Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., Merlin Színház III. - 2005. január 17.
(2004. december 29. helyett..)
Egy sima, egy fordított” lemezbemutató koncert


..Az eddig időnként felmerült ülő-álló koncert dilemmát a szervezők egy huszárvágással megoldották, ugyanis nem volt hova ülni. Ibolyának láthatóan jót tett a pihenés. Az első pár szám után már a megszokott temperamentummal énekelt és mozgott a színpadon. A megfázás időnként látható és számok között hallható utójelei ellenére hatalmasat énekelt. Talán az eddigi legjobb formáját hozta a színpadon, a hangosítás is kitűnőre sikerült. A hálás, táncoló közönség aktívan bekapcsolódott a számok közötti kommunikációba..”


(Sajnálattal tudatjuk, hogy Ibolya december 29-i Merlin Színházbeli koncertje Novák Péter színpadi-, és Sándor Csaba autóbalesete miatt elmarad.
Az elmaradt koncert 2005. január 17-én kerül megrendezésre.)


Végre ismét Oláh Ibolya koncert!
Hosszú volt a szünet, legalábbis nekünk Budapesten, a Millenáris koncert óta.
Az eddig időnként felmerült ülő-álló koncert dilemmát a szervezők egy huszárvágással megoldották, ugyanis nem volt hova ülni.
Ibolyának láthatóan jót tett a pihenés. Az első pár szám után már a megszokott temperamentummal énekelt és mozgott a színpadon. A megfázás időnként látható és számok között hallható utójelei ellenére hatalmasat énekelt.
Talán az eddigi legjobb formáját hozta a színpadon, a hangosítás is kitűnőre sikerült. A hálás, táncoló közönség aktívan bekapcsolódott a számok közötti kommunikációba.Mindent tekintetbe véve parádés évnyitó koncertet láthattunk, hallhattunk.
Csak így tovább Ibolya!

(olahibolya.hu)


Igyekszem mindent leírni, amit átélhettem a koncert alatt. Háromnegyed 7-kor engedtek be a terembe. A legnagyobb meglepetésemre a teremből a dobbantok is ki lettek téve. Itt tehát eldőlt: ez bizony álló koncert lesz!!!! Ennek nagyon örültem, mert igazán ki voltam már éhezve egy jó kis bulis álló koncertre. A körülöttem lévők egyáltalán nem nehezményelték, hogy ez most álló koncert lesz. A kicsi gyerekeket előre engedtük, én a 3. sorban tombolhattam végig a koncertet. Voltam már több koncerten, de ennyi gyereket még nem láttam.
Minden ugyanolyan sorrendben zajlott, ahogyan lenni szokott. Ibolyán egy farmernadrág, fekete ing volt és egy kockás ing volt a derekára kötve. Alig volt kisminkelve, a haja a szokásos volt. Nekem az első érzésem az volt, hogy nincs nagy kedve ehhez a koncerthez. Sajnos a hangulata - lehet cáfolni engem, a kolléganőmmel így éreztük - nem az igazi volt az első két számnál. Talán, mi közönség nem voltunk elég pörgősek hozzá? Lehet, mert ahogy elnéztem a kezek nem igazán voltak a magasban. Persze az is lehet, hogy mindez csak annak köszönhető, hogy több mint egy hónapja nem volt Ibolyának koncertje.
Na, de aztán a 4. számtól!!! Mintha teljesen kicserélték volna: azt éreztem, hogy kedve megjött, rengeteget mosolygott, gesztikulált, kommunikált a közönséggel, amit eddig nem hallottam tőle. Annyira, hogy szinte minden számnál, szám után beszélt velünk, poénkodott. Nagyon jól áll neki, erre szükség van!
Sajnos rossz hírem is van. Az egészsége még nem jöhetett rendbe, mert nagyon sokat köhögött. Én nem hallottam rekedtnek a hangját, vagy hamisnak, de a számok után köhögött, sőt néha közben is. Ez a fránya betegség! Mikor lesz már ennek vége, mikor gyógyulsz meg Ibolya?!
Minden nagyon szuper volt. Novák Peti is ott volt. Közösen énekelték a duettet és oly boldognak tűnt Ibolya. Remélem nemcsak a látszat, hanem belül is így érez!
Péter énekelt két számot, meglehetősen nagy átéléssel Ő is. Gyűrűs és kis ujja sajnos be van kötve és nem tudni mi lesz velük. A törött ujjak nem vitték el a kedvét, hogy ének közben táncoljon is nekünk - dicséret illeti ezért, mert remekül megoldotta ezt a feladatot.
Aztán visszajött Ibolya! Folytatódott a buli. Jó hangulatban, nagy pörgésben, hol pedig síri csöndben. A lélek katonáit ilyen gyönyörűen még nem hallottam tőle. Mindig meghat, átüt, de ennyire, mint most, még sosem!
A végén két tombolós ráadás szám következett: Ördögöd van és a Nem kell. Nagyon jó hangulatban, felszabadultan, mosolyogva vonult le a színpadról!
Gratulálok Ibolya a ma estéhez és egyben köszönöm, hogy újra átélhettem a csodát, amit a hangoddal, jelenségeddel adtál nekem!
Tiszta szívemből kívánom, hogy mihamarabb meggyógyulj és az életben nagyon sikeres és boldog legyél!
Sok szeretettel: Szilvia

