Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKPetőfi Rádió, Promenád - 2005. november 6.
Élő műsor, Ibolya 6 dallal a Magyar Rádió Márványtermében
Mv.: Tarnai Kiss László, Kísérőzenekar: Stúdió 11


..Megjelent Ibolya, szokás szerint “utcagyerek” szerelésben és végre nagyon sokak kívánsága teljesült, amikor a legendás Karády Katalin számát, a Hamvadó cigarettavég-et adta elő. Hihetetlenül mély beleérzéssel és virtuózitással. És ezzel az Ibolya Hurrikán mindent elsöprő, első csapást mért a közönségre :) Következett Kovács Kati kissé elfeledett Tedd boldoggá című száma, ami üdítő újdonságnak számított. Majd mégegyszer lecsapott az Ibolya Hurrikán és Keresztes Ildikó Nem a miénk című dalának elemi erejű interpretációjával újabb megsemmisítő csapást mért a közönségre, a műsorvezetőre és a zenekarra is. Tarnai Kiss László néhány kérdésére, Ibolya a szokott módján és nagyon szellemesen válaszolt és őszintének hatott a műsorvezető megjegyzése is, hogy maradjon ilyen egyszerű és közvetlen és akkor a közönség szeretni fogja. Ez bizony, Ibolya személyes varázsa...
...A műsort, a most már kötelezőnek számító Magyaroszág zárja. Kedves ötlet volt egy 13 éves konzervatóriumi hallgató bevonása, aki a hegedűszólamot játszotta, profikhoz méltó biztonsággal és beleérzéssel. Az előadás végén a közönség felállva és szűnni nem akaró tapssal jutalmazta Oláh Ibolyát, aki ezzel az előadásával csattanós választ adott azoknak, akik kételkedni kezdtek benne..”Végre ország-világ hallhatta!

Ma délelőtt élő műsort hallgathatott végig a Magyar Rádió zsúfolásig megtelt Márványtermében összegyűlt közönség, s a Petőfi Rádió "Promenád" című műsorára hangoló rádióhallgatók. A Stúdió 11 zenekar vendége volt Oláh Ibolya, a műsort Tarnai Kiss László vezette. Ibolya az előzetes várakozásnak megfelelően 6 dalt énekelt, köztük a Zsüti-gálán egyszer már előadott 2 dalt, élén a "Hamvadó cigarettavég"-gel. Elhangzott 2 dal az "Egy sima, egy fordított" albumról, s a "Magyarország". A hegedűkíséretet Tóth Krisztina (a Stúdió 11 gitárosának kislánya) biztosította. S elhangzott egy Ibolyától soha azelőtt élőben nem hallható dal is: "Nem a miénk az ég".

A műsor meghallgatható a Magyar Rádió jóvoltából itt is (két formátumban is):

real audio vagy mp3

(msmester, OIRO, 2005.11.06)


Promenád, avagy az Ibolya hurrikán újabb ”pusztítása” :)

”Várakozással teli haladtam a Rádió felé ezen a késő őszi reggelen.
Nagyon régen hallottuk már Ibolyát élőben.
Az idő kegyes volt hozzánk, bár a nap már nem sütött, de kellemes idő volt.
Mintegy egy órával korábban érkeztem, észben tartva az intelmeket a bejutást illetően, bár nem terveztem, hogy le is fogok ülni.
Már tízegynéhány ember fogadott a Rádió Múzeum útcai bejárata előtt.
Volt idő üdvözölni az ismerősöket, néhány szót váltani velük.

A várakozás idejét kedvenc “sportommal” ütöttem agyon.

Figyeltem az embereket.

Találgattam, ki kicsoda lehet, vajon ott vannak-e bizonyos “nevek” akik csak az internetes hozzászólásokból ismertek. Próbáltam felmérni őket minden szempont szerint, életkor, öltözködés, viselkedés. Sok idős ember is érkezett, nem kellett sok ész kitalálni, hogy ők állandó törzsvendégei a műsornak. Fél 11-re bizony szépszámú tömeg keletkezett a kapu előtt.

Majd bezúdultunk a nyitott kapukon.

Nem tudom számszerűen megbecsülni a létszámot, de bizony alaposan teltház volt, még a fogason is lógtak az emberek. Kellemesen elvackoltam magam egy ablakban, közel a szinpadhoz és rátelepedtem a forró radiátorra. A maradék idő eltelt a nézelődéssel, beszélgetéssel.
Figyeltük, ahogy a zenekar, a legendás Stúdió 11 behangol és elfoglalják a helyüket.
Legalább fél évszázada a Stúdió 11 a Rádió és a Televízió házizenekara.
Szinte minden nap lehetett, lehet velük találkozni és megdönthetetlen standardot képeznek a magyar könnyűzenei palettán.

