Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKSzékesfehérvár - 2006. november 18.
Vörösmarty Színház
Ibolya Törőcsik Mari meglepetésvendége
Dal (acapella) és torta (saját készítésű)
„Álmodtam egy álmot”
Törőcsik Mari figyeli, becsüli az ifjú tehetségeket, igyekszik visszaadni azt a szeretetet, amelyet annak idején ő kapott az idősebb pálytársaktól. Nem véletlen, hogy Oláh Ibolya volt a műsor meglepetésvendége, hiszen a színésznő nyomon követi auz énekesnő sorsát..”
„...Ibolya ismét dallal valamint saját készítésű tortával kedveskedett a színésznőnek..”2004 novemberében láthattul Ibolyát énekelni Törőcsik Mari szülinapi meglepetésvendégeként a Magyar Televízió Névshowr című műsorában.

2005 novemberében a művésznő 70. születésnapját ünneoelte az ország a Nemzeti Színházban tartott ajándékműsorral, melyen Ibolya a 'Hamvadó cigarettavég' című dallal köszöntötte a színészóriást.

Idén, Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban láthatták együtt a szerencsésebbek a két művésznőt a színház 'Csillagok' című műsorsorozatának második előadásán. Ebben a havonta megrendezésre kerülő műsorban a magyar kulturális életben meghatározó egyéniségeket látnak vendégül: színészeket, színház- és filmrendezőket, zeneszerzőket, akik életükkel, pályájukkal példát mutatnak, mutathatnak az embereknek.

A 2006. november 18.-i előadás meghívott vendége a magyar színházi és filmes szakma legjelesebbje, a külföldön is ismert és elismert Törőcsik Mari volt. A másfél órás – videóbejátszásokkal szinesített – beszélgetés végén pedig következett a 'Vendég vendége', Oláh Ibolya, aki ismét egy dallal valamint saját készítésű tortával kedvedkedett a színésznőnek.


(szilvert, OIRO, 2006.11.26.)


Időközben megtudtam, hogy Ibolya a Nyomorultakból énekelt egy dalt, zene nélkül. Egy sor után leállt és megkérdezte elkezdhetné-e újra, mert nagyon izgul. Ezután elkezdte újra és végigénekelte.
Az estéről egyébként egy elég negatív újságcikk is született, mely itt olvasható: http://www.fmh.hu/kultura_oktatas/20061120_torocsi k_mari__ibolyaval
A Vörösmarty Színház honlapjának fórumában viszont több jelenlévő is fel volt háborodva Gábor Gina negatív írásán, mely szerintük nem fedi a valóságot.

(szilvert, OIRO fórum, 2006.11.28.)