Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., XVII., Vidadomb - 2005. április 30.
„Egy sima, egy fordított” lemezbemutató koncert

..A rendezvény szervezője jelentette, hogy Ibolya már megérkezett, a koncert a lemez anyagát és plussz dalokat tartalmaz, és teljesen mértékben élő lesz. Öröm szaladt szét a domb népén. Nekem külön jó érzés volt, hogy a szervező hölgy érezhetően őszinte örömmel és szeretettel beszélt Ibolyáról, mint aki nem csupán egy eseményt lát ebben a fellépésben, hanem maga is rokonszenvet és tiszteletet érez Ibolya iránt....
...Míg a zenekar pakolt, és hangolt, ill. szidta a hangmérnököt, a tömeg egyre csak gyűlt. Komolyan, sztem ennyien még nem voltak egy koncertjén sem, már amennyire ezt a sötétben meg tudtam ítélni. Nem tudom, Nekem tünt csak úgy, vagy tényleg ez volt az eddigi legjobb hangulatú koncert?
Bár szerintem a lassúbb, lírai számokat nem túl nagy átéléssel énekelte ( persze nem rosszul :), viszont a többi...! nagyon belejött, hogy hogyan is kell lázba hozni a rajongókat. Egy kisebb tömeg beözönlött a színpad elé tombolni.....
….A legeslegvégéről el kellett már jönnöm, úgyhogy nem tudom, hogy mit mondott a polgármester Ibolyának, csak a tapsvihart hallottam...
Azt mondta, hogy Magyarország megasztárja Oláh Ibolya! Erre tört ki hatalmas ováció, amit te még a távolból is hallhattál. :)..”


(Vida-domb a Budapest, XVII. kerület, Pásztorfalva utca 56-60. között található üres dombos terület egy aszfalt pályával, tetején egy kereszttel.)

Nem is tudom hol kezdjem, talán ami a legfontosabb,ma este beigazolódott hogy Ibolya több mint fantasztikus. Olyan élménnyel lettem ma gazdagabb, amit csak az tud átérezni, aki részese volt a ma estének!!!!!!!!!
Szóval, este 7-és 8 között találkoztunk a szokásos kis társasággal,aztán a magunk módján, beültünk egy italra ahol eszmét cseréltünk. Csak annyit, mindent visszavonok, amit mondtam, az érintettek tudják miről van szó!!!!!!!! Innen indultunk 9 körül a koncert helyszinére, ahol már javában folytak az ekőkészületek, és ami már korábban is meglepetésként ért minket, az a koncert előkészülete alatt sem változott:az a tény, hogy közvetlen a színpad elött székek voltak,,és persze mindenhol ember. Fontolóra vettük a dombot mint lehetőséget, de onnan túl messze lett volna Ibolya, így maradt a bal ill. jobb oldala a színpadnak, mi a bal oldalt választottuk kivételesen. Mint utólag kiderült jó döntés volt. A koncert fél 10 helyett 10 körül kezdödött, a hangtechnikai beállítások miatt, amit a szervezőség közölt is az egyre türelmetlenebb tömeggel, mert hisz tömeg volt, nem vitás, bármerre is néztem mindenhol ember volt, jobbra, balra és a dombon, mindenfelé!!!!!! Érdemes volt várni a technika büvölésére, mert szerintem tökéletesre sikerült!!!!!!!
Aztán elkezdődött, bolya feljött a színpadra és onnan megszünt létezni a világ, lgalább is számomra. Közben addig ügyeskedtünk, hogy egész jó helyre kerültünk.
És jöttek szépen sorbana számok a szokásos sorrendben az Embertelen dal kivételével, s a hangulat csak egyre forróbb és forróbb lett, annyira hogy a kezdeti vacogás helyett melegem lett!!!!!!!
Annyira szép volt a" Csak egy perc"hogy,talán ennyire szépnek még sosem hallottam, de ugyanez mondható el s Szerelemnek múlnia kell számról is.Egyszerűen a szívemig hatolt, úgy énekelt!
De ettől más, ettől Ő Ibolya!!!!
Aztán jött a "bécsi keringő"vagyis a "Nem kell"és ez volt a pont ahol már nem számitottak a székek,elindult a tömeg a színpad felé és örjöngve énekelte Ibolyával a számot.
Ez volt a csúcs innen már nem volt megállás:Jó estét nyár,Ringasd el magad,Tünj el,Nem kell,és mindenki ugrált,tapsolt egyszóval fergeteges volt a hangulat.
A Hazám most kimaradt,annál egyszerű oknálk fogva, hogy a hangulat túl forró volt ehhez a számhoz véleményem szerint. A zongorista a régi Szekszárdon csak beugrás volt,tehát a zenekar változatlan.
A koncert végén a XVll ker. Képviselője és A Művelődési Ház vezetője köszönte meg a fellépést, és még hozzátette: Nekünk Ibolya a MEGASZTÁR,a tömeg örjöngött,egyetértését jelezve a hallottakkal!!!!!!!
Aztán a koncert után Ibolya dedikált,a saját képét és minden mást,minenki találkozhatott vele aki csak akart!!!!!!!!
Végül de nem utolsó sorban azt hiszem aki a ma estét választotta a Mega ll döntője helyett annak olyan élményben lehetett része amit nagyon sokáig a szívében öriz majd!!!!!!!!
Ibolya ma is bebizonyította hogy nincs két egyforma koncert mert mindig jobb és jobb és amikor azt hinné az ember ezt már nem lehet fokozni Ő bebizonyítja hogy mégis lehet,mert felül múlja önmagát!!!!!!
Köszönöm Ibolya ezt a csodálatos estét és köszönöm mindenkinek akivel eggyütt bulizhattam!!!!!!Várjuk a következőt!!!!!!


