Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKGyőr - 2004. október 29.
Bartók Béla MMK
„Egy sima, egy fordított” lemezbemutató koncert


..Ibolya felszabadult volt, mókás,együtt mozgott a táncosokkal, csibészesen és lazán, de ha kellett, komoly tudott lenni, és ilyenkor teljességgel nekünk adta a szívét. Mi viszont időnként könnyezve, majd nevetve, vagy épp lenyűgözve, de végig vastappssal honoráltuk azt, amit kaptunk tőle, és hogy mit, hát őt magát Ibolyát. Ibolya is észrevette, hogy a közönség soraiban bizony voltak igen idős emberek is, így épp az első sorban kiszúrt magának egy idős nénit, akinek rögtön odaköszönt, hogy "csókolom, mama" :):) és ettől az idős nénitől a koncert végén bizony nagy csokor virágot kapott a mi Ibolyánk. És még nagyon sokan vittek neki virágot, apró ajándékokat,amit ő a színpad szélére leülve fogadott
és mindenkihez volt pár kedves szava..”Ismét telt ház fogadta Oláh Ibolyát. Mintha nehezebben indult volna a buli, mint Veszprémben, de minden jó, ha a vége jó - szokták mondani, és a vége nagyon jól sikerült. Ne szaladjunk azonban ennyire előre: a harmadik szám már igazán Ibolyásra sikerült, megtalálta a hangot a közönséggel. Ettől kezdve nem volt kérdés, ismét ragyogó hangulatot teremtett. Élvezte a koncertet, a közönség pedig itt is szerette őt. Jó volt nézni, no és hallgatni az előadást, igazi örömzenét hallhattunk. Egyet sajnált minden jelenlévő, egyszer csak véget ért a koncert.
Kellemes estét szereztek mindannyiunknak a fellépő zenészek, táncosok - Nagypál Anett, Potor Kata, Dénes Zsolt, Frantal Tibor -, Novák Peti és Oláh Ibolya.

(olahibolya.hu)


A második koncertem Győrben volt, hasonlóan a veszprémihez, teltház itt is, rengeteg ember. És fergeteges hangulat. Nagyon jól sikerült, én sem hibáztam, a közönség tombolt. Nagyon élveztem. Azt hallottam, hogy sokkal többen is be szerettek volna jönni, de sajnos nem volt több hely. Akik nem jutottak be, ne keseredjenek el, biztosan találkozunk még. Az idei koncertek színházakban, művelődési házakban zajlanak. Talán jövőre sikerül nagyobb helyeken, nagyobb közönség előtt színpadra lépni. Nagyon szeretem, amikor énekelek és a nézőtéren mosolygós embereket látok. Mint ha megállna az idő, nem lennének ellenségek, nem lenne szomorúság, mint ha azért lennénk ott együtt, mindannyian, mert szeretjük egymást. Szóval, nagyon jó ez. Köszönöm Nektek.

Legyetek jók, puszi mindenkinek!

(Ibolya, 2004-10-30 19:04:13)


Csak azért regisztráltattam magam, hogy leírhassam én is a győri koncerttel kapcsolatosan szerzett tapasztalataimat!Én szerencsésnek mondhatom magam, mivel 29-én tudtam meg, hogy itt nálunk Győrben Ibolya-koncert lesz és még aznap sikerült 2 jegyet szereznem egy véletlen folytán!Épp üldögéltem a r.színház várótermében a jegyemre várva,mikor is Ibolya úgy fél 6 tájban megérkezett!Na kaptam az alkalmon és be is gyűjtöttem az első aláírást puszival fűszerezve!Nagyon közvetlen és természetes volt!Eljött az este és a koncert!A tömeg feszülten várta a fél 8-ra ígért ajtónyitást, ami csakhamar eljött és a terembe betódult a tömeg!Szintén a szerencsének köszönhetően a második sorból figyelhettem életnagyságban Ibolyát!A koncert fenomenálisra sikeredett!Bár az első két számból nem sokat hallhattunk a remek technikai háttérnek köszönhetően!De aztán minden rendben ment,Ibolya énekelt és énekelt, hol rock'n'roll-t hol lírai dalokat!A Hazám c. dalt tényleg nagyon felemelő volt hallgatni,mint ahogy a Presser által írt zongorára írt balladát is!Szuper volt még nagyon a Novák Petivel énekelt duett!De aztán sajnos valóban egyszer csak vége lett a szép estének, de következett a dedikálás, ahol Ibolya továbbra is fáradhatatlanul tett eleget a sok rajongó vágyának, osztogatta tucatszámra az aláírásokat!Aztán fél 11 körül feloszlott a tömeg!
Nagyon köszönjük Ibolya ezt az élményt és reméljük, hogy lehet részünk még hasonló hangulatban!

