Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., Petőfi Csarnok, szabadtér - 2008. május 25.
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezvésében
koncert„..
Végre egy "nagy " koncert és szabadtéren !! királyság :) Már alig vártam.. kiváló hangosítás, szuper hangtechnika, improvizálások a zenészektől . Amit Majnik Laci és Bence a végén imprózott,az nagyon klassz volt :) ..és nem csak az :) és egy "összeszedett" művésznő ;) Lehet, hogy nem volt viharos jó kedve,sőt ....azonban "profi" előadó nem viheti a gondjait a színpadra ..szerintem Ibolya ebből a szempontból is toppon volt .. én személy szerint örülök ,hogy nem volt sötét, mert így is alig találtuk meg a kocsimat :D..”a koncert elég átlagos volt szerintem, mármint az oldosok nekem sokkal jobban bejönnek.
viszont, megvártam hogy ibolya eltünjön a láthatáron, aztán indultunk haza. erre ott jön harmadmagával. na mondom, akkor én most meghalok. aztán végül odamentem, és dumáltam vele néhány szot. jáááááj, nagyon durva közelröl, közelröl sokkal nagyobb a feje, áááá imádom :D:D:D:D:D
szoval nekem gyereknap volt. Hehe

(krumpli, OIRO fórum, 2008-05-25 22:07)


:D nem is nagy a feje :D
mi megvártuk még Lolát meg a tüzijátékot..
a mai Ibi konci nem volt oylan jo,sokkal jobbra szamítottam foleg h vegre szabadtéri,Ibinek kellett volna este enekelnie,sokkal jobb volt a hangulat sotétbe :)
valaki beszelgetett Lola közbe mögöttem "Az Oláh Ibolya jo volt,de ez a Lola tiszta unalmas,mikor elsz mar vége?!" :):)
amugy nem volt oylan rossz,néhány része hangulatos befordulos de jo volt,masik része dög unalom,aztan volt h tök buli hangulatom lett :)
a tüzijáték is tok szép volt kb negyed orás,kisebbre számítottunk.. :)
ennyit a mai naprol
yah azt kihagytam hogy Ibolya a torok :)

(Makka, OIRO fórum, 2008-05-25 23:14)


Nem vitatkozni akarok, de nekem, és akikkel voltunk, egyöntetűen nagyon tetszett a koncert. Ibolya végre nagyon összeszedett volt, pörgött a koncert, minden számba bedobott vagy ő, vagy a zenekar valami pluszt. Így képzelek el egy jó koncertet. Kicsit lazán, de fegyelmezetten. És nagyon jó volt a hangzás, a tevnika suztem topon volt, a zenészek szólóikkal szintén, Ibolya meg " a fiatalok legjobb hangja" mint mondá Kiss Joe. A nézők elég legymatagok voltak, ennyi negatívumot tudok mondani, én mindenestre végigtapsoltam a koncertet. Egyedül a Keresztes Ildi számokat kihagynám, azok kikészítik Ibi torkát, érezhetően rekedtebb volt azok után. meg nem is olyan jók. :)

(obj, OIRO fórum, 2008-05-26 00:07)


Az tényleg igaz, hogy összeszedett volt, a kisebb hibák ellenére is. DE a hangulata nem szárnyallt az egekben, hogy finom legyek... És én nem tudok úgy élvezni tiszta szívvel egy koncertet, amikor látom, hogy az előadó nincs túl jól. A hangja isteni, mint mindig, de azért mégis az embert látom benne.. És ugye empatikusnak születünk(állítólag) erre a világra, szóval nekem ez így már nem élvezet...
Félreértés ne essék: nem azt mondom, hogy nem éreztem jól magam a koncert alatt.Bár ennek tán más volt az oka ;). DE rossz látni, ha valaki nem olyan, mint máskor..., és nem a teljesítményében van a hiba.A hiba, a hiba, a hiba... :)

(Lazac-Luca, OIRO fórum, 2008-05-26 06:31)


Én személy szerint (és tudom, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel) nagyon örültem annak, hogy végre ez egy szabadtéri koncert volt, krumplival ellentétben nekem ez az, ami sokkal jobban bejön. :)
Ja és Luca, egy apró megjegyzés: az empátia NEM velünkszületett tulajdonság! :)

(Györgyi, OIRO fórum, 2008-05-26 06:56)


Györgyi, én ugy gondoltam, hogy az összehasonlitási alapom az 2oldos koncbol és ebböl áll. és összességében az old sokkal jobban tetszett, habár én is szabadtéri párti vagyok. mert az oldban viccelödik, és teljesen ott van. kövezzetek meg, de imádom amikor bakizik, és improzik valamit helyette. de nyilván itt ezt meg se tehette volna. és makkának igaza van a sötétes dologban, mert az tényleg sokat tud dobni a dolgon. akkor látszott volna az öngyujtom, amikor csápoltam vele :D:D

(krumpli, OIRO fórum, 2008-05-26 07:03)


