Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBalatonboglár - 2006. augusztus 17.
Szabadtér
Édes méreg” lemezbemutató koncert


..A kocertek során talán először volt alkalmam, hogy messziről is szemügyre vegyem a színpadot és a közönséget. Hát mit mondjak csupa kellemes élményben volt részem! Bármerre is néztem mindenhol ember, kortól nemtől függetlenül, és minden tekintet a színpadra szegeződött..
..Sötét volt, a színpad gyönyörűen világított, az idő kellemesen nyárias, még a szél is megállt, csak egy gyönyörü hang hasított bele az éjszakába, néha a közönséggel fűszerezve, de ez tette olyan csodálatossá és feledhetetlenné számomra.
"Milliók áldása szálljon rád!!!" hangzott el a végén, majd hatalmas taps követte.."..A színpadon Baby Gabi énekelt olyan alig átlagosnak mondható közönség elött. Kicsit megálltunk, majd elindultunk a part felé. Az időzités tökéletes volt, mert Rossi pont velünk szembe jött. Mint kiderült, nagyon készült, hozott sok ismeretlen legalábbis számomra ismeretlen játékot, aminek nemhogy a nevét nem ismertem, de eleinte azt sem tudtuk mit is lehet velük kezdeni. Rossi hatalmas türelmének és segítőkészségének köszönhetően a végén már elég jól ment valamelyik játék mindenkinek.. Játék után még sétáltunk egyet a parton, megnéztük a naplementét, ami csodálatos látványt nyújtott, majd a színpadhoz mentünk, ahol közben már minden készen állt a kezdéshez.
Köszöntünk az ismerősöknek, váltottunk néhány szót, aztán megszólalt a mikrofon, hogy felkonferálja a következő fellépőt a nézők nem kis örömére. A hangulatot fokozva arra kérték a közönséget, hogy először tapsoljanak, majd fülyüljenek, majd mindkettőt egyszerre, hogy méltó módon köszönthessük a pillanatokon belül a színpadra érkező Oláh Ibolyát és csapatát. A hangzásból ítélve nagy volt a tömeg. Végre megszólat az ismerős zene és kezdetét vette a koncert. Ibolyán a színpadra érve látszott, hogy jó hangulatban van, és valamiért biztos voltam már akkor benne, hogy fergeteges másfél óra áll elöttünk, ami percről percre be is igazolódott. Ibolya olyan volt mint egy energiabomba, pörgött, pörgött, magával ragadva a közönséget. A zenekar is jobb volt, mint valaha, meg egyszerűen minden......szóval el kell jönni és át kell élni, ezt másképp nem fogja senki érezni.
A színpad nagy volt és gyönyörű, ezért a koncert második felében Szilvert úgy döntött ezt mindenképpen meg kell örökíteni, így hátrament pár távolabbi képet is készíteni.
A koncert vége felé, már Viki nagyon fáradt volt, végig az ölünkbe volt felválltva Györgyivel, így a Papírkutya közben én is eljöttem Vikivel a színpad elejétől és elmentünk teljesen hátra a sátrakig. Leültünk egy padra, hogy itt várjuk meg a koncert végét. A kocertek során talán először volt alkalmam, hogy messziről is szemügyre vegyem a színpadot és a közönséget. Hát mit mondjak csupa kellemes élményben volt részem! Bármerre is néztem mindenhol ember, kortól nemtől függetlenül, és minden tekintet a színpadra szegeződött. Az aszatunktól nem messze egy alig két éves kisfiú táncolt. A "Nem kell" után Ibolya és a zenekar elbúcsúzott, de a tömeg nem hagyta annyiban, visszakövetelte a színpadra, és természetesen ahogy már megszokhattuk, következett a ráadás. Bence után megjelent Ibolya is a színpadon, a Magyarország felcsendültével körülöttünk is énekelni kezdtek. Sötét volt, a színpad gyönyörűen világított, az idő kellemesen nyárias, még a szél is megállt, csak egy gyönyörü hang hasított bele az éjszakába, néha a közönséggel fűszerezve, de ez tette olyan csodálatossá és feledhetettlenné számomra. "Milliók áldása szálljon rád!!!" hangzott el a végén, majd hatalmas taps követte.
És végül megszólalt búcsúzóul az "Édes méreg" és ezen lepődtem meg a legjobban hogy többen ezt is Ibolyával énekelték még a tömeg legvégén is. Míg el nem felejtem, sokszor kapott kritikát a hangosítás bár nem az utóbbi időben, de ez a koncert ebből a szempontból is tökéletes volt. Ott hátul is mindent tökéletesen lehetett hallani, és értettem Ibolya minden egyes szavát is. Aztán mint mindennek, sajnos ennek is vége lett, Ibolya felkonferálta a következő fellépőt a United-et majd elhagyta a színpadot. Mi Vikivel elindultunk megkeresni a többieket ami elég gyorsan sikerült, majd nézelődtünk még egy kicsit. Elmentünk a színpad háta mögé, ahol Ibolya dedikált. Volt akinek a kezében még az első cd-t láttam, igyekezett a színpad mindkét oldalán a kéréseknek eleget tenni.
A következő koncertbe még belehallgattunk, amit szerintem lényegesen kevesebb érdeklődö fogadott, majd elindultunk a kocsi felé. Rossi szerencsénkre a közelben parkolt és felajánlotta hogy hazavisz minket a szállásunkra, ahol végül nagy örömünkre ő is ottragadt.
Ismét csodálatos emlékekkel a szívemben búcsúztam a Balatontól, és bízom benne, hogy jövőre többen és tovább lehetünk együtt egy nyaralás alkalmával és persze természetesen Ibolya koncerttel fűszerezve!!! Köszönöm mindenkinek!!!

