Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., Old Man's Pub - 2007. március 14.
„Édes méreg” koncert
..Korán érkeztünk, így dupla koncertben volt részünk! Voltunk vagy 10-en, amikor elkezdett próbálni a zenekar. Jól halljátok, nem hangolni, hanem játszani.
Ibi meg is jegyezte. „Ennyien leszünk, juj de jó!” Már itt is élvezték a játékot, pedig ez még csak a próba volt. Nem néztem az időt, de közel 1 órát játszottak....
21 óra 10 perckor Bence feltette a babos kendőt, és felhangzott a Még él, még. Addigra a kocsma is tele lett! Kristálytiszta hang, tökéletesen beállított erősítők, és valódi ÖRÖMZENE! Talán így jellemezhetném a produkciót. Látszott, hogy régen koncerteztek, és nem csak nekünk hiányzott már, nekik is. Határozottan élvezték, amit csináltak! Mint tudjátok, voltam már elég sok koncerten, de nekem ez magasan felülmúlta az eddigieket.. Baromi jó hangulat volt!..”Old Man's koncert

Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Korán érkeztünk, így dupla koncertben volt részünk! Voltunk vagy 10-en, amikor elkezdett próbálni a zenekar. Jól halljátok, nem hangolni, hanem játszani. Ibi meg is jegyezte. „Ennyien leszünk, juj de jó!” Már itt is élvezték a játékot, pedig ez még csak a próba volt. Nem néztem az időt, de közel 1 órát játszottak. Közben kihozták a vacsorát, ami finom volt, és rengeteg. Én kétszeri nekifutásra sem tudtam megbírkózni vele.
Ági önfeláldozóan vállalta, hogy hidegen eszi meg a vacsoráját, mivel Ibi az egyik dalszöveg részletét a próbán elfelejtette, és mivel csak messzebb tudott parkolni, így kiszaladt egy Mp3 lejátszóért, hogy segítsen ibinek. Rövid szünet, és 21 óra 10 perckor Bence feltette a babos kendőt, és felhangzott a Még él, még. Addigra a kocsma is tele lett!
Kristálytiszta hang, tökéletesen beállított erősítők, és valódi ÖRÖMZENE! Talán így jellemezhetném a produkciót. Látszott, hogy régen koncerteztek, és nem csak nekünk hiányzott már, nekik is. Határozottan élvezték, amit csináltak! Mint tudjátok, voltam már elég sok koncerten, de nekem ez magasan felülmúlta az eddigieket. Itt nem volt ülő, vagy álló probléma. Aki akart az ült, evett, ivott, dohányzott. Akik meg állni akartak, azok táncoltak, csápoltak, visítottak. Baromi jó hangulat volt!
Április 24.-én ugyanitt folytatjuk! Bence a végén viccesen megjegyezte, „mindenki hozzon magával még egy embert”.

(Béla, OIRO fórum, 2007-03-15 08:54)


Fergeteges Ibi koncertben volt részünk! Boldog vagyok, hogy Pesten (Gyálon) lakom, szóval viszonylag közel a Blahához,
és megtehettem, hogy elmehessek, pedig előtte való nap tudtam meg Joe-tól, hogy egyáltalán konci lesz..
Jó korán, 19 óra előtt taliztunk Joe-val a Corvin előtt. Elindultunk az Old Man's-be, és mikor megérkeztünk, a hely még szinte üres volt, de azért Ibolya már ott volt :-) Joe megmutatta nekem a helyet belülről, mert én még csak egyszer, és nagyon régen voltam az Old Man's-ben, aztán rendeltünk és elfoglaltuk az előre lefoglalt asztalunkat.. Kicsit beszélgettünk Bencével, aztán Attilával is, majd egyszerre mindkettővel,- aztán külön Attival is,- élmény volt, főleg, hogy én még vele soha nem beszélgettem..vicces fiú :-)
Nemsokára megérkezett Béla, aztán Ági is, és utána lassan már el is kezdődött a próba! Még viccelődtünk is, hogy nekünk egyszerre két koncertben is részünk lesz :-), akkor még elég kevesen voltunk.. És Ibi ahogy elkezdett énekelni, éreztem, ahogy kiráz a hideg..mint a régi szép időkben.. utoljára augusztus 20-án voltam koncerten,- hihetetlenül nagyon rég,- szóval azt hiszem kiérdemeltem ezt az érzést, hogy rázzon a hideg!
Pedig közben nagyon meleg volt..és még csak a próbánál jártunk.. Aztán megérkeztek Csilláék is, és szépen lassan gyűlt a tömeg, mindenki elfoglalta az asztalát, és mire vége lett a próbának, én már igazán nagyon jól éreztem magam :-)
21 óra után pár perccel,- ha jól emlékszem,- elkezdődött a koncert! Nem voltam még ilyen helyen Ibi koncerten, hogy zárt is, meg pince is, és nem is nagy, de azt hiszem, hogy ez talán még nagyobb élmény, valahogy másképpen cseng a hangja,- ezt persze nem tudnám megmagyarázni, hogy miért éreztem így, de az a lényeg, hogy ő is jól érezte magát! Nagyon szépen énekelt, persze bakizott is, közben bolondozott, hülyéskedett, dehát ő így az igazi :-) Kb. 22 óra lehetett, mikor elérkezett a negyedórás szünet, kis pihenővel, aztán folytatódott.. tényleg csak az volt az egyetlen gondom, hogy nehéz volt ülve maradni, ez a problémám mondjuk már az elejénél kezdődött, mikor a Hiba első taktusai megszólaltak!!! Igen, nagyon jó lett volna felugrani, és végig őrjöngeni a koncit, ahogy mindig is, de ez a koncert nem erről szólt, nem olyan volt az egész helynek a hangulata..ez egy jó próbatétel volt számomra, hogy igen, így ülve is lehet végig énekelni, tapsolni, és élvezni a koncertet.. Persze nem mondom, hogy stílust váltok :-), (jó kis gyöngyösi meg veszprémi, meg aszódi, meg stb.. őrjöngések, ugrálások!) Aztán mire észbe kaptam, már vége is volt..
Magyarország megint gyönyörű volt, pont a Nemzeti Ünnephez méltó dal..
Gyorsan elköszöntem mindenkitől, akitől nem, bocsánat,- rohantam, hogy az utolsó metrót elérjem, és az utolsó buszt, ami Gyálra megy..Sikerült!
Remélem április 24-én újra ugyaninnen, hasonló képekkel jövök!

(MSE, MSE blogja,
2007-03-20 17:48)