Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKSzékesfehérvár, Mega II. koncert - 2005. június 4.
Jégcsarnok
Nem kell”, „Cosa Della Vita” (duett Palcsó Tamással)


..Megteltek a lelátók, megtelt a nézőtér Székesfehérváron a Jégcsarnokban, a nagy sikerrel turnézó Megasztár 2 koncertjén. E több ezer ember minden fellépőt nagy szeretettel, tapssal, sikoltozással fogadott...Tóth Vera dala után következett a színpadra Oláh Ibolya "Nem kell" című dalával (óriási sikoltozás, taps), majd felkonferálta duettjükhöz Palcsó Tamást (óriási sikoltozás, taps).
Csodálatosak voltak - ismét..”Taps és sikoly

Megteltek a lelátók, megtelt a nézőtér Székesfehérváron a Jégcsarnokban, a nagy sikerrel turnézó Megasztár 2 koncertjén. E több ezer ember minden fellépőt nagy szeretettel, tapssal, sikoltozással fogadott - mintha több évtizedes rajongói lemaradást próbálnának a Megasztár-forradalom óta pótolni - ez bizony zene az ő füleiknek. Az énekesek kiesési sorrendben léptek fel, így a műsor vége felé következett Tóth Gabi, aki saját száma után duettet énekelt nővérével. A vendégek a műsorrend szerint egy-egy saját dalt adtak elő, Tóth Vera dala után következett a színpadra Oláh Ibolya "Nem kell" című dalával (óriási sikoltozás, taps), majd felkonferálta duettjükhöz Palcsó Tamást (óriási sikoltozás, taps). Csodálatosak voltak - ismét.

(msmester, OIRO)


...A
koncert 20:30-ra volt kiírva, és azt hallottuk előtte, hogy állítólag 19:30-tól eresztik be a népet. Így már 19 óra után picivel elkezdtünk átslattyogni a helyszínhez egy a helyszíntől kb 300 m-re lévő kis presszóból. Mikor odaértünk már egy kisebb tömeg nyomorgott az ajtók előtt...de utánunk meg még többen jöttek, tehát kb. középen voltunk a sorban, épp nem messze egy büfészerűségtől. Gyorsan vettünk is pár pogit, hogy éhen ne haljunk a koncin. Ásványvizünk szerencsére volt tartalék, meg vettünk is, de hát kellett is!!!!!!! Életmentő volt a konci alatt pár csepp víz!!!!!!! Kinn ácsorogtunk még fél órát, aztán égre bejutottunk, majd meg is állapodtunk kb. 5 m-re a színpadtól. Levideóztam ahogy jönnek be az emberek, gyűlik a tömeg. Nagyon meleg volt benn, kb. 40 fok, már majdnem Debreceni megakonci hangulatom kezdett lenni a hőmérséklet miatt! :) És ez a konci alatt csak fokozódott! Egyszercsak megpillantottam msmestert, aki a kordon mögül nézegetett felénk, odamentünk pár percre és üdvözöltük egymást. Nagyon örülök, hogy te észrevettél minket a tömegben is kedves msmester! :)

A konci előtt közvetlenül aerobik vagy valami olyasmi bemutatót tartottak a színpadon (persze nem a megások :P:), és invitálták a közönséget is...na de hát na nehogy má, még nézni is rossz volt ebbe a dög melegbe, nemám velük csinálni!!!

Végre végre eljött a 20:30. Viszonylag pontos volt a kezdés. A színpad fölött egy hatalmas piros megacsillag volt kivilágítva meg úgy egészébe szerintem a világítással nem volt probléma. A hangosítással már inkább. Kezdetben úgy tűnt, hogy egész jó, majd egyre kezdett romlani, néha azt lehetett érezni, hogy mintha az énekes hangját elnyomná a kíséret. De ez változó volt, egyszer jó, egyszer nemjó.
Na, tehát a zenekar elfoglalta a helyét, majd jöttek sorban az énekesek, a Csillagdallal (régi) kezdtek. A dal végén levonultak és csak a konferance Bella Levi maradt fenn. Közölte, hogy sajnos csak 11-en vannak megint, mert Caramel ismét hiányzik...na ennyit az újságokról, mert itt a helyi újság azt írta, hogy lesz Caramel is, csak épp nem négy számot énekel majd, mint a többiek, csak egyet. Erre??? Mindenki két számot énekelt (páran hármat), Caramel meg nem is volt ott! Na erről ennyit! A többiek viszont ott voltak, meg persze Ibolya is! :) Nagy közönség volt, és óriási ováció végig!!! Mindenkinél!!! Próbáltam néha videózni, a közös számokat, meg a koncert második felében már az egyéni számokból is, több-kevesebb sikerrel.

