Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKBp., Merlin Színház I. - 2004. november 10.
„Egy sima, egy fordított” lemezbemutató koncert

..Telt ház előtt egy igen jó hangulatú előadást láthatott a közönség. Novák Péter igazoltan hiányzott, megpróbálta őt Kandeh Evelyn pótolni – sikerrel. Persze a duettet mindenki hiányolta. A kezdeti polémia, a leülünk vagy nem ülünk le, okozott némi zavart.... Ibolya napról napra jobb, a zenészek felszabadultabbak, az előadás mostanra igazán beérett..


Telt ház előtt egy igen jó hangulatú előadást láthatott a közönség.
Novák Péter igazoltan hiányzott, megpróbálta őt Kandeh Evelyn pótolni – sikerrel. Persze a duettet mindenki hiányolta.
A kezdeti polémia, a leülünk vagy nem ülünk le, okozott némi zavart. Végülis ez egy színház. Oda okkal vált jegyet, aki nem tud végigállni egy előadást. De, mint annyi egyéb dolog az életben, ez is megoldódott.
Ibolya napról napra jobb, a zenészek felszabadultabbak, az előadás mostanra igazán beérett.
Nagyon jó program egy Oláh-koncert!

(olahibolya.hu)


Fantasztuikus volt a ma esti koncert a Merlinben! :)
Az egyetlen gond az volt vele, hogy nem volt igazán egyértelmű, hogy álló- vagy ülőhelyesre tervezték -e az előadást. Ebből persze voltak kisebb zúgolódások.
Ibolya szenzációs volt! :) Szívét - lelkét beleadta az éneklésbe.
Novák nem tudott részt venni a koncerten, csak a végére ért oda.
A ma esti vendég Evelyne volt, aki 3 számot adott elő - megjegyzem gyönyörűen!
Gyorsan repült az idő, így sajnos hamar a koncert végére értünk. Ráadásként Ibolya 2 számot énekelt: az Ördögöd van-t és a Nem kell-t.
A koncert után dedikálálta a cd-ket, autogrammot osztogatott. Kedves és közvetlen volt! :)
Azt hiszem ezen az estén mindannyian egy rendkyívüli élménnyel lettünk gazdagabbak!
Köszönjük Ibolya! :)

(
Györgyi, OIRO fórum, 2004-11-10 22:44)


Először írok ide, de nem véletlenül. Eddig mindig kiéhezve vártam a vidéki koncertek utáni élménybeszámolót. Most végre azon boldog emberek közé tartozhatok, akik ma élőben hallhatták, láthatták Ibolyát. Katarzis élmény volt, még mindig hatása alatt vagyok!
A koncert időben, csúszás nélkül kezdődött. Koncertkezdés előtt engedtek be bennünket a színházterembe. Első két széksor VIP volt, majd mögötte pedig lépcsőszerű dobbantó. Teljesen biztosak voltunk benne, hogy akkor ez álló koncert lesz. A második sorban középen álltunk meg barátnőmmel, aki úgy kísért el, hogy nem kimondott Ibolya rajongó, legalábbis nem fanatikusan, mint én. Sajnos azonban hátul a „kedves” közönség úgy döntött, hogy leül a falépcsőre, és majd onnan szemléli halkan, csendben Ibolyát. Nekik nem tetszett, hogy mi elől állunk, mert nem látnak, nekünk nem tetszett, hogy mi nem tombolhatunk, nem táncolhatunk, nem lehetünk felhőtlenül boldogok. Ez egy picit az élmény rovására írható, de hát IBOLYA HANGJA, előadásmódja CSODÁLATOS!!!!!!!!!!! Tüneményes kis teremtés, hatalmas szívvel-lélekkel, hanggal. Nem tudom azt írni, mint a régi koncerteken, hogy az első számnál bizonytalan volt, mert ezt egyáltalán nem éreztem.
A csapat a Mi lesz velem-mel kezdett. Nagyon jó hangulatot teremtett a nézőtéren. Mi középen táncoltunk, mert nem bírtunk ülni. Szinte minden szám szerepelt - egyet kivéve. Sajnos Novák Peti nem tudott itt lenni (később megérkezett, de akkor már vége volt a koncertnek), így a Majd elfújja a szél számra nem került sor. :-( Petit pótolta egy kedves meglepetés: Evelyn. Persze ez sem volt rossz, neki is örültünk. Három számot énekelt.
Mindig tudtam, éreztem hogy Ibolya a közönségnek, a dalainak él. Ezt a színpadon nagyon éreztette velünk. Nemcsak a dalokkal, hanem a gesztusaival. Mert él a közönséggel, a zenészekkel és otthon van a színpadon. Lénye betölti az egész színpadot, hangja pedig az egész színháztermet és persze nem utolsó sorban az emberi szíveket.
Melyik az a szám, amely teljesen másképp, sokkal több érzéssel énekel a koncerten, mint a CD-n? Számomra három volt, amelyik igenis mindent felülmúló, torkot szorongató volt: Csak egy perc, A szerelemnek múlnia kell, A lélek katonái, mely szívbemarkolóan fájdalmas. Ibolya hangjából, lelkéből, szeméből árad az eddig megélt szenvedés, gyötrelem. Nagyon megrázott, még mindig. Pedig már annyiszor hallottam....
Viszont nem hagyhatom ki a bulis, rock-os számokat sem. Ezek a számok is nagyon jók, persze nem ülve. :-) Ezeknél a számoknál álltunk, táncoltunk és tapsoltunk. Fergeteges buli volt! De sajnos egyszer ennek is vége lett. Két ráadás szám következett: Ördögöd van és a Nem kell. Egyszerre kiabáltuk Ibolya, Ibolya, Ibolya...., de sajnos nem volt több ráadás. Pedig mennyire hallgattuk volna még, hány órán keresztül! Igen, ebben a sivár, dúlt hétköznapokban Ibolya kell nekünk! Teljes egészében: hangjával, lényével, dalaival!
Kívánom tiszta szívemből Ibolyának, hogy legyen boldog, érje utol a szerencse , és döntsön úgy a világ, hogy ölelni kell, földi élete pedig mennyország legyen!

