Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKNyíregyháza, Magdaléneum - 2006. június 22.
zártkörű, jótékonysági koncert
innen indult az UNPLUGGED ötlete


..A két gitárral, és a saját hangjával csodát művelő Énekesnőnek, visítoztak, ordítottak a Magdaléneumba lakók, a vendégek, és Gondozóik. A tapssal helyettesített dob is jól működött. A Belső Bolygó, az Ibolyavirág, a Nézz Vissza, a Nem Tudod Elvenni A Kedvem, a MAGYARORSZÁG, és az Édes Méreg osztatlan sikert aratott. De nem csak a dalok, hanem Ibolya közvetlensége is, a mai napig visszacseng a fülembe. Természetesen dedikált, és fényképet készíthettek Vele, azok, akik szerettek volna. Volt itt egy külön Ibolyának szánt produkció is, mely ahhoz képest volt nem mindennapi, hogy egy az intézetünkben lakó lány adta elő. A MAGYARORSZÁG című dalt hallhattuk Tőle, hibátlan szöveggel, saját gyönyörű hanggal. Míg énekelt, sokan sírtak, és a végére Ibolya is a szemét törölgette..”


Énekeljen Ibolya, énekeljen….. 

2006. Június 22. Csütörtök. Nagy nap volt ez kis intézetünk életében, már, hónapok óta, mindenki erre kézült.
Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy az Ország, sérült embereket gondozó intézeteinek, minden évben, egy kiválasztott intézmény ad otthont Gyermeknapi rendezvényének. Idén, ide, a Magdaléneumba érkeztek a fiatalok, akik, a szokásnak megfelelően, az otthon tanítottakból, műsort hoztak magukkal, hogy mindenféle kézzel fogható – ehhez képest értéktelen – dolgok helyett tudásukkal, kedvességükkel ajándékozzanak meg bennünket.
Miután, végignéztük a szívhez szóló prodokciókat, táncolhattak, mozoghattak kedvükre a fiatalok, Tánctanár segítségével.
A vidám mozgás, ugrálás után, - talán túlzás nélkül mondhatom, hogy az itthoniaknak, kedvenc ebédjének, a töltött káposztának elfogyasztása következett. Ami a délután folyamán, hozzánk ellátogató „Sztárvendégnek” és barátainak is nagyon ízlett.
Komolyan mondom, - kedves Olvasó – már hónapok óta, egy öt perc nyugtom nem volt, az utolsó két hétben, meg aztán egyáltalán semmi. Az épületbe plakátokat raktak ki, ami világosan elárulta, Ibolya érkezik hozzánk!
Amikor az idő végképp elérkezett, kimentünk a portára, ahol egy kislány a tolószékében, így könyörgött: ”Énekeljen, énekeljen….. És Ibolya jött, megebédeltek, és a Lufit fújó Bohóc műsora után énekelt. A két gitárral, és a saját hangjával csodát művelő Énekesnőnek, visítoztak, ordítottak a Magdaléneumba lakók, a vendégek, és Gondozóik. A tapssal helyettesített dob is jól működött. A Belső Bolygó, az Ibolyavirág, a Nézz Vissza, a Nem Tudod Elvenni A Kedvem, a MAGYARORSZÁG, és az Édes Méreg osztatlan sikert aratott. De nem csak a dalok, hanem Ibolya közvetlensége is, a mai napig visszacseng a fülembe. Természetesen dedikált, és fényképet készíthettek Vele, azok, akik szerettek volna.
Volt itt egy külön Ibolyának szánt produkció is, mely ahhoz képest volt nem mindennapi, hogy egy az intézetünkben lakó lány adta elő. A MAGYARORSZÁG című dalt hallhattuk Tőle, hibátlan szöveggel, saját gyönyörű hanggal. Míg énekelt, sokan sírtak, és a végére Ibolya is a szemét törölgette. Én magam láttam a színpad széléről. Fent voltam, mert én konferáltam be az Énekesnőt. Fent is maradhattam, ott ültem végig az egész koncertet. Énekeltem, boldog voltam, és, sok ölelést, és szeretetet, illetőleg, egy videó kazettát is kaptam, Ibolyától, a Margitszigeti koncertjéről. Ibolya, tehát, énekelt, mi pedig, jól szórakoztunk. Még a mai napig is mindenki Ibolyát emlegeti. Gyanítom, ez, még sokáig feledhetetlen marad majd!

(Nagy Angéla, 2006.06.)


Mindekinek tisztelettel szeretném a becses és megtisztelő figyelmét a lassan elkövetkező unplugged (akusztikus) koncertekre felhívni!

Teljesen más lesz, mint amit eddik csináltunk. Csak hárman leszünk a színpadon: Ibolyka, Attis és én. A hangszerelés is csak erre a három hangforrásra fog korlátozódni, már ahogy az szokás is jobb helyeken! ;-)

Reméljük, sok lesz belőle, mert egy teljesen más dimenzió Ibolykát akusztikusan kísérni. A nyár elején ellátogattunk Nyíregyházára és egy olyan hely zártkörű (családi) rendezvényén volt szerencsénk fellépni, ahol korlátozott fiatalokkal élnek együtt a gondozóik.
A koncert nagyon jól sikerült, ezután merült fel az unplugged/akusztikus műsornak az összeállítására az igény.

Szóval, gyertek majd sokan, ha tudtok, igyekszünk valami jót csinálni!

A műsor - a tervek szerint - 40-50 perces lesz.

Elnézést mindenkitől, akinek az unplugged szó jelentése nem volt tiszta.
A '90-es években ütötte fel a fejét ez a múfaj, miután az MTV sorra hívta meg a nagy zenekarokat, hogy akusztikus hangszerekre áthangszerelve adják elő dalaikat. Nem egy meg is jelent lemezen, gondoljatok csak pl. Eric Clapton vagy Bryan Adams ilyen jellegű felvételeire. Mára ez szinte önálló műfajjá érett.

(Bence, OIRO fórum, 2006.08.31.)