Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBalatonalmádi - 2004. november 19.
Pannon kulturális Központ
Egy sima, egy fordított” lemezbemutató koncert


Tiszadob után Balatonalmádiban is két vendégművész lépett fel: Kandech Evelyn és Novák Péter. Ibolya minden alakalommal megérinti az emberek szívét és lelkét. E sokkot - ha lehet - még izgalmasabbá és színesebbé teszi Péter vibrálása és eszelős jó előadóművészete valamint Evelyn végtelenül kedves, nyugalmat árasztó egyénisége, búgó hangja. Magától értetődő volt itt is az elsöprő siker..”


SIKER Balatonalmádiban is.

Oláh Ibolya bebizonyította: Ő egy igazi koncerténekes. Dalai élőben hatásosabbak, mint lemezen. A színpadon él igazán.
Egyénisége, sajátos varázsa, vad ereje, csintalansága és lírai melankóliája hozza közel a hallgatóságához. Eljátssza a dalt.
Amit hallunk igazán jó, amit látunk élmény. A kettő együtt... Nos, ezt leírni nem lehet, át kell élni.
Dübörög a rock and rollban, lágy és finom a lírai dalokban. Képes csendet varázsolni a színpadon és a nézőtéren.
Dráma és feszültség lebeg körülötte: ez maga a varázslat.
Ibolya otthon van a színpadon, ez az Ő otthona.
Kortól, nemtől, iskolázottságtól és intellektustól függetlenül igyekszünk megfejteni a titkát.
Próbáljuk megérteni: Hallgassuk Őt.

(olahibolya.hu)


Tiszadob után Balatonalmádiban is két vendégművész lépett fel: Kandech Evelyn és Novák Péter. Ibolya minden alakalommal megérinti az emberek szívét és lelkét. E sokkot - ha lehet - még izgalmasabbá és színesebbé teszi Péter vibrálása és eszelős jó előadóművészete valamint Evelyn végtelenül kedves, nyugalmat árasztó egyénisége, búgó hangja. Magától értetődő volt itt is az elsöprő siker..

(msmester, OIRO)


Szevasztok ! 19-én voltam Almádiban a koncerten, amire iszonyatosan készültem és amit nagyon vártam ! Csupa nyomasztó előjellel indult a pántek: úgy tűnt, a férjem programja hosszabb lesz, haza sem ér ; délben "leszakadt az ég", hóvihar, orkán, miegymás...Aztán 1/4 5-kor elindultunk. Kishíján kiugrott a szívem a helyéből, amikor Almádiban a kult. közp. előtti parkolóban megláttuk a rengeteg autót !!!! Nagyon izgatott és boldog voltam, mert tavasz óta annyian szólítottatok már fel bennünket, hogy személyesen kell hallgatni Ibolyát :) Nos, szerencsésen összetalálkoztunk a tüneményes Poisonnal, aki a jegyeket vette nekünk, lefoglaltuk a második sorban a helyeket is és "sasoltunk", hol lehet látni/kapni/venni valamit, ami újdonság (plakátunk van bőven :). Megismerkedtünk msmesterrel (szintén poisonnak hála, ő felismerte a fényképekről) és beszélgettünk Helgával. Aztán egyszercsak (nagyon pontosan) elkezdődött a varázslat ....Hihetetlenül jól éreztük magunkat, nekem kezem-lábam járt, és - bár azt hittem, beszámolóitok után nem érhet már meglepetés - hanyatt estem az általam eddig nem igazán favorizált Nem kelltől ! Finom kis rock az, ha Ibolya adja elő :) A koncert végén persze vastaps, újrázás és autogramosztás. Fegyelmezetten vártunk a sorunkra, még Péterrel is sikerült beszélni pár szót, megköszönni neki ezt-azt :)
Tudom, valami tipp-topp kis beszámoló kellene, de nehezen megy az írás, mert valahol egészen máshol járnak a gondolataim azóta, mióta élőben láttam végre Ibolyát. Az eddigi beszámolók többsége foglalkozik azzal, hogy jobb lenne állni, táncolni, "rajongani", stb stb. Én másképp éreztem. A szerzők maguk is úgy fogalmaztak, hogy ez egy színházi lemez, nem véletlenül azok a koncerthelyszínek, amik...Ha ezt veszem alapul, akkor rögtön beugrik egy kép mondjuk egy fergeteges színházi előadásról (legyen mindjárt zenés, a Macskák vagy a Fantom): a nézők ülnek, vörösre tapsolják a tenyerüket, a végén felállnak, vastaps, vasfüggöny, aztán mindenki el és néhány napig megmarad a különös révület, amit az előadás okozott. Így van ez az Ibolya-koncerteken is, megspékelve a vásárlás és a személyes találkozás csodálatos lehetőségével.
Ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, az megérne egy bővebb elemzést. Ez a korosztályi összetétel, ami sem színházi előadásra, sem koncertekre nem jellemző más esetekben. Elképesztő, hogy valóban 4-84 éves korig vannak jelen az Ibolyát szeretők és elképesztő, hogy többen több koncertre is elmennek !!!! (Ami ebben meglepett, az az, hogy a hátam mögött egy bő negyvenes nő mesélte, ott volt Veszprémben is...tehát nem CSAK at IBK-sok vándorolnak vele !) A másik dolog abszolút elvont, érzelmi, már-már meseszerű. Vadidegen emberek először a Millenárison, később a neten csoportba szerveződnek és feltétel nélkül megbíznak egymásban, együtt dolgoznak, jegyet vesznek egyetlen mailben küldött kérésre, barátságok szövődnek, stb.stb. Nem megyek bele bővebben, mert órákig lehetne folytatni a különös eszmecserét. Ráadásul nehéz megfelelően szavakba önteni. Nagyon szeretnék nyerni a lottón, hogy "befektethessek" Ibolya jövőjébe, hogy legyen egy olyan menedzsere, aki a sportolók edzőjéhez hasonlóan irányt mutat és győzelemre visz. Mi, magyarok híresek vagyunk arról, hogy elveszejtjük tehetségeinket. Ibolyát nemcsak hogy meg kell tudnunk tartani, de "világgá kell kürtölnünk" és lehetővé tenni, hogy megmutathassa magát nagyobb színpadokon is. És ezt NEM az elfogultság mondatja velem.
Hát ennyit talán "röviden" és még annyit : örülök, hogy köztetek lehetek ! További szép vasánapot mindenkinek !