A műsorvezető, Tarnai Kiss László bevezetője után, a zenekar elkezdett játszani.
Mindig is szerettem a fúvósokat és most is elvarázsoltak a fölényes tudásukkal és biztonságukkal.
Majd megjelent Ibolya, szokás szerint “utcagyerek” szerelésben és végre nagyon sokak kívánsága teljesült, amikor a legendás Karády Katalin számát, a Hamvadó cigarettavég-et adta elő.
Hihetetlenül mély beleérzéssel és virtuózitással.

És ezzel az Ibolya Hurrikán mindent elsöprő, első csapást mért a közönségre :)

Következett Kovács Kati kissé elfeledett Tedd boldoggá című száma, ami üdítő újdonságnak számított.

Majd mégegyszer lecsapott az Ibolya Hurrikán és Keresztes Ildikó Nem a miénk című dalának elemi erejű interpretációjával újabb megsemmisítő csapást mért a közönségre, a műsorvezetőre és a zenekarra is.

Tarnai Kiss László néhány kérdésére, Ibolya a szokott módján és nagyon szellemesen válaszolt és őszintének hatott a műsorvezető megjegyzése is, hogy maradjon ilyen egyszerű és közvetlen és akkor a közönség szeretni fogja.

Ez bizony, Ibolya személyes varázsa.
És érdekes az is, hogy mióta “feltünt”, azóta mindenki ezt kéri tőle: maradjon ilyen, amilyen most.

Ezután két jól ismert dal következett a repertoárjából, a Mi lesz velem és az Embertelen dal.
Valahányszor elmegyek Ibolya valamelyik előadására, mindig roppant kritikusan figyelek mindenre. Újra és újra meg akarok bizonyosodni róla, hogy valóban igaz volt-e az a varázslat, amivel a Megasztár alatt megfogott.

Eszembe jutnak a vele szemben megfogalmazott kritikák, megpróbálok odafigyelni mindenre, ami pedig nálam szinte lehetetlen feladat, annyira magával tud ragadni az előadás. Utólag is visszahallgattam ezt a felvételt. Mint mindig, most is csak azt tudom megállapítani, hogy Ibolya félelmetes biztonsággal bánik a hangjával. És valóban mindig más, sohasem énekel el egy számot ugyanúgy.

Ha nagyon mélyre akarnék ásni és szakmabeli lennék, zenei rendező vagy valami hasonló, akkor nyilván lennének olyan pontok, ahol mindenképpen szeretnék alakítani bizonyos dolgokon. Vannak érdekes sajátosságai Ibolyának, vélhetően a tájegységi nyelvből eredően. Szeretném, ha itt-ott hangsúlyt váltana, dinamikát, de ezek nüanszok.

És mindeközben elfeledek mindent, a belőle áradó energia magávalsodor, képzeletben együtt megyek vele a dallamban és újra meg újra elcsodálkozom, hogy milyen művészi odaadással valósítja meg a szerző és nem kevésszer a saját elképzeléseit.

De ha ezek csak az én saját meglátásaim lennének és kétségtelen elfogultságom vezetne, akkor ott a tárgyi bizonyíték, a felvételről meghallgatható, a szinte megállíthatatlan vastaps, a műsorvezető, a közönség, a zenekar lefegyverzése.

Sajnálhatják azok, akik nem jöttek el, bár megtehették volna.
A kisebb terem, a közelség az előadóhoz, meghittebbé tette a hangulatot.
Azt a forró hangulatot, amit a rádió sajnos nem tud közvetítni, az élő koncert, a közelség varázsát.

A műsort, a most már kötelezőnek számító Magyaroszág zárja.
Kedves ötlet volt egy 13 éves konzervatóriumi hallgató bevonása, aki a hegedűszólamot játszotta, profikhoz méltó biztonsággal és beleérzéssel.

Az előadás végén a közönség felállva és szűnni nem akaró tapssal jutalmazta Oláh Ibolyát, aki ezzel az előadásával csattanós választ adott azoknak, akik kételkedni kezdtek benne..”

Kedves Barátaim és Barátnőim :)!
Minél több ilyen ”pusztító” hurrikánt kívánok mindannyiunknak !

