Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKZalaszentgrót - 2008. április 30.
Templom tér
fellépés..Egy kis vicces közjáték a főszervezővel, aki egy reklámtáblát akart Ibolya mellé letenni a színpadra a Magyarország kezdetekor. Ő meg finoman és viccesen elmagyarázta a bácsinak, hogy ezt neki nem szabad, mert reklám, és egyáltalán. Ez jó hangulatot adott a koncert végének, és mindenki elégedetten állt fel éééééééééééés rohamozta meg Ibolyát. Nagyon sokan kértek aláírást, gyerekek is, felnőttek is, beszélgetett velük, hisz tudjátok, milyen kedves ilyenkor. Egy kislány még utána is futott, és a nyakába ugrott :) Sőt, utána a város másik részén is odamentek hozzá, és ott is beszélgettek vele, meg ölelgették. Szóval sikeres volt ez a fellépés is, mert az emberek szeretetét ilyenkor nagyon lehet látni, és talán ez a legfontosabb...”Akkor essék pár szó Zalaszentgrótról. :)
Magáról a helyről: ez a település egy kisebb méretű város Sümeg közelében. Ez utóbbiról nyilván mindenki tudja, merre található :)
A fellépés a meghirdetett 16.30 helyett 17.00-kor kezdődött, és ez csak akkor derült ki, amikor a "már nem szomjas" szervező-féle pasas odajött üdvözölni Ibolyát.Na jó, akkor várni kellett még egy kicsit, és aztán 17.00-kor Ibolya felpattant a színpadra, és belekezdett szokásos programjába. A dalok ugyanazok voltak,mint máskor is a fellépéseken. A közönség átlagosnak mondható "sörsátras" publikum. Egy közepes méretű, fehér színű, majális-jellegű sátorban zajlott a zenélés. A nézők tapsoltak, de csak a dalok végén. Persze a többségük nem ismeri ezeket a dalokat, és lehet, hogy csalódtak is egy kicsit, mert a konferanszié így mutatta be Ibolyát: "Oláh Ibolya, Megasztár". Ez persze igaz :), csak szerintem ebből az emberek arra következtettek, hogy a műsorban elhangzott dalokat (is) fogják hallani. Ja, és a plakáton is ez állt: "Oláh Ibolya MEGASZTÁROS műsora" :).Szóval lehet,hogy ezért volt egy nagyon kicsit visszafogottabb a tapsvihar, mint egyébként.
Viszont nagyon lelkessé vált két néni az első sorban (legalábbis én csak őket láttam, de biztos mások is), amikor Ibolya bejelentette, hogy következzék a Magyarország. Acapella, mint ahogy az lenni szokott, mert ugye elvileg nincs benne a műsorban. Próbálta rávenni az embereket az éneklésre, de nem sikerült.(Talán jobb is ,) ) Ettől nem ment el a kedve, viszont egy rövidített verziójú dalt hallhattunk, mert elkezdtek közben tapsolni, hisz azt hitték, vége van, pedig Ibolya csak az ütemet akarta kivárni :) Ekkor már sokkal lelkesebbek voltak, jegyzem meg.
És végül egy kis vicces közjáték a főszervezővel, aki egy reklámtáblát akart Ibolya mellé letenni a színpadra a Magyarország kezdetekor. Ő meg finoman és viccesen elmagyarázta a bácsinak, hogy ezt neki nem szabad, mert reklám, és egyáltalán. Ez jó hangulatot adott a koncert végének, és mindenki elégedetten állt fel éééééééééééés rohamozta meg Ibolyát. Nagyon sokan kértek aláírást, gyerekek is, felnőttek is, beszélgetett velük, hisz tudjátok, milyen kedves ilyenkor. Egy kislány még utána is futott, és a nyakába ugrott :) Sőt, utána a város másik részén is odamentek hozzá, és ott is beszélgettek vele, meg ölelgették. Szóval sikeres volt ez a fellépés is, mert az emberek szeretetét ilyenkor nagyon lehet látni, és talán ez a legfontosabb...

(Lazac-Luca, OIRO fórum,
2008-05-03 15:14)Köszi a beszámolót, bár ez messze elmarad a régi Lucás beszámolóktól.sajnos. na de annak akkor volt az ideje :)
és mi volt a tanulság?

(mTimi, OIRO fórum, 2008-05-03 19:43)


Timi! Szerintem azok nem fellépések voltak, amelyekről olyan jó beszámolókat lehetett írni. És hát akkor még fiatal voltam és bohó, nem volt semmi gondom... Huh, ez most nagyon komolynak hangzik. Persze igaz, de nem szántam bölcselkedésnek. Ez most már egy teljesen más szituáció.
A tanulság? Pl. az egyik az, hogy az a pár beteg gyerek, akik odajöttek a koncert után, mennyire boldogok voltak amiatt, hogy Ibolya beszélgetett velük... És tán ez az értelme az egésznek.
Meg még volt egy csomó másik is, de ezeket nem fejtem itt ki. Jó volt, na, és ez a lényeg.

(Lazac-Luca, OIRO fórum,
2008-05-03 20:31)