Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKDunaújváros - 2005. február 15.
Bartók Színház
Egy sima, egy fordított” lemezbemutató koncert


..Ibolya nem is bírta ki, hogy meg ne említse a végén: "Gyengém az ülős koncert... Bár még senki se kérdezte, de tényleg... Ilyen számokra!? Nem lehetne, hogy mindenki felálljon?" ...és DE: mindenki állva tapsolta végig a ráadásszámot (Nem kell), majd másodszor is visszatapsoltuk a művésznőt (Ringasd el magad), ami alatt jól meg is énekeltetett bennünket! :-))) Ja, jó fej volt Ibi nagyon, megjegyezte "ugye, hogy így már sokkal jobb!
mintha azok a székek ott se lettek volna!.."A kedd esti koncert remekül sikerült. Én azóta nem voltam gépközelben, csodálkozom is, hogy mások még nem írtak...
Az előadott dalok szerintem épp ugyanazok voltak, mint az A38-on, és a felállás szintúgy: "csak" IBOLYA és a ZENEKAR. Nagyon jó hangulatú koncert volt. Sajnos a dújvi szinházteremben fixek a székek, a jegyek is ülőhelyre szóltak... Ibolya nem is bírta ki, hogy meg ne említse a végén: "Gyengém az ülős koncert... Bár még senki se kérdezte, de tényleg... Ilyen számokra!? Nem lehetne, hogy mindenki felálljon?" ...és DE: mindenki állva tapsolta végig a ráadásszámot (Nem kell), majd másodszor is visszatapsoltuk a művésznőt (Ringasd el magad), ami alatt jól meg is énekeltetett bennünket! :-))) Ja, jó fej volt Ibi nagyon, megjegyezte "ugye, hogy így már sokkal jobb! mintha azok a székek ott se lettek volna!"
Hát, tömören: nagyon jól éreztük magunkat. KÖSZÖNJÜK IBOLYA!!!!!!
És még vmi: a végén előrejött (pontosabban szaladt...) ibolya s türelmesen eleget tett minden rajongói óhajnak és sóhajnak: dedikált, pózolt a családi fotókhoz, és TÜNDÉRI, MOSOLYGÓS élményként maradt meg bennünk!

(egy névtelen hozzászóló Ibolya blogjából)


Fantasztikusan éreztem magam a keddi Ibolya koncerten, de beszámoló helyett hagy másoljam be a mai helyi újság glosszáját, melyet ”Boda" írt:

„Nemrégiben valami reggeli műsor vendége volt:citromsárga-hupilila díszletek között közhelycserélt vele néhány garantáltan kérdésmentes trendvezető, aztán persze énekelnie is kellett, előre összerezzentem, mert ilyenkor jön a minket is alázó tuti playback, ő viszont élőben nyomta valamelyik közepesen megírt slágerét; még a dobozon keresztűl is borzongató volt.
Akkor határoztam el, mindenképpen megnézem a Bartókban. Nagyon jól tettem.
Engem nem érdekel, ki mit mond Oláh Ibolyáról: hogy milyen ember, és milyen nem; hogy milyen a műveltsége, az iskolázottsága, a származása; hogy honnan jön, hová tart; hogy kivel jár és mennyire, miket eszik és mi a kedvenc színe - mindez tökéletesen hidegen hagy. Mint ahogy véletlenül sem érdekel, milyen elviselhetetlen is Robert De Niro, ha rosszkedvű; bántotta-e a nőket Mozart; s vadászott-e parittyával verébre Petőfi Sándor.
Lenyűgöz viszont Oláh Ibolya ösztönös, zsigeri mélységekből felfakadó művészsége. A sugárzása, aminek mesteri alkalmazásával úgy ragad magával egyetlen pillanat alatt, ahogy csak keveseknek sikerűl.
A hangja, aminek egyetlen csodás-karcos reccsenése minden szőrszálat vigyázba állít a karomon. A nyers bája, ami minden rezzenésében ott bújkál. Nem mega-, nem giga- és nem mikrosztár: égő, izzó művész - mint mondjuk Janis Joplin volt. Mindent elbír: még azokban a helyenként fércelt számokban is pompás és átütő, amiket hallhatólag úgy írtak meg, ha neki nem kell, jó lesz a Fenyő Mikinek. A kérdés csak az, meddig bírja majd a honi menedzselés és sztárfarigcsálás olcsó és mindent ócsító csodáit, meg úgy általában mindazt, aminek ma Magyarországon egy ”sztár" megfelelni kénytelen. Mert kénytelen.
A legszebb talán az lenne, ha megmaradhatna annak, ami: kérdés, lesz-e felelős ember, aki ezt belátja. Ha netán igen, elöbb-utóbb tényleg lehet egy világsztárunk is: rajta aztán nem múlik... "

(Csaba idézete egy újságból, olahibolya.hu, 2005-02-17 20:32)