(Earthman, love unlimited, 2005.11.06.)


..Már nagyon régóta szerettem volna meghallgatni a Hamvadó cigarettavéget Ibolyától, mert annak idején a Zsüti koncertre sajnos már nem sikerült jegyet szereznem, ezt azóta is eléggé bánom. Többek között ezért is nagyon megörültem, amikor meghallottam, hogy lesz egy ilyen lehetőség, mint ez a rádiós élő fellépés, ráadásul ingyenes, és ráadásul még plusz 5 olyan dal, ami közül nálam legalább 3 az igazi különlegességek kategóriába tartozik. A másik, amiért nagyon vártam ezt a napot, mivel már elég régen hallhattuk Ibolyát élőben énekelni, ha jól emlékszem az Aszódi búcsúkoncerten. Ja, nem!!! A Tháliában, egy szám erejéig. Meg mostanában ez a focista karrier...sokakban kétségek merültek fel...szóval elég időszerű is volt már, hogy meggyőzzön mindenkit, még mindig képes hatni az emberekre, sőt...talán jobb, mint valaha!

Eljött a várva várt nap...
..Szokás szerint vonatra szálltam, és irány Pest, találka a többiekkel, majd indulás a helyszín felé. Megyünk megyünk mendegélünk, ez most itt milyen utca lehet? Ja ez a Múzeum! Akkor jó, de most melyik itt az az épület, lehet, hogy mégse jó helyen vagyunk? Jó persze azt hallottuk, hogy csak fél 11-től lehet bemenni, és még csak fél 10 körül lehetett, de hát sehol egy árva lélek, tiszta kihalt utca. Hoppá, de mégiscsak! Stop! Nézzétek, ott jön egy emberke! :) És ráadásul még ismerjük is! Ms!!! Na ez megnyugtató, akkor tuti jó helyen vagyunk. :) Bár először alig ismertük meg így sapka (és pocak) nélkül, de a fotóscuccokat és a hosszú fürtöket látva megbizonyosodtunk, hogy ez tényleg nem lehet más, csak Ms! :) Pusz-pusz, és „Gyerekek, nekem most el kell rohannom!” Oké, hát ez van, a fontos embereknek mindig dolga van. :)

Az biztos, hogy jóhelyen járunk, még egy kicsit megyünk és elérünk egy kapuhoz, egyesek szerint itt kell várni, najó, akkor várjunk. Közben visszajön Ms is. Beszélgetünk, csak nem jön senki. Mi van, lehet,hogy csak mi leszünk? Nem baj, legalább lesz hely. :P:) De nem, aztán megjönnek mások is, egyre többen leszünk, de eleinte csak viszonylag nehezen gyűlik a nézősereg. Érkezik a menedzser is kocsival, meg pár ott dolgozó, vagymittoménkik, de őket beengedték előbb, meg Ms-ért is kijött a menedzser. Mi meg vártunk tovább, de sebaj, jól elszórakoztunk. :)

Aztán úgy 10óra után már rohamosan megszaporodtunk, egyre több ismerős arcot véltünk felfedezni, olyanokat is, akiket már elég régen láttunk. Persze ekkor már folyamatosan szálingózott a Promenád törzsközönsége is, akik minden héten eljönnek, függetlenül atól, hogy ki lesz épp aznap a műsor vendégművésze. Ez a törzsközönség főként indősebbekből áll, néztek is, hogy most meg mi van: „Te, nézd má mennyi fiatal is van most! :) Persze, hát ma lesz az Oláh Ibolya, tudoood!” :) Mi meg jókat mosolyogtunk!

Aztán egyszer csak csoda történt, nyílott a kapu, és bemehettünk! Kaptunk Vendég kártyát, aztán irány a bejárat, a sárga csíkon végig! :)
Fel a lépcsőn, aztán megint egy zárt ajtó, megint lehet várni. De szerencsére itt már hamar beengedtek és elfoglalhattuk a helyünket, persze legelőbb csak az 5. sorban, mert az első 4 mind előre foglalt volt. A kezdésig kicsit nézelődtem, fényképezgettem a közönséget, üdvözöltük a régen látottakat és vártuk, hogy elkezdődjön a műsor, hisz már 11 óra volt. Ja azt majdnem elfelejtettem, hogy közben meg az előttünk ülő, hallgatózó nénike elég rendesen kikupált minket Promenád ügyben! Köszönjük! :P:)

Egyszer csak bejött a műsorvezető, Tarnai Kiss László és elmondta az instrukciókat, meg hogy mindjárt kezdünk, vagyis hogy mindjárt kapcsolnak a rádióba. Ekkor hátrafordultam és végignéztem a közönségen. Meglepődtem. Nem gondoltam, hogy ennyien vagyunk, tele volt a Márványterem, sokan álltak is oldalt meg hátul.