Most látom, mennyi hibát ejtettem éjjel, de a fiamnak ma a legnehezeb vizsgája van, és kiabált nekem, hogy ne klimpírozzak már, mert aludni szeretne! :D
Visszatérve Luca, lehet, hogy te tudtad, hogy Ibinek rossz kedve van, de mivel mi nem tudtuk, ez nem jött le, olyan volt mint lennie kell, énekes, nem bohóc. Az Old az más, az egy klub, bensőségesebb hangulattal, ott több minden megengedhető, ill. megbocsátható, bár, ahogy mások koncertjeit néha néztem a neten, nincs lazítás.
A tüzijátékot mi is megnéztük, várakozáson felüli,nagyon látványos volt abban a szép környezetben. Viszont Loláról elmenekültünk, nem őmiatta, mert nincs vele bajom, aranyos kis énekes lány, jó kisháttértáncosokkal vokállal de az erősítés miatt a zene az borzasztó fülsértő volt.

(obj, OIRO fórum, 2008-05-26 08:20)


Végre egy "nagy " koncert és szabadtéren !! királyság :) Már alig vártam..
kiváló hangosítás, szuper hangtechnika, improvizálások a zenészektől . Amit Majnik Laci és Bence a végén imprózott,az nagyon klassz volt :) ..és nem csak az :)
és egy "összeszedett" művésznő ;)
Lehet, hogy nem volt viharos jó kedve,sőt ....azonban "profi" előadó nem viheti a gondjait a színpadra ..szerintem Ibolya ebből a szempontból is toppon volt .. én személy szerint örülök ,hogy nem volt sötét, mert így is alig találtuk meg a kocsimat :D

(Rossi, OIRO fórum, 2008-05-26 08:45)


Nem, Obj, ne érts félre, nem azért, mert "tudtam". Hanem sztem látszott rajta, mert alig nevetett, és olyan kis szomorúnak tűnt. De lehet,h csak én vagyok túl érzékeny. :) Egyébként tényleg összeszedett volt, és én is szeretem a kinti, nagy koncerteket.
A hangosítás tényleg nagyon jó volt, meg a fények, amelyek vörösre festették csíkokban a haját :)

(Lazac-Luca, OIRO fórum, 2008-05-26 08:58)


Nekem a színpadon zajló események nagyon tetszettek. Tökéletes hang, zenélés és kiváló erősítésben volt részünk. Az Égiek is mellettünk voltak, hisz az első idei hétvége, mely csodálatos időt hozott.
Én úgy érzem, hogy Ibi és a zenekar hangulatát nemcsak a korábbi háttér események határozzák meg, hanem a pillanatnyi helyzet is. Ezzel már jeleztem is, hogy az én számomra hiányzott a közönség nagy száma és hangulata. Feltételezem, ha zsúfolásig megtelik a nézőtér, az elől állók csápolnak, akkor Ibi hangulata is más lett volna. Nem mindegy, hogy 300 ember vagy 3000 ember tapsol a számok között, s ezzel megint csak kénytelen vagyok a reklám hiányát említeni. Óriási hibának tartom, hogy amikor Városligetben annyian vannak, hogy szinte egy tűt sem lehet leejteni, akkor egy kívülről nem látható helyen úgy tartanak egy koncertet, hogy egyetlen tábla sem hívja fel a figyelmet a bent zajló eseményekre. Egyértelműen látszott, hogy itt szó sincs arról, hogy esetleg Ibolya nem kedves a Ligetben megfordult emberek sokaságának, mivel az Őt követő Lola, aki a tinik kedvence, sem mondhatott nagyobb néző-közönséget magának.
Én sem bírtam sokáig Lola előadásának hangosítását, így tűzijáték megnézése nélkül tértem haza. Ugyanakkor felmerül bennem a kérdés, mivel már több nagy és ismert zenekaroknál is tapasztaltam, hogy a basszusgitár hangját annyira felerősítik, hogy elnyomja az egyéb hangszerek és az énekesek hangját. Talán lehet, hogy ez nem véletlen, tudniillik az élő koncerten nem lehet úgy finomítani, mint a stúdióban. Tehát kevésbé tűnik fel, ha valaki mégsem azt tudja produkálni, mint a hanglemezen. Erre egy érdekes példa. Én szerettem az EDDÁ-t, és annak idején hangtechnikailag egy fantasztikusan beállított koncerten vettem részt a Budapest Sportcsarnokban. Pár évvel ezelőtt viszont ugyanez az EDDA egy pokoli teljesítményt produkált itt a Városligetben. A basszus szintén egekig állítva, elnyomva Pataki Attila a réghez képest megkopott hangját, ami szerintem nem volt véletlen.
Ezért is nagyon örülök, hogyha csak 300-an is, de összetudták hasonlítani Ibolyát és zenekarának tudását a mai sztárolt Lolával. Ez a kislány ettől függetlenül aranyos előadó volt, de összehasonlíthatatlan az előtte fellépővel.

(Béla, OIRO fórum, 2008-05-26 09:59)


Igazad van, Béla. Nagyon kellettek volna azok a plakátok...

(Lazac-Luca, OIRO fórum, 2008-05-26 10:59)