(tototo, olahibolya.hu, 2004-10-30 02:33)


Mindenkit üdvözlök! Idáig nem igazán írtam még , inkább figyelője és olvasója voltam ennek a honlapnak, mivel mindenről szerettem volna informálódni, ami Ibolyával kapcsolatos.
:) Viszont most a győri koncert élményeit szeretném leírni.
Nagy mázlim volt, (28-án estére az összes jegy elfogyott), mivel 29-én délelőtt 11 óra magasságában derült ki, hogy Pestről még 25 db pótjegyet visznek Győrbe, így telefonon keresztül elrakattam, de azt mondták, hogy 16,30-kor át kell venni a jegyeket.
Így Tatabányáról a lányommal és a vőlegényével kora délután elindultunk Győrbe. Nem bántuk meg, hogy ilyen korán elindultunk, így összekötöttük a kellemest a kellemessel, azaz, hogy kicsit addig sétálgattunk, nézelődtünk, a kellemes idő is nekünk kedvezett. A pótjegyek 17,30-kor érkeztek meg.
Szinte egyidőben Ibolya a kedvese és barátai érkezésével. Fekete szerkó volt rajta és lazán, stresszmentesen lépett be, ami rólunk nem volt elmondható, hiszen még a lélegzetünket is visszafogtuk, amikor megláttuk.
:) Így élőben teljesen más, mint a Tv-ben.
Egy igazi törékeny, pici lány benyomását keltette.
De határozottan, felszabadultan, vidáman lépkedett Pisti és a barátai oldalán.
Azonnal szerettünk volna autogrammot kérni tőle, de kiderült, hogy a cd a kocsiban maradt, így gyorsan a lányom völegénye elment érte, mi viszont szemmel tartottuk addig is Ibolyát. Hol eltűnt, hol előkerült. A kávézóban a barátai körében kolát fogyasztott éppen, mire előkerült a cd. Így amikor ismét mozgásba lendült, sikerült megszólítania a lányomnak és aláírta a cd-ét, de aláírattuk a belépőjegyeinket is. A lányom foghatta a kolás poharát addig, és közénk ült a kanapéra. Kedves volt, barátságos, bár nem sokat beszélt. Érdekes mély hangja van, és balkezes. Balkézzel írt. Miután beszereztük az "ereklyéinket", már kicsit megnyugodva szemlélgettük az eseményeket. Bocsi, hogy ilyen részletesen írok, de azt gondolom, hogy mindenkinek tudnia kell ezeket az "apró" részleteket is, hiszen mind Ibolyáról szólnak. Ekkor még csak 18 óra körül volt, úgyhogy bőven volt időnk szemlélődni. Bár tudtuk, hogy minden jegy elkelt, mégis még nagyon kevesen voltak. Nemsokára megjelent Novák Péter is, nagyon jó volt őt is látni. Ő teljesen olyan, mint a képernyőkön. Persze most is kimásért jött a kávézóba, mint, hogy Ibolyát "bekaszírozza", hiszen próbálniuk kellett, gondolom.
A mai napig imádom őket együttlátni.
Este 7 órára már nagyon sokan voltunk és mindenki igyekezett a színházterem bejáratához közel férkőzni, hogy minél előbb majd bejusson és a legjobb helyet válassza magának. Nagyon pozitív véleményem lett a közönség összetételéről. Jól öltözött és kulturált Ibolya rajongók várták izgatottan a koncert kezdését. A kisgyermektől kezdve az idős emberekig vegyes volt az összetétel.Nők, férfiak egyaránt, főleg párban jöttek. Egyetlen egy oda nem illő öltözetű ember volt köztünk, de mint utóbb kiderült, mégis csak összegyűjtötte a belépőjegy árát, mert ő is Ibolya rajongó volt. Ezért csak becsülni tudom érte.