Aztán pontosan 11:05-kor ismét bejött Tarnai Kiss László és elkezdődött az élő egyenes adás.

Szemmel láthatóan a műsorvezetőt is meglepte mennyien összejöttünk és ennek persze hangot is adott:
Soha, soha a 3 év alatt nem volt még ilyen teltházunk!” Aztán volt egy kis játék, hogy felmérjük kik a törzsvendégek és kik azok, akik csak most voltak először a Promenádon. Hát igen, még Tarnai családja is az utóbbi kategóriába tartozott! :) A népszerűségére mi sem ékesebb bizonyíték, mint hogy zsúfolásig megtelt a Márványterem, de még a családom bizonyos tagjai is eljöttek, hogy meghallgassák!”

Ezután felkonferálta a zenekart, azaz a
Stúdió 11-et, akik a Promenád műsorokon kísérni szokták az éppen meghívott énekest, illetve ilyenkor maguk is adnak egy pár szám erejéig tartó kis koncertet. Most is így történt, először csak a zenekar játszott asszem 2-3 számot. A Stúdió 11 egyébként már elég régóta létező formáció, de alakulása óta a tagjai már többször változtak, új generációk jöttek, de tény, hogy most is egészen vegyes korosztályok képviseltetik magukat a zenekarban. Akik nekem ismerősek voltak, az Csepregi Gyula szaxofonos, Tóth Gyula gitáros, és természetesen ifj. Rátonyi Róbert a zongorista. Hogy rajtuk kívül kik a többiek azt sajnos most név szerint nem tudom megmondani, de keresgéltem a neten és találtam egy kis leírást a zenekarról, igaz ez a 2003-as verzió, már azóta is voltak változások (pl. a dobos ugye Dörnyei Gábor lett), de azért szerintem érdemes elolvasni: Stúdió 11

A zenekar játszott pár számot, majd ismét bejött a műsorvezető és felkonferálta a műsor vendégművészét, Olááááh Ibolyát! :) Elmondta, hogy a Megasztárban Ibolya volt az egyik kedvence, és bár a nevét még nem is ismerte, már korábban megjósolta, hogy ő lesz az egyik főesélyes a végső győzelemre. „
Vagy a dundi kislány vagy az a fekete hajú lány a gitárral, a csíkos pólóban!” :)

Ezek után bejött Ibolya, természetesen óriási tapsvihar fogadta. Rögtön a várva várt számmal, a Karády Katalin féle
Hamvadó cigarettavég”-gel indított, ez mindjárt egy lehengerlő kezdés volt, amit a közönség is kitörő lelkesedéssel fogadott.
„T
udod, ezt hogy nevezik nálunk, Ibolya?...Öööö, nem...-Sikeeeeeeer!!! :)

Majd ezután a kis „bemelegítés” után Tarnai interjuvolgatni kezdte Ibolyát, több-kevesebb sikerrel.
Ibolya, tudod mi lesz a medvéből ha kettévágja a vonat? Mackó alsó meg mackó fölső!” Ebből a rádióhallgatók is vehették a lapot, hogy milyen ruhában is érkezett Ibolya. Először én magam is meglepődtem rajta, de télleg csak egy pillanatra, hisz mondhatni már hozzászoktam az ilyen meglepetéseihez. A másik meg hogy amikor elkezdett énekelni, már szerintem senkit nem érdekelt a helyszínen, hogy milyen ruha van rajta, a rádióhallgatókat meg végképp nem zavarhatta. Harmadrészt pedig, ő Ibolyka. Szerintem nem szabad és nem is lehet neki semmit megparancsolni, max finoman rávezetni dolgokra. Hagyni kell, hogy magától jöjjön rá mindenre, csak úgy képes változni, változtatni bizonyos dolgokon, már amiben tényleg szükség is van erre. És rá is fog jönni mindenre, csak időt kell neki adni. Nem is ő lett volna, ha nem így jött volna most és nem úgy válaszolgatott volna Tarnai kérdéseire, ahogyan azt tette. :) Soha nem adott egyenes választ, általában ügyesen megkerülte a kérdést, de a lényeg, hogy minden egyes válaszával megnevettette a közönséget, csakúgy, mint a zenekart, na és persze Tarnai is jófej volt. Mindent összevetve nagyon jó hangulatú kis beszélegtéseknek lehettünk tanúi. „Ibolya, gyere máskor is, olyan jókat válaszolsz!” :)