Kiesési sorrendben léptek fel a megások, és nekem az pl. külön tetszett, hogy szinte mindegyik énekelt egy-egy olyan számot is, aminél a többiek közül ketten-hárman bejöttek vokálozni. Ez jó ötlet volt, így a rajongók mindenkit többször is láthattak, nem csak a saját kis számaiknál. Meg több közös szám is elhangzott, szépen elosztva a koncert közben, amiben mindenki szerepelt. Először a Csillagdal, aztán volt még a Zenevonat, a Reach up for the sunrise, és természetesen a végén a Ne ébressz fel.
Nekem legjobban Boogie, Pál Tamás és Palcsó Tomi tetszettek, de egyébként is ők voltak a kedvenceim a Mega2-ből. Pál Tomi a Fiú-t énekelte, az elődöntős számát a The Calling együttestől, és egy duettet Bálint Ádámmal. Boogie a This love és a Papa was a rolling stone c. számokat, Palcsó pedig a Mandyt, az I can see clearly now-t és persze a DUETTET! A többieket most nem sorolom fel, hogy ki mit énekelt, 2-3 számot mindenki. Egytől-egyig mindenkinél tombolt a közönség! Bella Levi és Boogie még éneklés közben a közönséghez is leugrottak, ezzel mégjobban fokozva az amúgy is forró hangulatot! Bálint Ádám pedig előadta a törökös számot, amit Pély annyira leszólt, és úgy konferálta be a dalt, hogy „akkor most ezt a számot küldjük szeretettel Pély Barnának!” :DDD
Egyszercsak bemondta Bella Levi, hogy most bizony már alighanem a dobogósok következnek. Tóth Gabi a Knockin’ on Heavens door-t adta csak elő, meg aztán a duettjüket a nővérével! Hát meg kell hogy mondjam TVera télleg fogyott, élőben még jobban látszik, mint a múltkor az Aktívban! Viszont a duettjük sztem nem volt egy nagy durranás most valahogy még az összhang se volt meg annyira. A gálán sokkal jobbak voltak. Majd Gabi lement és TVera jött egy saját számmal, ami állítólag nagy sikerű sláger lesz majd szerinte. Hát meglátjuk!

Éééééééééééééééééééééééés végre felkonferálták IBOLYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT!!!!!!!!!!!!!!!

Fehér póló, szakadt farmer, óriási sikongatás, taps, óváció!!!! Ibi rögtön a köszönés után megjegyezte, hogy „hú milyen sokan összejöttünk!” :) Hát mondjuk a pénteki fellépése után elhiszem, hogy ez a tömeg jóóóval többnek tűnt!!! :PDDD Aztán felcsendült a Nem kell! „Te meg észre sem vettééééél, talán csak másnak látszom, de meg nem ismernéééééél!” :DDD Szinte az egész közönség énekelte vele együtt a dalt. Ééééés a nagyfejű ember, hát nem pont Ibolyánál kezdett el tapsikolni az is? a videóm nagy „örömére”. :)) Nagyon-nagyon jól énekelt Ibolya és végig mosolygott, nevetett. A közönség úgyszintén!!! Majd a szám végén nem tudta, hogy most neki kell-e felkonferálni Palcsó Tomit, de aztán megbeszélte magával, hogy úgy néz ki, hogy igen, és felhívta duettpartnerét maga mellé a színpadra. Sikongatás, őrjöngés fogadta Tomit is szokás szerint!!! Egy pillanatra mintha nem szólalt volna meg a mikrofonja, de aztán Ibivel kiderítették, hogy mégiscsak jó és akkor Ibolya: „Na hol is tartottunk? Jaaa igen, a duettnél!” :) És elindult a zene, elkezdtek énekelni, nagyon jók voltak, nem volt szövegtévesztés sem, végig kontaktusban voltak, és fantasztikus nagyot énekeltek együtt! Élmény volt!!!