(Sziszi, olahibolya.hu, 2005-01-17 22:22)


Lehet, h. megköveztek, de én tegnap nagyon el voltam keseredve! Ibolya láthatóan fáradt, rosszkedvű és beteg is volt! A koncert most elég laposra sikeredett! Az én kedvemet sem tudta nagyon meghozni! Ibolya és Novák közt nem volt semmi kontaktus, két egymástól függetlenül játszó/ éneklő énekest láthattunk a színpadon!
Sajnálom, h. a koncertturné "elvileg" uccsó koncertje így sikeredett! Ettől függetlenül természetesen nagyon örülök, h. ott lehettem!
Mindenesetre szomorú vagyok! Nem egy jókedvű, felszabadult Ibolyka állt tegnap a Merlin színpadán, mégha időnként próbált is poénkodni és bevonni a közönséget!


Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy a koncert közepére valóban belejött Ibolya és akkor már nekem is megjött a hangulatom, de 3-4 szám erejéig valahogy "laposabbnak" tűnt, mint az eddigi bmelyik koncertjén, főleg, h. ott álltunk az első sorban, ahonnan mindent látni, érzékelni! Na jó, lehet, h. most nagyon kritikus vagyok, talán mert el vagyok szomorodva!


(Ildó, OIRO fórum,
2005-01-18 16:49)


Ott voltunk egy páran és modhatom nem unatkoztunk!
Más sorrendben voltak a számok - több pörgős után jöttek a lírai dalok, majd a duett és a Péter (bekötött kézzel). Majd Ibi ismét.
Két ráadás szám, az ördög és a nem kell...
Nekem így nagyon bejött.:)
Annak ellenére, hogy meg van fázva, köhögött rendesen a számok között én nem éreztem ezt a dalok előadásán. Tiszta volt mint mindig.
Kevés smink, szinte semmi, farmer, fekete ing és a derekára kötve egy kockás? ing volt kötve.

Az látszott hogy Ibolya nincs jól, de ennek ellenére szerintem érezte és tudta lelkesíteni a közönséget. Pl., volt ott egy kislány (az apuka nyakában) a terem jobb szélén aki szinte végig kalimpált a kezeivel a zenére - Ibi többször is rámosolygott, intett neki. Egyszer a mikrofon elromlott mikor még mondott/énekelt volna a szám végén, ebből is aranyosan, olyan Ibolyásan jött ki - mondta és intett hogy akkor most ti jöttök, mármint mi.
Szóval jó volt és remélem még sok ilyenben lesz részem. Én totál berekedtem és a karomat is érzem. Persze ez az én gyenge állóképességemet mutatja.


Sajnos közölnöm kell azt a hírt, hogy lehetett jegyet kapni a koncert előtt.
Állítólag az interneten nem fogyott el. Ezt értitek?