Aztán következett az eredetileg Kovács Kati által énekelt
Tedd boldoggá” amit Ibolya már szintén előadott egyszer a Zsüti emlékgálán szintén nagy sikerrel. Majd rögtön ezután az a bizonyos meglepetés dal, amit még soha nem énekelt Ibolya nyilvánosan közönség előtt, sőt valószínűleg már nem is fog, bár...nála sose lehet tudni. Szóval ez a bizonyos dal Keresztes Ildikótól a „Nem a miénk az ég” c. szám volt. Ennek leírásával nem is nagyon kísérleteznék, ugyanis nem lehet. A hatás, amit okozott egyszerűen félelmetes volt, utána szó szerint nem tudtunk megszólalni, csak mosolyogtunk egymásra, de mindenki ugyanazt érezte ebben biztos vagyok. Én személy szerint azok közé a szerencsések közé tartozom, akik tavaly 2004. július 18.-án ott lehettünk a Debreceni megasztárkoncerten és előben hallhattuk az ugyancsak egy alkalommal hallható „Csak neked játszom” című dalt. Na, ahhoz tudnám hasonlítani az előadást meg a hatást is, amit Ibolya ezzel a dallal okozott. Dejavu érzésem volt (minden szempontból..). Aki csak a rádión keresztül hallhatta, az valószínűleg nem így gondolja, hiszen visszahallgattam én is, és a felvétel sajnos meg sem közelíti az élő előadást. Ezért azt tanácsolom, ha van lehetőségetek járjatok minél többet koncertekre, fellépésekre, főleg amikor ilyen különlegességeket hallhatunk, mert az élő előadás élményét nem pótolhatja semmi.

A dal után Ibolya kiment, Tarnai visszajött, de a taps csak nem akart elülni, a közönség követelte, hogy mégegyszer visszajöjjön Ibolya legalább egy meghajlás erejéig. Így is lett, és egyben mindenkit meg is nyugtatott: „Még jövök vissza!” :)

Ezután a műsorvezető köszöntötte a Stúdió 11 legifjabb és legújabb tagját,
Dörnyei Gábort, a dobost. Némi kis beszélgetés után ismét a Stúdió 11 játszott pár számot, míg Ibolya egy picit kifújta magát a színfalak mögött (vagy ki tudja mit csinált...:)). Majd nemsokára megint színpadra szólították, pontosabban „a műsorvezető Oláh Ibolyával a karján érkezett a színpadra”. :) Kis beszélgetés után következett a beharangozott 2 Presser szerzemény, a már jól ismert „Mi lesz velem” és az „Embertelen dal”. Érdekes, hogy ezek a dalok pedig a felvétel visszahallgatáskor tettek rám nagyobb hatást. Lehet, hogy azért, mert már sokszor hallottam őket élőben? Hmm, hát nem tom. Pedig ez a Stúdió 11-es változata egész más volt, mint a koncerteken, nekem nagyon tetszik így is, sőt. Aztán sajnos lassacskán a végéhez közeledett a műsor, következett az utolsó szám. A műsorvezető ezúttal egy ifjú hölggyel, a 15 éves Tóth Krisztinával a karján érkezett, aki a zenekar egyik tagjának a kislánya, és az utolsó számban elég fontos szerep jutott neki, és a hegedűjének, na meg persze ugye a vonójának! :) Mert hogy: „Vajon meg tudják-e mondani melyik szám következik most?” A közönség kórusban: „Magyarorszááág!” Igen, talált!!! :) Szóval miután Tarnai megköszönte, hogy ilyen sokan ott voltunk, és megköszönte Ibolyának is, hogy elfogadta a meghívást, végre felcsendült mindenki kedvence, a „Magyarország”! Na ez megint a leírhatatlan kategóriába tartozik, szóval inkább kapcsoljátok be a hangszórót és hallgassátok! :) Egy biztos, én már hallottam párszor élőben, de ennyire szép előadásban még soha!

