Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKDuna Palota - 2006. december 20.
a fogyatékkal élő gyerekeknek
zártkörű rendezvény
fellépés, beszélgetés
..Ibolyával kezdődött a műsor, arról beszélt, hogy milyennek képzeli el az igazi karácsony ünnepét, ami Neki soha nem adatott meg, de a jövőben meg szeretné valósítani. Szeretetben, és minden jóban gazdag karácsonyt kívánt a kicsiknek, akik nagy örömmel fogadták Őt. Majd félplaybekről kezdett énekelni, figyelmes volt, hogy nem túl hangos, nem túl pörgős-e a gyerekek számára az előadás (szabadkozott, hogy sajnos Neki csak ilyenek vannak), de Ők lelkes közönségnek bizonyultak, és mindennel elégedettek voltak! Ibi nyugtázta: a gyerekek őszinték, és ha minden szuperszonikusan szuper, akkor folytatja! Különös élmény volt így látni, és persze nem a hagyományos koncert hangulatom volt, hiszen ez egy más világ....Utána a csupaszon álló óriási karácsonyfát kezdték el a színpadra felhívott gyerekekkel együtt díszíteni. Ibi egy kisfiúval indította a fa öltöztetését, és persze mindenki sorra került. A színpadot elhagyó gyermekek ajándékot kaptak, és ez alól Ibolya sem volt kivétel, meghatódott..”Tegnapelőtt Ibolya a Duna Palotában tartott kis koncertet a fogyatékkal élő gyerekeknek.
Nagyon aranyos volt és sokáig elbeszélgetett velük..
Ibolya második lemezéről éneket , és adott egy fél órás műsort a gyerekeknek. A rendezvényt a Szoc. . Minisztérium szervezte.

(aramis, OIRO fórum, 2006-12-22 11:22)


Szuperszonikusan szuper” karácsonyi műsor a gyermekek öröméért

Apukám a TEGYESZ egyik otthonában dolgozik nevelőtanárként, a nővérem, pedig gyermekfelügyelőként.
Így vehettem részt azon a karácsonyi ünnepségen, amely a Duna Palotában lett megrendezve a Minisztérium és több szervezet támogatásában.
Ibolyával kezdődött a műsor, arról beszélt, hogy milyennek képzeli el az igazi karácsony ünnepét, ami Neki soha nem adatott meg, de a jövőben meg szeretné valósítani. Szeretetben, és minden jóban gazdag karácsonyt kívánt a kicsiknek, akik nagy örömmel fogadták Őt.
Majd félplaybekről kezdett énekelni, figyelmes volt, hogy nem túl hangos, nem túl pörgős-e a gyerekek számára az előadás (szabadkozott, hogy sajnos Neki csak ilyenek vannak), de Ők lelkes közönségnek bizonyultak, és mindennel elégedettek voltak! Ibi nyugtázta: a gyerekek őszinték, és ha minden szuperszonikusan szuper, akkor folytatja!
Különös élmény volt így látni, és persze nem a hagyományos koncert hangulatom volt, hiszen ez egy más világ.
Figyeltem a körülöttem lévő átmeneti otthonban élő kamaszokat, akik főleg a Magyarország-nál kezdtek el igazán lelkesedni.
Kb. 5 dal hangzott el:
Nézz vissza
Marionett!
Belső bolygó
Eddig Baby
Magyarország
Utána a csupaszon álló óriási karácsonyfát kezdték el a színpadra felhívott gyerekekkel együtt díszíteni. Ibi egy kisfiúval indította a fa öltöztetését, és persze mindenki sorra került. A színpadot elhagyó gyermekek ajándékot kaptak, és ez alól Ibolya sem volt kivétel, meghatódott…
Kis szünet következett, majd gyermekek adták elő karácsonyi zenés műsorukat.
A hazafelé még utaztam én is az otthonig, láttam mennyire igénylik a kamaszok a törődést, odafigyelést, szeretet, és sokszor a maguk sajátos módján csikarják ki a körülöttük lévő nevelőkből, felnőttekből, akik nagyon lelkiismeretesen és „szívből” látták el feladatukat.

Hálás vagyok ezért az élményért, és mindenkitől elnézést kérek, hogy egyéb elfoglaltságaim miatt, csak most osztottam meg Veletek!

(Brigi, OIM, 2007.03.03.)