Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKSzékesfehérvár, Vörösmarty Színház - 2008. február 6.
Aida musical - ”50 jegy”...Núbia élni fog.............mindig...................a szívünkben... :)

..Most bocsásson meg, de vinnem kell a SZENNYEST! :)

„..
Szomor György volt Ibolya partnere (merthogy nem erre készültünk)!.... Nem is tudom, milyen jelzőt használjak Ibolya játékára. PROFI!!!.... Annyira jó volt így, hogy közelről láthattuk. Így jött át igazán, mennyire jó színésznő. A mimikák, a mosoly, a gúny, a szomorúság....eszméletlen, komolyan! Én nem térek magamhoz. Oláh Ibolyának valami hatalmas fényes-pompás színpadon lenne a helye ezzel a tehetséggel, de ismét egy köszönet valakinek az égben, hogy elérhető távolságban tündöklik és így részesei lehetünk az élménynek. Aki most olvas minket és még nem látta Fehérváron a darabot, az mielőbb vegyen egy jegyet..... Olyan vastapsot kapott AIDA, de olyat, hogy tényleg majdnem szétszedtük a színházat. A végén, a közös Lépkedünk alatt futó képek a kivetítőn...hát én kikészültem. Tudom, hogy a MSZ-en is volt, de onnan 10 km-ről nem annyira volt látványos. :D És iszonyú megható, magával ragadó volt. Én is sírtam és szerintem ha majd tizedszerre nézem meg, akkor is fogok, mert lesz ilyen, az tuti. És legyen a végszó....:
„Isteni adomány. Vigyázz rá..." ..”Hát mit is mondjak? Az hogy jó, nem fedi a valóságot. Talán mert az idősek könnyen elsírják magukat, talán.... de elhasználtam néhány papízzsebkendőt, pedig nem vagyok náthás... Ibolya úgy énekel mint egy Istennő, és még a prózai részekben is hiteles. Ami emel az előadáson, hogy a többiek is zseniálisak, különösen a Szomor Gyuri, így aztán a duettjeiket nem lehetett csak úgy egyszerűen hallgatni, az maga volt a katarzis... Pedig megfogadtam, hogy nem fogok ömlengeni. A rendezés ötletes, a díszletek jók, egyszóval bármelyik színház megirigyelheti ezt a produkciót. ...amit a végén a 10 perces (megmértem) taps is tanusít Itt is megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a jegyeket, hogy eszetekbe jutottam... KÖSZÖNÖM!!!

(papa1628, OIRO fórum, 2008-02-06 21:26)


na haza ertem enis :)
en most láttam előszőr Fehérváron,de tényleg sokkal jobb mint szabadtéren vagy csarnokba,végre minden részletet láttam,nekem igy egy csomo uj volt benne,pedig biztos vagyok h eddig is igy volt csak en nem lattam :)
összességébe csak azt tuodm írni hogy nagyon jo volt,mostis mint mindig a legjobban előadásmodban és énekben is az Oly kőnnyű tetszett,pedig amugy alapbol nem ez a kedvencem.

(Makka, OIRO fórum, 2008-02-06 21:51)


Most beszéltem Györgyivel. Szilvert elfelejtette visszahangosítani a telefonját. 6-an még együtt vannak, és nem tudnak megszabadulni az őket ért hatástól! Ők is fantasztikusnak tartották az előadást.

(Béla, OIRO fórum, 2008-02-06 22:01)


Először is köszönöm az Angyaloknak, hogy Szomor György volt Ibolya partnere (merthogy nem erre készültünk)! Emberek, ha én ide le tudnám írni azt a mozdulatot, ami minden egyes dal után akaratlanul jött belőlem... Nem is tudom, milyen jelzőt használjak Ibolya játékára. PROFI!!! A Margitsziget ehhez képest olvasópróba volt. Annyira jó volt így, hogy közelről láthattuk. Így jött át igazán, mennyire jó színésznő. A mimikák, a mosoly, a gúny, a szomorúság....eszméletlen, komolyan! Én nem térek magamhoz. Oláh Ibolyának valami hatalmas fényes-pompás színpadon lenne a helye ezzel a tehetséggel, de ismét egy köszönet valakinek az égben, hogy elérhető távolságban tündöklik és így részesei lehetünk az élménynek.
Aki most olvas minket és még nem látta Fehérváron a darabot, az mielőbb vegyen egy jegyet lehetőleg Ibolya-Szomor párosra, mert amit ez a két ember a színpadon művel, ezt látni-hallani kell!!! Még annyit, hogy Fésűs Nelli játéka is nagyon tetszett, érdekes módon a társaságon belül eltértek róla a vélemények, de csak abban, hogy miben jobb Barbaránál és miben jobb Barbara nála, abban egyetértettünk, hogy mindketten fantasztikusak.
Olyan vastapsot kapott AIDA, de olyat, hogy tényleg majdnem szétszedtük a színházat. A végén, a közös Lépkedünk alatt futó képek a kivetítőn...hát én kikészültem. Tudom, hogy a MSZ-en is volt, de onnan 10 km-ről nem annyira volt látványos. :D És iszonyú megható, magával ragadó volt. Én is sírtam és szerintem ha majd tizedszerre nézem meg, akkor is fogok, mert lesz ilyen, az tuti. Hatalmas élmény volt, Szilvertnek ezúton is köszönet a segítségért és az intézkedésért jegy ügyben! :)
És legyen a végszó az, amit Lucának köszönhetünk és úgy érzem, hogy bár eddig is aktuális volt, de most aztán már nagyon és a jövőben ez az érzés szerintem csak erősödni fog. Elneveztem Ibolya-hatásnak. :)
"Isteni adomány. Vigyázz rá..."

(királylány, OIRO fórum, 2008-02-06 23:27)


Köszönet mindenkinek, aki megírta élményeit a mai fehérvári Aidról. Ha már nem lehettünk ott, legalább elképzelésünk van, milyen lehetett. Igen, Ibolya is mondta, hogy minden előadáson tanul valamit, mindig jobbat próbál nyújtani az előzőnél.
Nem lehet könnyű mindig más szereplőtársakkal játszani, hisz nincs két egyformán elhangzó végszó.
Vajon látszódott valahogy, hogy összetartozik az az ötven ember és mind az ötven szív Ibolyáért dobog?

(obj, OIRO fórum, 2008-02-06 23:44)


Obj, a végén 2 sornyi ember állt...szerinted? :)

(királylány, OIRO fórum, 2008-02-06 23:59)