A dal végén meghajoltak, a zenekar tagjai is, akiknek Ibolya külön
egy szép nagy tapsot” rendelt a közönségtől, bár nem mintha ezt különösképpen kérni kellett volna. :) Addigra már szinte az egész nézősereg felállva tapsolt, fütyült, „Ibolyázott”!

Aztán egyszer csak sajnos ennek is vége kellett hogy szakadjon, mivelhogy ugye lejárt a műsoridő. Felálltunk, mentünk kifelé, mindeközben a következőket lehetett hallani innen-onnan:
Tényleg milyen jó hangja van!” „De egy ilyen pici lányba hogy fér ennyi hang? Nem is értem.” :) Ja meg megkérdezték tőlünk, melyik iskolából jöttünk! :))) Aszitték azért van most ennyi fiatal, mert eljött egy osztály! Valaki meg megkérdezte egyikünktől, hogy jól látja, hogy mi Ibolya kedvelők vagyunk és ismerjük egymást, mert hogy ő is szívesen csatlakozna, nem is tudta, hogy létezik egyáltalán valamiféle Ibolyás tábor! Tényleg...létezik? Hááát, ezek szerint, talán igen. Valamilyen. De legalábbis szükség lenne rá!

A végén még bementünk a hátsó helyiségbe (meg a leghátsóba is :)), elköszöntünk Ms-től, mert szokás szerint sietett valahova. :) Aztán mi is indultunk, már majdnem csak Ibolyázóslányt és Tomist hagytuk az épületben, de van egy olyan sejtésem, hogy őket ez egyáltalán nem zavarta! :))

Bár nem láttam, de biztos forrásból tudom azt is, hogy Ibolya nagyon klassz hangulatban, feldobva távozott az épületből, remélem ez azt bizonyítja, hogy talán ő is jól érezte magát a fellépésen. Na szóval mi is kimentünk az épületből, a sárga csíkon végig, csakis! Aztán elbúcsúzkodtunk, mert többeknek menniük kellett ide-oda. Így a végén már csak páran maradtunk. Beültünk a valahova és még beszélgettünk egy kicsit.

Mindent összevetve nagyonis megérte elmenni erre az élő felvételre, Ibolya fantasztikus volt, és ismét bebizonyította mire is képes.
Elkápráztatsz, ehhez értesz!” Sajnálhatja, aki kimaradt belőle. De okulva a helyzetből, jöjjön el a következőre! :)

(szilvert, Ibolyás visszapillantó, 2005.11.)


Sziasztok hosszu csend után élöben halhatuk Ibolyát , nagyon vártuk sokan a mai napot .Számomra nagy élmény volt ujra élöbe hallani . Sok véleményt olvashatunk a mai produkciorol szerintem Ibolya kimagaslo szinvonalon oldotta meg a mai feledatott. A sokak által várt Hamvado cigeretta vég elsöként hangzott el ami Ibolya elöadásába felejthetetlen élmény volt . Összeségébe az egész élö adás szerintem jol sikerült Ibolya szuper volt baki mentes sikerült szereznie sokunknak egy szép napot. Én nem éreztem ,hogy ideges langyos elöadást produkált volna dehát izlések és pofonok ,ez van üdv minden rajongonak :D

(Lala, OIRO fórum, 2005.11.06. 16:21)


..
Szerintem is ismét működött a "varázslat", de közben érződött valami fegyelmezettség is. Valószínüleg figyelmeztették Ibolykát az élő adás "veszélyeire", ezért viselkedése önmagához képest visszafogott volt. Ennek ellenére minden alkalommal, amikor személyesen látom, érződik a nagyon ütős egyénisége, eredetisége és zabolátlansága. Ez a tapsvihar közben olykor előbújt, amit a hallgatók nem láthattak, csak mi élvezhettük a helyszínen. Nem akarok többet belemagyarázni, mint ami van, de néha az az érzésem, hogy Ibolya bár szereti, igazán nem tud mit kezdeni a zajos sikerrel. Olyankor mindíg "bohóckodik", valószínüleg ezzel oldja fel zavarát. Olyan, mintha még ma sem hinné el, hogy igazán, önmagáért szeretik.
Pedig ez így van, szeretünk Ibolyka, mert kapunk Tőled valamit, ami nekünk jó. Cserébe adjuk a szeretetünket.
A menedzserről pedig annyit, hogy igazán pozitív dolog, hogy Ibolyát egy élő rádióadásban hallhattuk, még ha a publicitása kissé szegényes is volt..

(Ági, OIRO
fórum, 2005.11.06. 17:43)