19,45-kor nyitották ki az ajtókat és szinte betódultunk rajta. Zsúfolásig megtelt a nézőtér. 8 óra után tapssal hívtuk be Ibolyát. Nekem az első két számnál az jött le, hogy valami nem lehetett rendben Ibolya körül, valahogy nem volt sem mosolygós, sem felszabadult, mint azt vártuk volna, de vastapsot kapott minden egyes produkciójuk. A harmadik számnál már magára talált Ibolya, és innnentől kezdve fergeteges élményben volt részünk. Szerintem a koncert végére mindenki tenyere rendesen bedagadt. :)
Ibolya csak a lemezén lévő számokat adta elő, még a ráadásokban is. Minden számnak külön koreográfiája volt, fantasztikus élményt nyújtva számunkra. A zenekarnak is csak gratulálni tudunk, nagyon jók voltak, de néha mégis úgy éreztem, hogy Ibolyának nagyon ki kellett nyitnia a torkát, hogy hallani lehessen a gyönyörű hangját, mintha kicsit elnyomta volna a zene erőssége.
A táncosok is ott voltak a toppon, fergeteges, jól összehangolt kiscsapat volt az övék és teljesen Ibolyához alkalmazkodva ropták végig. Novák Péterről nem is beszélve. Gigantikus és fergeteges erővel robbant be és végig fáradhatatlanul pörgött. Két saját számát adta elő, de lehengerlően. Ugyanakkor nagyon mókásan is. Az Elfújta a szélt-t Ibolyával egy nagyszerűen kidolgozott jelenetben adták elő a táncosok közreműködésével. Nekem egyébként is nagyon bejön, amikor ők ketten együtt vannak a színpadon. Csodálatos párt alkotnak. Látszik rajtuk, hogy élvezik egymás társaságát és hogy örömmel énekelnek együtt.
Nos Ibolya végül is minden produkciójában hozta a formáját, gondolok itt az előadásmódjára: felszabadult volt, mókás,együtt mozgott a táncosokkal, csibészesen és lazán, de ha kellett, komoly tudott lenni, és ilyenkor teljességgel nekünk adta a szívét. Mi viszont időnként könnyezve, majd nevetve, vagy épp lenyűgözve, de végig vastappssal honoráltuk azt, amit kaptunk tőle, és hogy mit, hát őt magát Ibolyát. Ibolya is észrevette, hogy a közönség soraiban bizony voltak igen idős emberek is, így épp az első sorban kiszúrt magának egy idős nénit, akinek rögtön odaköszönt, hogy " csókolom, mama"
:):) és ettől az idős nénitől a koncert végén bizony nagy csokor virágot kapott a mi Ibolyánk. És még nagyon sokan vittek neki virágot, apró ajándékokat, amit ő a színpad szélére leülve fogadott és mindenkihez volt pár kedves szava. Apró gyermekek is a közelébe férkőztek, akiknek megsímogatta az arcukat és megpuszilta őket.
Csodálatos élményt nyújtott számomra ez a kicsi lány. Hatalmas erő lakozik a szívében a lelkében és a hangjában. Ő nekünk már úgy kellett, mint egy falat kenyér, ő balzsam az értelemre és az érzelemre egyaránt. Köszönjük Ibolya, hogy vagy nekünk.

