Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., A38 hajó - 2005. február 3.
Keresztes Ildikó dalok először
Egy sima, egy fordított” lemezbemutató koncert


..Nem voltak táncosok, nem voltak vendégművészek. Ellenben három új dallal bővült a repertoár. Ibolya felszabadult hangulatban, fékezhetetlen jókedvvel lépett színpadra, s minden eddiginél forróbb hangulatú koncerttel örvendeztette meg az A38 hajóra látogató közönséget...”


Kevesebb és mégis több…

Nem voltak táncosok, nem voltak vendégművészek. Ellenben három új dallal bővült a repertoár. Ibolya felszabadult hangulatban, fékezhetetlen jókedvvel lépett színpadra, s minden eddiginél forróbb hangulatú koncerttel örvendeztette meg az A38 hajóra látogató közönséget.

A hajó színpada alkalmatlan arra, hogy táncosokkal lépjen fel Ibolya. Egyébként is, új év, új koncepció a koncertek terén is. A platina határát már jóval túllépő album anyagán túlmenően három új számot hallhattak a rajongók: "Nem tudod elvenni a kedvem" (S. Jordan - R. Neigher) valamint "Tűnj el" és "Ölelj, amíg lehet" (mindkettő Szekeres T. - Novák P.).

A hangosítás kiváló volt (a berendezéseket ezúttal a hajó biztosította), s külön említést kell tennünk a világításról, amely egy kis füst segítségével valódi koncerthangulatot teremtett a kissé alulfűtött helyiségben. Mindez mit sem ért volna azonban, ha Ibolya varázslata fel nem hevíti a nézőket, előbb csak hullámzásra, majd vad ugrálásra és önfeledt együtténeklésre késztetve őket. A több koncertet megjárt rajongókat is meglepetés érte, nem gondolták volna, hogy fokozni lehet a szegedi vagy a legutóbbi Merlin koncert hangulatát. Lehetett, sőt!

És még nincs vége...

(olahibolya.hu)


Az új év első Oláh Ibolya koncertjét az A38 hajón láthattuk tegnap este. ( Ne felejtsük el, hogy a január 17.-i Merlin-koncertet valójában egy tavaly decemberi elhalasztott koncert helyett tartották.) Kedvencünk felszabadult, vidám hangulatban énekelt, magával ragadta a mintegy 200 fős hallgatóságot.

A koncerten Ibolyaka az ”Egy sima, egy fordított” című platinalemezének tejjes anyaga mellett 3 új dallal örvendeztette meg közönségét.

A dalok eredetija Keresztes Ildikó 1999-ben megjelent első lemezén hallható. A ”Nem tudod elvenni a kedvem” (S. Jordan – R. Neigher) és a ”Tűnj el” (Szekeres T. - Novák P.) című számokat Ibolya még soha nem adta elő nagyobb nyilvánosság előtt, az ősrajongók azonban már hallhatták tőle. E két számot most hamisítatlan rock stílusban élvezhették újra, hatására a hajó – többek véleménye szerint – mozgásnak indult. A harmadik szám, mely mindenkit meglepett, végre egy újabb blues az ”Oh, Darling” óta: ”Ölelj, amíg lehet” (Szekeres T. - Novák P.). Óriási sikert aratott, annak rendje és módja szerint.

A koncert végén Ibolyát és zenekarát nem akarta elengedni a közönsége. A többszörü visszatapsolás eredménye többszöri vad rock'n'roll lett, a forró hangulat végül igazolta az időjárás és a hajó üzemeltetőinek bölcs előrelátását a kiinduló környezeti hőmérséklet megválasztását illetően...

(msmester, OIRO)


Ez a koncert maga volt az EXTÁZIS!! Aki nem volt ott, sokat veszített!

(wpetya, OIRO fórum,
2005-02-04 22:44)


Ez a koncert Q.R.va yo volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A legesleglegjobb Ibolya koncert, amit valaha láttam/hallottam, élveztem! Pedig Makka is tanusíthatja, hogy igen csak sok koncertjén ott voltam...
Eszméletlen! Most is megborzongok jó értelemben, ha visszagondolok a tegnap estére! Ibolya v-mi olyan őrületes hangulatot csinált és amit ott a színpadon produkált, ......nem tudok, csak szuperlatívuszokban beszélni!
Sajnálhatja, mindenki, aki ezért vagy azért, de kihagyta! FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY VOLT!!!!
Sikítozva ugráltunk, ráztuk a fejünket!!!! Ibolya sziporkázott! :D


(Ildó, OIRO fórum,
2005-02-04 18:16)