(Csilla, Ibolyás visszapillantó, részlet, 2006.08.19.)


Lehet ezt még jobban fokzni?
Ami tegnap Balatonbogláron történt az szerintem a spontán szabadtéri programok csúcsa volt!
Ilyen vidám és pergő rengeteg energiával teli koncertet rég láthattak azok akik kiváncsiak voltak Ibolya koncertjére.
Már az feltünő volt, hogy mig ment a zenekari beállítás már sokan gyülekeztek a szinpadnál a boglári bornapokra érkezők.
Az egészben az volt a meglepő -és ez fémjelez valamit -, hogy ezen időszakban egy közeli másik szinpadon Lagzi Lajcsi(szuperbuli) és sztárvendégei léptek fel.
Nem tudom mennyien lehettek Lajcsi szinpadánál, de itt telt ház volt.
Hadd legyek elfogult: szerintem Ibolya leénekelte a bornapok összes fellépőjét.
A közönsége igen hálás volt : a "vissza-vissza " sem maradt el. Sokan érkeztek e rendezvényre Boglárra, és sokan most látták Ibolyát és zenekarát élőben. Akik e szinpad rendezvényét választották nem csalódtak,egy fantasztikus energia bombát-Ibolyát- kitünőés nagyon vidám zenekart: non-stop pörgős koncertet láthattak. Köszönöm nektek! Nagyon jók voltatok.
Az előadott számok a más koncerteken elhangzottakkal hasonlóan történt.
De most sok vidámsággal fűszerezve , Most a siófoki Coca-Colásnál is többet adtatok.
Ez nagyon jó volt.
Kedves Bence ! Örülök, hogy találkozhattunk.
A beígért sok képet (nekem meg van a budaőrsi, siófoki és most a boglári ) módot találunk rá hogy megkaphassad.Én azon leszek.
Az a kedvesség ami az előadó és a zenekar között van az annyira jó . Éltek a szinpadon. Soma mondaná: kész boldogság benneteket látni.
Hát én is így látom. Maradjon mindíg így.


(aramis, OIRO fórum,
2006-08-18 08:59)