Sokkal jobb, mint a gálán szerintem, ott valahogy valami hiányzott...itt viszont nem, minden rendben volt! Bár néha mintha az lett volna az érzésem, hogy Ibi nem tudja melyik sornál jön ő, de valahogy kiolvasták egymás szeméből, hogy mi jön :) és végül nem tévesztett egyikük sem! A szám végén puszpusz, Ibi elköszönt a közönségtől és hozzátette: „legyetek jók!...ha tudtok” :)

Mikor Ibolya levonult a színpadról, Tomi úgy állt ott, mint egy kisgyerek, akit otthagyott az anyukája! :) „Hát..akkor..most én következnék...elvileg” – mondta és még elénekelte a két számát, (pont a kedvenceimet tőle)! Persze mikor elkezdett énekelni, már teljesen átalakult, nem volt olyan kis gyámoltalan! :)
Majd a végén Bella Levi mindenki nevében megköszönt-elköszönt, bemutatta a zenekart, és a hiányzó Caramelnek is óriási tapsot küldött a közönség. Majd feljöttek a többiek is a színpadra és a Ne ébressz fel-el zártak.

Utána dedikálás következett. Mi odamentünk a kis padra a többiekhez, mert egy kicsit elfáradtunk és lerogytunk a padra. Néztük a rengeteg sikitozó autogrammkérőt. Aztán, ahogy kicsit kifújtuk magunkat, Györgyivel és tesómmal körbejártunk mi is, hogy megnézzük, ki hogy viszonyul a közönséghez, a rajongókhoz. Tesóm ötlete! :) Ő már a konci alatt is figyelte (mert olyan helyen állt, hogy láthatta, ellentétben velünk) hogy mi történik a „színpadon kívül”. Közös megállapítással arra jutottunk, hogy azok, akik hamarabb estek ki a Megasztárból, azok a legkedvesebbek és legtürelmesebbek a rajongókkal. Egyedül Boogie nem jött dedikálni, legalábbis egyikünk se látta, lehet, hogy el kellett mennie. Torres Dani mindenkivel összepuszizott és mindenkinek megkérdezte a nevét is. Palcsó nem csak a nevét írta alá, hanem mindenkinek azt is, hogy „szeretettel”. Hát a többiek meg általában csak olyan megszokásból, kicsit monotonon. A legbunkóbb viszont Tóth Gabi volt, de ezt most télleg nem azért írom, mert amúgy se bírom őt, hanem mert ez az igazság. Tesóm is így látta, pedig ő benne nincsen senki iránt semmilyen elfogultság. Gabi annyira monoton volt, hogy rá se nézett senkire, sőt még talán a lapra se, amire éppen a nevét írta, hanem közben ott beszélgetett valakivel, vagyis inkább dühöngött, valami olyasmit hajtogatott, hogy neki soha nem lesz akkora sikere, mint pl. Torresnek, csinálhat akármit...hát sztem azért neki is elég nagy sikere van, nem kéne ezért pont dedikálásnál ezen dühöngeni. Na mindegy! Ibolyát és TVerát nem láttuk utána (de hát ugye ez elvileg már nem is róluk szól..), csak a színpadon, illetve a tesóm látta Ibolyát, de csak a konci közben bemenni, hogy mikor és hogy jött ki azt nem láttuk, meg a tesóm TVerát látta még a konci alatt kijövet közben dedikálni, állítólag ő is kedves volt.
Egyébként a bejáratnál lehetett kapni mindenféle Megasztáros ezt-azt: képeslapokat, vonalzót, plakátot, jegyzetfüzetet, hűtőmágnest stb...hát ugye a pénzszedés...érdekes a Mega1 koncikon ilyenek nem voltak még..

Ezek után még egy kicsit beszélgettünk a padon, aztán elindultunk kifelé, éés jajj pont megeredt az esőőő, a kocsikig egy picit megáztunk, tehát mega után még a szó másik értelmében is megáztunk egyet :DD Egy pár percre még bementünk a presszóba, ittunk pár kortyot, majd elbúcsúzkodtunk, és - egy csodálatos élménnyel gazdagodva - hazafelé vettük utunkat...

Fejér Megyei Hírlap sajtóvisszhangja a koncertről - „Megakoncert megasztárokkal”: Katt ide

(szilvert, Ibolyás visszapillantó - részlet, 2005.06.06)