Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKFonogram jelölés - 2006. január 21.
Kongresszusi Központ, MTV1
Ibolya nem vett részt


Több mint kétórás gálaműsor keretében adták át szombaton este a 2006. évi Fonogram-díjakat (a magyar Grammy-ket) a Budapest Kongresszusi Központban. A díjazottak között van a Zorall, a Quimby, a Nox, Yonderboi, Dopeman és Kicsi Dope, valamint a Kistehén Tánczenekar. Az év felfedezettje a közönség szavazatai alapján Molnár Ferenc Caramel lett..”


Átadták a 2006-os magyar Grammy-ket

Több mint kétórás gálaműsor keretében adták át szombaton este a 2006. évi Fonogram-díjakat (a magyar Grammy-ket) a Budapest Kongresszusi Központban. A díjazottak között van a Zorall, a Quimby, a Nox, Yonderboi, Dopeman és Kicsi Dope, valamint a Kistehén Tánczenekar. Az év felfedezettje a közönség szavazatai alapján Molnár Ferenc Caramel lett. A díjakért olyan előadókat, együtteseket nevezhettek a kiadók, akiknek az előző két naptári évben jelent meg lemeze. Azokat a kiadványokat lehetett jelölni, amelyek az előző évben nem kerültek be a végső öt közé.A 18 kategóriában 5-5 előadó került a jelöltek közé, s a jelöltségért is több mint 270-en indultak. Az albumokat a 2005-ös eladási darabszám alapján rangsorolták, majd a széles körű és a szűk (héttagú) szakmai grémium döntése nyomán alakult ki a kategóriánkénti 5 jelölt, amelyből a szakmai grémium választott győztest.

Az év hazai rockalbuma a Zorall együttes Randalíra című lemeze, az FF Film and Music kiadványa. Az év hazai modern rockalbuma a Quimby együttes Kilégzés című korongja, amelyet a Tom Tom jelentetett meg.

Az év hazai popalbuma a Nox együttes Ragyogás című korongja, a Universal kiadvány. Az év hazai dance vagy elektro album kategóriagyőztese Yonderboi Splendid Isolation című lemeze a CLS kiadótól. Az év hazai hagyományos szórakoztató zenei albuma Márió Velencei nyár című lemeze, az EMI kiadványa.

A legjobb hazai rap vagy hip-hop albumot Dopeman és Kicsi Dope készítette.

Az év hazai jazz albuma Szalóki Ági Hallgató című lemeze a Folkeuropa kiadótól. A hazai world music albumok közül a Világfalu című lemez volt a befutó az EMI-tól. Az év legjobb hazai gyermeklemeze Szabó Gyula A nagy mesemondó című korong (Zeneker).

Az év legjobb hazai filmzene-albuma: a Fej vagy írás filmzenéje.

Az év hazai felfedezettje - most először a közönség SMS-szavazatai alapján - Caramel.

Az év hazai dalát, a Szájbergyereket a Kistehén Tánczenekar készítette és a Twelve Tones adta ki.

(http://www.mti.hu/kultura/cikk/114740/)