(Sziszi, olahibolya.hu,
2004-11-10 22:21)


Egyetértek a hozzászólásoddal, de én úgy éreztem, hogy Ibolya is érezte a feszültséget ami a leülünk- nem ülünk vitából adódott és nem is értette, hiszen nem tudta miről van szó. Engem pl. hátbavágtak, mert nem akartam leülni... Utána oldalra álltam és onnan már "felhőtlenül " örjönghettem, táncolhattam. Mindenképpen javaslom, hogy a szervezők erre a problémára, főleg itt a Merlinben találjanak ki valami, mert botrány is lehet.........

(arte, olahibolya.hu,
2004-11-10 22:32)


Vége az első pesti koncertnek! Rövid volt! Nagyon jól sikerült! Ibolya, mint mindig, most is kitett magáért. Mégis van egy kis hiányérzetem. Ennek a lánynak, mint korábban is említettem a világ színpadain a helye! Minden jó volt, még is kevés volt! Reggelig is elhallgattam volna. Ha belegondolok, egy-két év, és elmondhatom, hogy élet közelből láttam, hallhattam ezt a pici lányt, aki meghódította a világot! Büszkék lehetünk magunkra, igen magunkra, akik már akkor láttuk benne a fényt, mikor mások még fanyalogtak. Kandech Evelyn volt a vendég énekes. A megasztár alatt is nagyon kedveltem. Most is nagyon jó volt! Mégis, ha össze akarom hasonlítani Ibolyával, zongorázni lehetett a különbséget! Remélem, megbocsátja nekem Evelyn, de mentségére szóljon, hogy Ibolya után, nekem ő tetszett a legjobban a megások közül, és olyan, mint Ibolya, arra születni kell. Novák Peti elfoglaltsága miatt hiányzott, így a duett elmaradt.
A zenekar jó volt, de Ibolyának szerintem a későbbiekben, jóval nagyobb zenekarral kell szerepelnie. Nem azért, mert ők nem játszanak jól, hanem kevés ez a hangszer. Ők maradhatnak, de kellenek hegedűsök, fúvósok, vokálisok, stb. Mint a világsztároknál. A táncosok is ügyesek voltak, de belőlük is több kell, ehhez nagyobb színpad, színesebb koreográfia. Tudom, hogy ehhez sok-sok pénz kell, de előbb-utóbb meglesz.
Nekem ez volt Ibolyától az első önálló koncertje, amin részt vettem, így az előző 4-el nincs összehasonlítási alapom, ezt remélem, megteszik mások.
Azt tudom ajánlani mindenkinek, aki megteheti, az most tegye meg, hogy elmegy a koncertjeire, mert nincs messze az, az idő, amikor még visszasírja, ha elmulasztja. Nagy élményben lesz része!

