Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKTahitótfalu - 2006. augusztus 26.
Eperfesztivál
Édes méreg” lemezbemutató koncert


..Ibolya szerintem egy ösztönös zseni, ez nekem most is lejött. Megpróbálta magát és az egész koncertet távol tartani az alkohol által gerjesztett őrjöngéstől. És ez ragyogóan sikerült is neki. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a Magyarországot behúnyt szemmel énekelte, nagyon bensőségesen és erőteljesen, nem húzva le a dalt az alpári mélységbe...”


Jelentős késéssel kezdődött a koncert, mert előtte voltak más programok is. Azt hiszem a Krisz Rudi nevű híresség is ott volt, részemről húztam messzire, de sajnos elég hangos volt. Nem leszólásból mondom, csak nekem ez a zene nem a stílusom, pláne élőben! De természetesen mindenkinek joga van a saját ízlése szerint választani.
Amikor Ibolyka elkezdte, szerintem sokkal többen voltak. Én úgy láttam, hogy Ibolya most kicsit tartózkodóbb volt, Kőbányán többet beszélt a számok között. Az első pár szám után feltünt egy nagyon hangos csapat mögöttünk, olyan balhésan zajongtak, Ibolya kissé szkeptikusan fogadta őket. Aztán integetett, hogy jöjjenek előbbre. Meg is indultak, nagy nevetgélés, hangoskodás, táncolás volt, sörökkel a kezükben, szerintem már nem voltak józanok. Ibolya háttal a színpadnak, de jól hallhatóan tett is megjegyzést, itt azért nem ismételném, hogy mit, de majd személyesen Újpesten!
De ahogy ment előre a koncert, egyre jobban bekapcsolódtak és úgy tünt valóban élvezték a dolgot. Hangosan skandálták, hogy IBOLYA, IBOLYA. Meg azt is, hogy 4-ik évfolyam, mert kiderült, hogy TF-esek voltak az ifjoncok. Végig ott voltak és láttam a végén autogrammot is kértek néhányan.
Amikor kissé túlfűtöttek voltak, Ibolya meglóbálta feléjük az ásványvizes üvegét, de mi a többiekkel (pl.Petyával) közöttük álltunk, így mi kaptuk a vizet. Utána meg visszavágtak sörrel, persze az is nekünk jutott. Ez volt a Petya által említett "zuhany". De kibírtuk. Végülis nagyon jó hangulat volt, Ibolya is egyre jobban elfogadta a tombolást, érdekes "fílingje" volt, annyira hangosak voltak. Az elején is, de főként a végén szinte követelték a Magyarországot, ezt énekelték is. Az Édes méreg meg szintén nagyon tetszett nekik, bár láthatóan nem tudták a számok szövegét, ezt azért a refrénekbe bekapcsolódtak.
Szóval ez is szupert volt és ez is más, mint a többi, nem unatkoztunk.
Bár hosszú voltam, de azért valami fontos kimaradt. Ibolya szerintem egy ösztönös zseni, ez nekem most is lejött. Megpróbálta magát és az egész koncertet távol tartani az alkohol által gerjesztett őrjöngéstől. És ez ragyogóan sikerült is neki. Ennek egyik bizonyítéka, hogy a Magyarországot behúnyt szemmel énekelte, nagyon bensőségesen és erőteljesen, nem húzva le a dalt az alpári mélységbe.
A zenekar nagyon segítette őt ebben, igazi profik, nem adtak alá a "balhénak". Közben pedig teljesen ott voltak, Bence szokás szerint dobálta a pengetőt. Még egy kis közjáték! Az elsőt Petya megszerezte nekem, de mellettem egy kis roma család állt, kigyerekkel és ők is hajtottak rá, csalódottan vették, hogy eloroztuk előlük. Mivel láttam, hogy ez fontos, odaadtam nekik, hát olyan hálásak voltak, mintha egy arany rögöt adtam volna. Ez nekem is jól esett!

(Ági, OIRO fórum, 2006-08-27. 12:22)


A tegnapi koncert ugyanúgy, mint az ezt megelőzők, fantasztikusan jó volt, egy kicsit más is.
Nagyon élt Ibi és a zenekar a színpadon. Feldobta a hangulatot a közönség soraiban újonnan megjelent csápolók! Viszont rengetegen ültek, mivel úgy volt kialakítva a hely, hogy elől lehetet állni, és mögöttük asztalok voltak, ahol fogyasztani lehetett, és onnan nézni a koncertet.

Igaz, én ott voltam, mégis új dolgokat tudtam meg. Nem terjedhet ki az ember figyelme mindenre! Nekem, teljesen pozitívan jött le a TF-esek ugrálása, csápolása! Én mögöttük voltam, és jó volt nézni, ahogyan végig ugráltak, csápoltak! Kár, hogy az Ibolya rajongók nagy része, most nem jött. Biztosan fantasztikus lett volna, hogy ők is csápolnak, ugrálnak a TF-esekkel együtt! Remélhetően a Pesti vihar okozta betegségeket Újpestre kiheverik.


(Béla, OIRO fórum, 2
006-08-27 13:18)