(Joe, OIRO fórum,
2005-01-18 10:52)


Igen, igaza van Joe-nak. Ismét voltak szívesek NEM átvenni a jegyeiket az emberek! Sacc/kb 30 darab maradt meg az interneten lefoglalt jegyekből és természetesen - mé' ne - összesen 3 ember volt képes szólni, hogy nem jön. Meg lehet ajánlani a többieknek a csillagos ötöst lustaságból és nemtörődömségből!


(Anikó, OIRO fórum,
2005-01-18 12:48)


Nekem is sikerült elmennem a Koncertre, köszönöm ezt főként a jegyeladással foglalkozók-nak, neveket nem említek, tudjuk kikről van szó.
De relatíve köszönet viszont azoknak is, akik az internetes lefoglalt jegyeiket nem vették át, mely viszont sajnálatos dolog; biztos van sok kifogás, de így a jegy megmaradhat, más meg aki szeretné, nem tud emiatt elmenni a koncertre.
Emberek, kérem,...figyeljünk erre oda...

Tehát a koncert: Ibolya talán az elején tűnt kicsit fáradtnak, de belejött hamar. A sminkje az általam látott koncertek közül azt hiszem most volt a legszolídabb..
Igencsak az első sorban voltam, szinte egy lépésre, az első két számnál kissé visszafogottabb volt, de lehet hogy ezt csak a kritikusabbak veszik észre, aki az első konciján volt, az nem valószínű. Aztán belejött, és pörögtek a számok, nagy olyan energiával énekelt, dalolt nekünk.

Jó volt, hogy nem voltak bent székek, dobogók sem, azt hiszem, ez bennünket igazol, azokat, akik végig tiltakoztunk több koncerten is a székek ellen, így nem is alakulhatott ki ellentét a koncertközönségen belül sem, nem volt kis öri-hari. Namost, tehát ugye teljes álló koncert volt, a közönség legnagyobb százaléka együtt táncolt, csápolt, lelkendezett Ibolyával együtt.

A számokról ugyanazokat írhatnám, mint már több beszámolómban, egyszerűen jók, nagyon jók.
A Vakszerencse talájjmajdrám……, aztán a Csak egy perc…csodálatosan átérző, lírai számok… A lélek katonái, hát igen, nem véletlenül a legkedvencebb száma…és a többi szép, lassú szám… csodás hanggal és előadássa.
Nem sorolom …nem tudom, de aki ezeket a számokat nem szereti Ibolyától vagy akár tán bárkitől, és nem ismeri el…hát...no, többet nem.
És vannak az erős rock számok. Az ördögös, meg az Apukámos. Hát az Apukámos szám nálam bitang jó, már kezdi a közönség is jobban észrevenni, biztos, hogy nagyon jó klipet lehetne belőle csinálni, szerintem jobbat, mint a Nem kell, hogy elmenj című számból.

Namost még általában: A zenekar jó, erről már beszéltünk, de egy fővel pl. szaxis, biztosan kellene bővíteni. A látványdolgokon is javítanék, ezért senki ne kövezzen meg, és lehetne, a táncokon, a mozgásokon. Sok minden fontos dolog van itt, az viszont nem fontos, hogy Ibolya részt is vegyen a táncokban. Ő koncentráljon csak az éneklésre, ahhoz ért igazán.
De mégegyszer mondom: ahhoz nagyon ért.

Namost, egy Ibolya szám meghallgatása után, mindig felvetődik bennem valami.
Honnét a csudából találta ki ez a lány, hogy minden számot, olyan átérzéssel és olya különö-sen tud előadni.
Egy koncert után pedig ismét arra gondolok, hogy ezeket a számokat, ame-lyeket mások már több százszor-ezerszer elénekeltek, -most ugye itt a régi számokról van szó-, nála egyszerűen a dalok egy másik dimenzióba kerülnek, teljesen átmozgatja az embereket, sokan ráhangolódunk egy másik frekvenciára, miközben szinte az általa előadott számok az Ő dalává válnak, a dalok más hangsúlyt kapnak, ezt nem tudja akárki megcsinálni.
Az új számokról meg nem akarok beszélni, próbálja csak meg valaki más elénekelni, én mindig az ibolyásat fogom benne visszavárni…

(Zoltán, olahibolya.hu, 2005-01-18 16:31)