(Béla, olahibolya.hu,
2004-11-10 22:41)


Tegnap én is ott voltam a koncerten és nagy élmény volt látni és hallani Ibolyát. Egy kicsit csalódott voltam Novák Peti távolmaradása miatt mert egyik kedvenc számom a duettük. Én a bejáratnál álltam, tehát elég közelről szemlélhettem az eseményeket :) A hangulat igazából a végefelé kezdett megjönni, amit Ibolya rendesen meg is hálált. A középső fronton álló társasságnak énekelt legtöbbet, ami érthető, hiszen Velük tudott elöször kontaktust teremteni. Legszívesebben elmennék az összes koncertjére, szerintem mindig más és más, megújuló teremtés.
Köszönöm Ibolyának az élményt :)

(Katus, olahibolya.hu,
2004-11-11 09:17)


Végre tegnap én is láthattam élőben Ibolyát. Nem csalódtam benne!!!! Olyan amilyet vártam,kedves,csibészes kis kölyök.
Érzi a színpadot,ami jelen esetben nem is volt színpad. Én néhány kifogással élnék,túl hangos a zene. Túlharsogja Ibolyát.
A Nem kell című számon kívül,bizony alig tudja túlénekelni.Kandech Evelin nem is tudta. Alig lehetett hallani mit énekel csak a zene dübörgött.
Amikor a zongora melletti Talájjmárrám,című számot énekli ami egy halk lassú szám ott is hangos volt az aláfestő zongora hangja.
Na és a szervezés.!!! Először azon lepődtünk meg,hogy kiszedik a székeket a színházteremből,hogy koncert jellegűbb legyen az
előadás,itt meg mindenki ülni akart,és már énekelt Ibolya ,még mindíg azt lehetett hallani bekiabálni,hogy üljetek le,üljetek le.
Novák Péter hiányzott.így a duettjük nem is hangzott el.
Örülök,hogy élőben láthattam és hallhattam Ibolyát,de nekem a lemez sokkal nagyobb élményt nyújtott.

(hegekata, olahibolya.hu, 2004-11-11 06:10)


Nagyon örültem, hogy élőben hallhattam Ibolyát. CD minőséget énekelt.
Sziszi - én is azon "kedves" közönséghez tartozom akik leültek. Mivel hátul leült mindenki , nem tehettem mást. Azért jöttem pont erre a koncertre, mivel színház,reméltem , hogy ülős lesz. Nem azért mert nem akartam tombolni - de hoztam a 6 éves lányomat, aki Ibolya rajongó.Ő nem tud másfél órát állni !
Ha körbenéztél láthattad,hogy sok középkorú és idős ember is volt akik szintén erre számíthattak. Ők nem tudnak egy koncertet állva vélgig tombolni. Engem nagyon zavart, hogy erre nem voltatok tekintettel.
Lásd Arte oldalra állt, tombolhatott és nem zavart mást.
Amúgy ülve sem halkan , csendben szemléltük a koncertet, énekeltünk ,kiabáltunk mi is !

(vhajni, olahibolya.hu, 2004-11-11 09:20)


Nekem van összehasonlítási alapom és úgy érzem hogy hangulatilag ez volt a leggyengébb koncert. De nem Ibolya miatt! Egyértelműen rányomta a bélyegét a koncertre az, hogy 200 ember leült a földre, holott álló hely volt. (lincs hangulat a köbön!)
És ami számomra a legfelháborítobb volt, az az hogy MÁR ÉNEKELT IBOLYA mikor mentek a bekiabálások s mint utólag kiderítettem, hallott Ibolya!
A bekiabálóknak üzenem, hogy ha van akkora hangjuk hogy elnyomják a zenét, akkor bizonyára lett volna arra is energiájuk hogy felálljanak!!! És itt most természetesen nem az idős hölgyekre gondolok akiket valóban végtelenül sajnálok! : ((( Szervezési hiba volt, hogy nem hívták fel kellő képpen a jegyrendelők figyelmét arra hogy ez álló koncert lesz...

(Anikó, olahibolya.hu, 2004-11-11 11:31)


Kedves Anikó, Helga és mindenki!
Én először álltam. Aztán hátulról –még az előadás elkezdése előtt- szóltak, hogy üljek le! Leültem. Pontosabban, mivel ha már ülnöm kellett, előrébb mentem egy sorral, és a VIP helyre ültem a feleségemmel, mivel rengeteg üres szék volt ott. Több mint a VIP vendég. A rendezők is mondták, mikor kérdeztük, hogy nyugodtan üljük oda. Mi a magunk részéről így is nagyon élveztük az előadást! Mi tudtuk előre, hogy álló koncert lesz. Arra készültünk, de mint említettem, így is jó volt.
Ha megfogadtok a kédőbbiekre vonatkozóan egy tanácsot.
Mi a lemez címe?
Egy sima, egy fordított!
Kiből áll a rajongó tábor?
Idősebbekből és fiatalabbakból! Tehát egy simából, és egy fordítottból!
Hosszába válasszátok el a nézőteret! Fele székekből, fele állóhelyekből! Tehát legyen ez is egy sima, egy fordított!
Érdekessségnek sem rossz! A sajtó is felfigyelne rá!
Morgás, veszekedés sem lenne többé!
Remélem, nem halott ötlet!

(Béla, olahibolya.hu, 2004-11-11 12:20)