(Csilla, Kiscsapat blog, 2005-05-01)


A 21,30-ra meghirdetett Ibolya-koncert az egész napos program záró eseménye volt. Az előző zenekar 21 órakor fejezte be műsorát és rögtön ezután a rendezvény szervezője jelentette, hogy Ibolya már megérkezett (de mikor??? észre se vettem!!! és vajon hol van???), a koncert a lemez anyagát és plussz dalokat tartalmaz, és teljesen mértékben élő lesz. Öröm szaladt szét a domb népén. Nekem külön jó érzés volt, hogy a szervező hölgy érezhetően őszinte örömmel és szeretettel beszélt Ibolyáról, mint aki nem csupán egy eseményt lát ebben a fellépésben, hanem maga is rokonszenvet és tiszteletet érez Ibolya iránt.
Közben megkezdődött a hangszerek felállítása. Az egybegyűlt közönség maximálisan felcsigázva és boldog türelmetlenséggel követte a zenekar fölszerelkezését. Én a nagyon türelmes és nagyon kitartó fajtába tartozom. Mivel többször alkalmam volt kiváló együttesek hangosítás szempontjából messze nem kiváló produkcióját meghallgatni, úgy voltam vele, tart ameddig tart, csak jó legyen a technika.
Az egyre hűvösödő időben a türelmünkre valóban jó darabig szükség volt, mert már 21,40-et mutatott az óra, mikor végre hozzákezdtek a hangbeálláshoz. És akkor, és akkor….. hát akkor kiderült, hogy valamivel valami nem stimmel. A szervező hölgy ismét türelmet kért és ezt még azzal is igyekezett nyomatékosítani, hogy Ibolya szintén fagyoskodik a színpad melletti sátorban és alig várja, hogy kezdhessen. Hát, ez a várakozás már a kellemetlen fajtába tartozott.
Aztán felkonferálták Ibolyát és valóban, bár őt magát még nem láttuk a színpadon, a hangja megszólalt.
Jött, látott és győzött, ahogy szokott. Pedig nem volt könnyű dolga, mert a közönségben már voltak eléggé türelmetlenek (és talán eléggé átfagyottak) is. Mivel ez egy ingyenes majális része volt, nem mindenki kifejezetten Ibolya kedvéért jött, néhányan csak próba-szerencse, nézzük meg, ha már erre járunk indíttatásból hallgatták.
Nem tudom, azt érzékelte-e Ibolya, hogy az ő mikrofonja vagy gyengébb volt a kelleténél, vagy a beállítása nem volt jó, de a zenekar bizonyos számoknál kissé túlságosan rátelepedett Ibolya hangjára. (Időnként a gitáros is pantomimezett a technikusnak.) A lemez anyagát nem a lemez sorrendjében adták elő, de kifejezetten jó volt a műsor szerkezete, mindig a kellő időben váltakoztak a pörgősebb és a líraibb dalok. Azért ebben a szabadtéri környezetben kicsit furcsa volt a Vak szerencsé-t vagy a rakott szoknyákat hallani. Félúton énekelte Keresztes Ildi három dalát, köztük a Nem tudod elvenni a kedvem-et. Mit is mondjak? Elképesztően, nagyszerűen, kimagaslóan jól énekelte!!! Aztán a lemez anyagával folytatódott a koncert. Sajnos a legvégéig nem maradhattam ott, de így is örülök, hogy hallhattam, nem csalódtam Ibolyában, tehetséges volt, jó volt és maximalista. Nem adta fel és nem vette félvállról. De hiszen ilyen!

