Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., Corvin Mozi - 2004. december 29.
„A miskolci Boni és Klájd” c. film premiere
Ibolya élőben elénekli a főcímdalt


..Vége lett a filmnek és a TV2-ös Dorka bemutatta az írót, főszereplőket, zeneszerzőt. Aztán szólította Ibolyát! :-) Farmer nadrág volt rajta, fekete ing és a derekára volt kötve egy másik ing. Haja a szokásos, kicsit hosszúnak tűnt már nekem a frufru, de lehet azért, mert utoljára a Millenárison láttam élőben és ott ugye rövidebb volt. Jobban szeretem, ha látszanak a szép szemei... Dorka kérdezte tőle, hogy látta-e a filmet. Mondta, hogy igen, tegnap este Tiszadobon megnézte és még az ujját is megégette izgalmában. Kérdezte Dorka, hogy miért izgult és mondta Ibolya, hogy a fiatalokért, hogy ne bukkjanak le. Megkérdezte még, hogy hogy áll ezzel a dallal, tetszik-e neki? Ibolya válaszolt, hogy igen, egyszerű kis dal, jó szöveggel. Szívesen énekli. Erre Dorka felkérte, hogy akkor adja elő. Ibolya leült a zeneszerző mellé a szintetizátorhoz?? és előadták a dalt. A dal végén hangos taps fogadta előadásukat. Nekem úgy tűnt, hogy a zeneszerzővel nagyon jól megértették egymást , a végén oldalra áltak kézen fogva és meghajoltak. A hangja tiszta volt végig és újra adott nekünk hallgatóknak valamit, újra átélhettünk egy kis csodát. Én ott hallottam először a számot és rögtön a szívembe zártam. Ezt is éppen olyan alázattal és odaadással énekli, mint a platinalemez számait. Nagyon telitalálat volt, hogy Ibolyát választották, illik Rá a szám!..”


..Vége lett a filmnek és a TV2-ös Dorka(sajnos nem jut eszembe a vezetékneve, mostanában a MOKKÁ-ban Havas úr mellett foglal helyet) bemutatta az írót, főszereplőket, zeneszerzőt. A háttérből, az ajtó mögül jöttek ki. Furcsa volt, hogy tőlük semmit nem kérdezett. Aztán szólította Ibolyát! :-) Farmer nadrág volt rajta, fekete ing és a derekára volt kötve egy másik ing. Haja a szokásos, kicsit hosszúnak tűnt már nekem a frufru, de lehet azért, mert utoljára a Millenárison láttam élőben és ott ugye rövidebb volt. Jobban szeretem, ha látszanak a szép szemei...
Dorka kérdezte tőle, hogy látta-e a filmet. Mondta, hogy igen, tegnap este Tiszadobon megnézte és még az ujját is megégette izgalmában. Kérdezte Dorka, hogy miért izgult és mondta Ibolya, hogy a fiatalokért, hogy ne bukkjanak le (én is ugyanígy izgultam film közben, szorítottam Kedvesem kezét). Megkérdezte még, hogy hogy áll ezzel a dallal, tetszik-e neki? Ibolya válaszolt, hogy igen, egyszerű kis dal, jó szöveggel. Szívesen énekli. Erre Dorka felkérte, hogy akkor adja elő.
Ibolya leült a zeneszerző mellé a szintetizátorhoz?? és előadták a dalt. A dal végén hangos taps fogadta előadásukat. Nekem úgy tűnt, hogy a zeneszerzővel nagyon jól megértették egymást (ez azért is jól jöhet, mert a jövőben még beérhet egy újabb közös gyümölcs! :-) ), a végén oldalra áltak kézen fogva és meghajoltak. Tehát itt gyönyörűen befejezte a dalt, semmi közbeszólás a végén. A hangja tiszta volt végig és újra adott nekünk hallgatóknak valamit, újra átélhettünk egy kis csodát.
Én ott hallottam először a számot és rögtön a szívembe zártam. Ezt is éppen olyan alázattal és odaadással énekli, mint a platinalemez számait. Nagyon telitalálat volt, hogy Ibolyát választották, illik Rá a szám!
Végül pedig azt jegyezném meg, hogy vidám volt, mosolygós, nem volt sápadt (persze a smink sok mindent takarhat), tehát nekem egyáltalán nem tűnt betegnek. Minden bizonnyal a tiszadobi friss levegő, békesség, nyugalom jót tett neki. A tegnap este után nem aggódom érte. 9. sorból nem ítélhetem meg biztosra, hogy az egészsége mennyire jött rendbe, nekem úgy tűnt, hogy rendbe jött. Nem volt nyúzott, fáradt, kiegyensúlyozott volt, és jókedvű, olyan igazi Oláh Ibolya! :-)
Ezt az egy számot énekelte el, majd vége lett a "műsornak" és az oldalsó ajtón távoztak. Kb. 10-en kísérhették el Ibolyát, akikkel együtt jött be és együtt is távozott.
Autógram osztás addig míg én ott voltam nem volt. Sajtó viszont lehetett, mert láttam két kamerás emberkét. Az ajtók mögött lehet hogy adtak a szereplők riportot, ezt nem tudhatom.
Viszont nagyon jó lenne, ha Ibolyához közel álló barátok ezt időben megosztanák velünk!
Összességében nagyon kellemes időtöltés volt és este boldogan hajtottam le buksimat! :-) ..

(Szilvia, Ibolya blogja, 2004.12.30.)


Nagyon szép,olyan merengő-szomorkás ez a dal, olyan igazi Ibolyás-szerzemény. Nem csodálkozom azon, hogy Deák Krisztinának/a film rendezője/ a dal eléneklésére rögtön Ibolya jutott eszébe!!
Teljesen az övé, mint eddig is mindig, mély átéléssel adja elő, a, szerintem jó szövegű,elgondolkodtató, melankolikus nótát. Reggelig hallgatnám...


(Poison, OIRO fórum,
2004-12-31 13:54)