(Zsuzsa, OIRO fórum, 2004-11-21 14:24)


Zsuzsa,Te édes! Meghatódva olvastam a beszámolódat,szinte megint a koncerten voltam,eszeveszetten tapsolva, felállva!, melletted!!
Igen, nagyon szépen megfogalmaztad,milyen érdekes, ez a sokrétű, "Ibolyás" csapat!
Van egy láthatatlan kötelék közöttünk, úgy érzem!
Msmester,Helga - ők csodálatos emberek,boldog vagyok,hogy végre személyesen is megismerkedhettünk, Almádiban. Szeretném, ha továbbra is ilyen "szeretetmorzsaként" osztódnának, az ország minden területén fellelhető OIRO-tagok,erőt és energiát nyújtva egymásnak, és főleg Ibolyának!!
Msmester! Nagyon tetszenek a fotók!A Tiszadobon készültek is! Köszönjük!!!


(Poison, OIRO fórum,
2004-11-21 16:22)


Nem tudok újdonságot írni. A koncert fantasztikus volt. Én ott voltam Veszprémben is az első koncertjén. Azon kívül, hogy mindkettő nagy zenei élmény volt, mindegyik másért volt varázslatos. A veszprémi "izgulós", izgalmas, a sikert érezvén hatalmas, boldogságos öröm. Almádiban a felszabadultsága miatt volt más, nagyszerű. Kezdek rájönni miért olyan fontos számomra Ibolya. Egyértelmű, hogy egy különleges, egyedi hang, zenei és szinpadi tehetség...De! A hangja, az arca a dalok szövegei (vagy 1-1 mondat) olyan gondolatokat érzelmeket közvetítenek felém, amik nagyon mélyen megérintenek... Amitől szomorú vagyok, boldog vagyok, dühös vagyok.... elgondolkodom... És ez kell nekem!!!
Néhány fórumon olvastam, hogy vannak akik izgulnak, hogy a média "bedarálja" Ibolyát.. Látva őt a szinpadon, a koncert után dedikálásnál... Nem kell félni! Ha nem engedik, hogy olyan legyen amilyen, inkább "beledöglik" (Elnézést!) a dologba. Vigyázzunk rá és szeressük!

(Andoka, olahibolya.hu, 2004-11-21 12:44)