Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBudaörs - 2006. május 6.
„Édes méreg” lemezbemutató koncert

Ha nem bírod már elviselni az, amiben vagy, lépj ki, mint egy rossz cipőből, ring.......ez nem is az!... :)))..”

„..A tömeg nagy része nem ismerte a második lemezét, de láss csodát. Ahogy mentek sorban a dalok, egyre többen őrjöngtek! A hangulat kiváló! Azok, akik úgy gondolták, hogy nem esik az eső, és a megasztárra majd hazamennek, nem tudtak elszakadni a látványtól. Ezt annál is biztosabban állítom, mivel találkoztam két volt osztálytársammal, akik nem voltak Ibolya rajongók, úgy tervezték, hogy 18-19-ig maradnak, és utána hazamennek nézni a megasztárt. Nem tudtak elszakadni, és Ibolya rajongók váltak belőlük. Ezért is bosszant a reklámok nem elégséges volta vele kapcsolatban. Nekem a szöveg hibázásai úgy tűntek, mintha szándékosan aranyos lenne, de az is lehet, hogy csak aranyos volt. Jól állt neki!..”Hol is kezdjem?
Megérkezésem alatt hangoltak a Torres Daniék. Majd ¾ órát játszottak és engem határozottan idegesített, pedig a TV-ben, Rádióban még egészen élvezhetőnek tűntek. Mit mondjak? A stúdiók sokat javítanak a dolgokon. De nem mindenkinél! Következett Oláh Ibolya, de erről majd később. Sajnálom, én, aki szeretem Somlót, nem tudtam, hogy ő is fel fog lépni, így távolabb beültünk egy presszóba beszélgetni, ahol szólt a zenegép, így kintről nem hallottunk semmit. Mikor közeledett a 9 óra kimentünk a térre, hogy megnézzük a tűzijátékot, és akkor hallom, látom, hogy a Somló énekel. A beállítás fantasztikus, a Somló hangja jó, nem nyomja el a zenekar, a közönség összetétele vegyes. Idősek és fiatalok egyformán. A hangulat zéró! Ilyet még nem láttam, hogy egy ismert és elismert zenész sok-sok ember előtt jól énekel, és zéró katarzis!
És akkor térjünk vissza Ibolyához!
Elkezdődött a koncert a szokásos „Még él, még”-el! A beállítás nem tökéletes, a zene az énekhez erős, vagy fordítva, az összhatás mégis fenomenális! Én hátrébb álltam, így volt alkalmam figyelni a közönség egy részét is. A jól ismert Ibolyarajongók mindjárt az első perctől extázisba estek. A tömeg nagy része nem ismerte a második lemezét, de láss csodát. Ahogy mentek sorban a dalok, egyre többen őrjöngtek! A hangulat kiváló! Azok, akik úgy gondolták, hogy nem esik az eső, és a megasztárra majd hazamennek, nem tudtak elszakadni a látványtól. Ezt annál is biztosabban állítom, mivel találkoztam két volt osztálytársammal, akik nem voltak Ibolya rajongók, úgy tervezték, hogy 18-19-ig maradnak, és utána hazamennek nézni a megasztárt. Nem tudtak elszakadni, és Ibolya rajongók váltak belőlük. Ezért is bosszant a reklámok nem elégséges volta vele kapcsolatban.
Nekem a szöveg hibázásai úgy tűntek, mintha szándékosan aranyos lenne, de az is lehet, hogy csak aranyos volt. Jól állt neki! Nekem a Magyarország most kevésbé tetszett, kicsit gyorsabbnak éreztem, mint máskor, és az a fránya hegedű és kórus továbbra is hiányzik. De ez lehet szubjektív.
Rövid volt a koncert, vagy csak úgy tűnt, de nekem semmi sem elég Ibiből. A lényeg, hogy mire véget ért, ismét szaporodtak az Ibolyát kedvelők számai.

(Béla, OIRO fórum, 2006.05.07. 12:18)


A budaörsi koncert tényleg jól sikerült, bár őszintén szólva szólt már a buli jobban is! Jó megfigyelők vagytok, tényleg kimaradt néhány dal, de csúszott a rendezvény nem kis részben az előttünk fellépő Dani pontatalansága miatt.

(papa1628, OIRO fórum, 2006.05.08. 19:52)


Amúgy mi is élveztük a szombati koncertet, bár a "fesztiváloknak" mindig megvan a sajátságos varázsuk... :-)
Pl. az, hogy az ember szám közben tudja meg, hogy ugrás a műsorban 3 dallal a vége felé... De ez hozzá tartozik a műfajhoz!

(Bence, OIRO fórum, 2006.05.08. 20:23)