városi Sportcsarnok)
Szeged (2008. szeptember 13., Széchenyi tér)

36. hét szombatjának programja:
Szeptember 6-án Pécsen a Széchenyi térre és Székesfehérváron a Petőfi térre várunk egy egész napos fesztiválra. 
A reggel 10 órától 22 óráig tartó rendezvényünkön, találkozhatsz híres sportolókkal, megkóstolhatód Európa ízeit, élvezheted sport és családi programjainkat, és a folyamatos koncerteket. Sztárfellépők Pécsen: Dobrády Ákos, Varga Feri - Balássy Betti, Oláh Ibolya. Székesfehérváron: Caramel, Bartók Eszter, Back to Black. Program az országnak és neked!

(http://www.pestiest.hu/cikk/58733/europa_tura)


A rendezvény lényege, hogy a szervezők a sport segítségével mutassák be az embereknek az Uniós pályázati lehetőségek lépcsőfokait. A nagyobbak a Streetball-, és focipályán, a mászó falon valamint óriás sakkban ügyeskedhettek, a kisebbek pedig a csúszdát és az ugráló házat élvezték a legjobban. A sportos programokhoz híres magyar sportolók is segédkeztek, mint például az olimpiai ezüstérmes kézilabdázó Kökény Beatrix, vagy az olimpiai bajnok vízilabdázó dr. Csapó Gábor. Továbbá az európai ízeket felvonultató pavilonok, színpadi műsorok és játékos vetélkedők is várták a térre kilátogatókat. A szervezők egyik büszkesége a tér szívében felállított Fejlesztések Terepasztala, mellyen nyomon lehet követni az összes Magyarországon elnyert-, több ezermilliárd forintnyi Uniós pályázatot. A programsorozat következő állomásai Miskolc és Szeged lesznek, mindkét városba szeptember 13-án érkezik meg az Európa-túra.

(http://www.pecstv.hu/hir.tv?hid=35104)