..Fantasztikus, szuper? Akármilyen szót használok a koncert alatti hangulatra, úgy érzem kevés, egy megfelelő szó sincs rá. A közönség végig együtt élt, együtt énekelt, együtt nevetett, együtt bulizott Ibolyával. A Hazám - zongorakísérettel (!) és ahogy mindannyian együtt énekeltük - úgy szólt, mint egy himnusz. Egyértelműen ez volt a legeslegjobb koncert, mióta megjelent a lemez. És, ahogy a beszámolókból kiderült, ezt szinte mindenki így érzi, aki ott volt.
Számomra más okok miatt is felejthetetlen marad ez a nap:
A koncert után találkoztunk és beszélgettünk kicsit Anyácskával, aki többünknek dedikálta a könyvet. Majd hosszabb várakozás után végre lejött Ibolya is, aki nagyon aranyos, kedves volt velünk, leült egy székre, mi leguggoltunk mellé és pár szót sikerült vele is beszélgetnünk, miközben dedikálta a CD-ket, könyvet, jegyeket, ki mit szeretett volna. Nagyon boldog vagyok, hogy végre így is találkozhattam vele pár szó erejéig és odaadhattam neki a rajzomat, amit már rég szerettem volna megtenni, de eddig még nem volt rá alkalmam. Na, ennél megfelelőbb alkalmat viszont el se tudtam volna képzelni! :)
A másik ok: azok az emberek, akikkel a koncert előtt találkoztunk és jókat beszélgettünk, iszogattunk. Valamint közülük az az ember, aki nekem azzal hogy szállást (és bőséges ellátást! :)) adott, tulajdonképpen lehetővé tette, hogy ott legyek az A38-on és részese lehessek ennek a csodának.
Köszönöm. Ez olyanfajta koncert volt, amit azt hiszem még sokáig, sokan, sok minden miatt emlegetni fogunk..

(szilvert, OIRO fórum, 2005-02-05 14:30)


A38 koncertcsarnokába gyülekezett a tömeg, lassan,látszólag. A hajó nagy, és egyszerűen itt eltűnnek az emberek. Kezdés előtt ki a hidegben a Dunaparton sétált, ki az Előcsarnokban, ki a Söröző-kávézóban, ki itt-ott tartózkodott, ki a Koncertteremben igyekezett időben jó állóhelyet találni. Nagyon jó volt, hogy ez is állókoncert volt, ez eddigi tapasztalatok alapján ennek egyértelműnek kellett lenni. Ugye, már az első Merlinen eldőlt az ülök-állok téma, ugye emlékeztek?
Egyszer csak megtelt a Terem, és mindenki megjelent, kezdődött az A38 Koncert.
Ibolya vidáman jött ki, és aztán jöttek a számok is. Szépen sorban, profi módon előadva.
A számon sorrendjét nem írom le, biztos mások megteszik. A négytagú zenekar tempósan, ütősen játszott, frankón nyomták. Meglepően jó volt a zenekar az eddig még elő nem adott három számnál is. Na, most táncosok nem voltak, ezen a színpadon úgy gondolom nem is fértek volna el, vendégénekes sem volt, „csak-csak” Ibolya volt egyfolytában.
Ibolya az én jegyzetelésem alapján összesen 16 számot énekelt, melyből 11 szám azok, melyeket a koncerteken szokott énekelni, aztán 3 Keresztes Ildikó szám, melyet Ibolya koncerten még nem adott elő, az általam hallott 5 koncerten biztos hogy nem, és volt még a 2 ráadásszám.
A tömegen látszott, hogy nagyon ismeri már a számokat, megszerette, és együtt lélegzett szinte Ibolyával. A számokat sokan dúdolták... és énekelte vele együtt a hallgatóság, ugráltak, hol jobbra–balra dűlöngélve, ringatózva tapsoltak, csápoltak, lelkendeztek. A lassú, szép lírai számoknál viszont mindenki, csendben figyelt és próbált együtt „élni” az előadóval.
Aztán, nyilván sok minden miatt is, de miért volt ennyire jó Ibolya, a közönség... ill. alapvetően a hangulat ennyire jó?
Gondoljuk csak el, kik azok az emberek akik képesek eljönni hétköznap este, egy este 9 órakor kezdődő valamire, egy hideg téli estén egy hajóra, és előre tudva azt, hogy még a hazamenetel sem lesz egyszerű. Igen, akik vállalták , hogy erre eljönnek, azok szerintem előre tudták, hogy egy különleges alkalomról, időpontról, helyszínről van szó. És tudták tehát azt is, hogy itt a Rajongók javarésze itt lesz. Természetesen sokan nem tudtak eljönni, olyanok, akik szerettek volna itt lenni. Sok embernek voltak egyéb elfoglaltságai, vannak akik vidékről nem tudták volna megoldani a visszautazást, és ami még igen lényeges, sok fiatal van, lányok, fiúk, akik még eljöttek volna, de a késő esti kezdés miatt Szüleik nem engedték el, természetesen érthetően. Higyjétek el, sokan ezekre távollévő jó ismerőseinkre, barátainkra is gondoltunk, gondolatban is és szóban is..
Nagyon jó koncert volt, a legjobb, nem győzöm mondani, a legjobb. nem dumálok tovább...
És nem próbálkozom tovább az értékeléssel, elég, és ahogy annakidején Settenkedő mondta, Ibolyát ki kell heverni, szóljatok másnap, valahogy így volt. Hát én nem tudom kiheverni.
Ibolya, marha jó volt a koncerted, nagyon állat volt, ahogy szokták ezt mondani, ilyen jó Ibolya koncerten még nem voltam...

(Zoltán, olahibolya.hu,
2005-02-04 13:29)