Két aggodalmam van csupán. Az egyik, hogy Ibolya tehetsége kiált azok után a zeneszerző tehetségek után, akik örökbecsű, világraszóló, lebilincselő, belevaló rock számokat tudnak írni neki. Ha nem kapja meg ezt is, nem teljesedhet ki, mert nemcsak a lírában hiteles és tökéletes, hanem a dinamikus, életteli zenében is. (Persze ezt eddig is tudtuk.) Ibolya egy olyan drágakő, amit csak nemes foglalatba szabad tenni.
A másik aggodalom a hangosítás réme, ami minden zenészt sújt. Ha egy fellépő nem önálló koncertet ad, hanem egy műsorfolyam egyik része, akkor természetszerűleg nem lehet tökéletes hangtechnikai szempontból. Nem lehet órákig bepróbálni, bejátszani a megfelelő arányokat, színeket.
Mellesleg, azt hiszem, lehetne a hangtechnikusoknak és hangmérnököknek is ki mit tud-ot rendezni. A Megasztár 1 döntőiben a TV-adásban időnként bántó dolgokat műveltek, pedig nekik idejük is volt.

(Elli, OIRO fórum,
2005-05-02 11:20)


Most keveredtem haza a koncertről. Beszámolni most fáradt vagyok, meg biztos vannak akik jobban meg tudják fogalmazni. Lényeg: baromi jó volt, és ez nem kifejezés.
Másfélórás volt, sajnos technikai okok miatt sokat csúsztak az elején. De aztán!
A cd-ről mindent elénekelt a Hazám és az embertelen dal kívételével (pedig az a kedvencem), és énekelt 3 számot Keresztes Ildikótól, azok eszméletlen jók voltak.
A legeslegvégéről el kellett már jönnöm, úgyhogy nem tudom, hogy mit mondott a polgármester Ibolyának, csak a tapsvihart hallottam. ha valaki tudja, majd ossza meg velem.

(Eu-chan, OIRO fórum,
2005-05-01 01:39)Azt mondta, hogy Magyarország megasztárja Oláh Ibolya! Erre tört ki hatalmas ováció, amit te még a távolból is hallhattál. :)

(edus, OIRO fórum, 2005-05-01 07:23)


..Majd kezdetét vette a koncert. Én személy szerint marhára élveztem. Plusz hangulatot teremtett hogy szabad ég alatt voltunk, sehol semmi felhő, a csillagos ég alatt kellemes szabad levegőn lehetett tombolni. Bár amit a dilis English teacher művelt azt nem lehet felülmúlni. Fizikai képtelenség!:))) Kb 200 ember állt fent a dombon, és nem kizárt hogy ezek többsége nem is Ibolyát és/vagy a színpadot figyelte, hanem az én legkedvesebb barátném ismételt egyszemélyes show-ját! :) Nem írom le, mit csinált, mert azt látni kell!:)) Ibolya is nagyon ott volt a szeren, a pörgős számok nagyon pörögtek, látszott rajta hogy Ő is élvezi a bulit. Biztos kijöttem a gyakorlatból, vagy a röplabdázás rátett még egy lapáttal, de pironkodva bevallom, nekem most izomlázam van.:) Tehát nagyon jól sikerült a szombat este, kimondottan élveztem..

(Anikó, Lazac-Luca blogja - részlet, 2005-05-01 07:23)..Míg a zenekar pakolt, és hangolt, ill. szidta a hangmérnököt, a tömeg egyre csak gyűlt. Komolyan, sztem ennyien még nem voltak egy koncertjén sem, már amennyire ezt a sötétben meg tudtam ítélni.
Valószínű a hideg, az elfogyasztott alkohol, meg a " miértisne! " hozzáállás miatt elkezdett a nép türelmetlenkedni, de szerencsére egy kedves hölgy megnyugtatott midnenkit : "Ibolya itt van, már nagyon várja a fellépést, táncol, és amúgy is aláírt szerződése van, szal..." Végre elkezdődött!!! Ibi énekelt, bohóckodott, a tömeg meg táncolt, énekelt...
Nem tudom, Nekem tünt csak úgy, vagy tényleg ez volt az eddigi legjobb hangulatú koncert?
Bár szerintem a lassúbb, lírai számokat nem túl nagy átéléssel énekelte ( persze nem rosszul :), viszont a többi...! nagyon belejött, hogy hogyan is kell lázba hozni a rajongókat. Egy kisebb tömeg beözönlött a színpad elé tombolni.
A vége felé Peti naívan megkérdezte, hogy ennyi, vége??? :) Persze tudtam, hogy párszor még úgy is visszatapsolják Őket. A ráadásszámok után dedikált Ibi, mi közben beszélgettünk..


(Tomis, KM blog - részlet, 2005-05-01 18:32)