(evica, olahibolya.hu,
2004-10-30 11:20)


Én is ott voltam tegnap Győrben, és hát tulajdonképpen még most sem hevertem ki, még mindig csak a tegnap átélteket dolgozom fel.
Kicsit megpróbálom úgy leírni az élményt, ahogy én éltem át.
Az utolsó pillanatban foglaltattunk le 3 jegyet, anyukámmal és párommal. Tatabányáról érkeztünk, már du. 1órakor elindultunk, hogy tuti meglegyen a jegy. Persze még csavarogtunk egy darabig a városban, de úgy 2órával a kezdés előtt már ott toporogtunk a színházban, vártuk a jegyünket. Éppen kint cigiztünk a bejárat előtt, mikor megpillantottuk Ibolyát, az út másik végéről sétált át még pár emberrel, küztük kedvesével Pistivel. Hát azt hittem rosszul látok.... ez Ő... gondoltam...ÚRISTEN itt van Ibolya, húsvér emberként, pár méterrel tőlem.... nem hiszem, hogy bárki felfogná mit éreztem. Igazán mindent vártam ettől az estétől, de azt nem, hogy teljes emberközelségben látom.
Aztán ők elvonultak, mi bementünk, és leültünk egy kanapéra (vártuk, hátha kijön még)
És jött... olyan könnyedén, olyan egyszerűen és természetesen, mintha leginkább ő jött volna valkinek a koncertjére.Semmi stressz, semmi lámpaláz.
Megmondom őszintén, 22éves létemre, annyira izgultam, hogy nem mertem odamenni hozzá. Úgy éreztem magam mint egy kigyerek. Ekkor gondoltam, Linda, szedd már össze magad, és odamentem. Kértem aláírást a cd-mre, a borítómra, a belépőkre. Nagyon aranyos volt Ibolya, leült közénk, és hát annyira izgultunk, hogy nem beszélgettünk vele, pedig úgy kérdeztem volna ezt-azt. Dehát ezt elszalasztottuk. Ibolya teljesen természetesen viselkedett, és nagyon kedves volt.
Nem írom annyira részletesen az eseményeket, mert mint látom, anyukám már megelőzött (evica).
A lényeg, hogy nagyon szerencsénk volt valóban, hogy így tudtunk vele találkozni, a koncert fergeteges jó volt, nagyon imádom őt, és Novákot is, tényleg nagyon jó páros ők ketten együtt.
Azt hiszem, elég lett volna a számok közötti vastapsot felvenni és lejátszani.... mindent elárul.
Ja és mégegy, azt hittem csak én vagyok ennyire fanatikus, de nem! Gyerekek, ott mindenki, egyszerűen mindenki az!!
Szóval nagyon rég volt ilyen nagy élményben részem, és nagyon de nagyon büszke vagyok Ibolyára, ő igazán megmutatja a nagyérdeműnek, hogy ki is ő valójában..... egy tündér....
Gratulállok! És nem utolsósorban köszönöm a felejthetettlen élményt!
Ja és mégegy megfigyelés, a koncerteken nagyobb arányban voltunk csajok, nem tudom mi a konzekvencia, de ezt megfigyeltem.
Sok puszi mindenkinek és menjetek koncertre ha jót és szépet akartok magatoknak.

(hugoka, olahibolya.hu, 2004-10-30 12:17)


Csak csatlakozni tudok Evicához!!!!!!!
Még most is teljesen az Ibolya hatása alatt vagyok!!!!!!!Tényleg elvarázaolt!!!!!Egyszerűen nagyon fergeteges volt!!!!!!
Nagyon irigyellek Evica,mert nekem sajna nem sikerült aláírást szereznem,mert a koncert után nem tudtam várni :) Csak plakátokat tudtam szerezni(amit már a szobám falát díszíti :))csak sajna Bibi aláírása nélkül!!!!!!:)
Az elején elég mulatságos volt,ahogy betodult az a rengeteg ember és mindenki nyomult,hogy minél jobb helye legyen!Én a 10. sor környékén ülhettem!Remek hely volt, mindent nagyon jól láttam!
A lírai számok alatt alig bírtam ki sírás nélkül!!!!Annyira gyönyörű volt!!!!!!A szemem teljesen könnybe lábadt!!!De aztán a pörgős számoknál meg füli ért a szám :) valahogy így!!!!!! :)
Nem tudom,hogy el tudok e menni még legalább egy koncertre,de az biztos,hogy a tegnapi nap életem végéig egy felejthetetlen emlék/élmény marad!!!!!!!Köszönöm Ibolyka!!!!!!!!!!!!!

Még egy valamit elfelejtettem!!!!!Képzeljétek volt egy olimpikon is a nézők között!!!!!!!Láttam a helyemről!!!!!Most nem akarom leírni a nevét,mert nem tudom,hogy szabad e az ilyen!!!!!!
+ az egyik újjam teljesen be van dagadva és nagyon fáj!!!!!!Azt hiszem széttapsoltam tegnap este!:) De megérte!!!!!Naná,hogy megérte!!!!!! Nagyon-nagyon-nagyon jó volt!!!!!!!!

(Vivvancs, olahibolya.hu,
2004-10-30 12:21)


Szasztok Mindenki!

Voltam olyan szerencsés, hogy ott lehettem Ibolya győri koncertjén. Én most láttam, halottam őt először élőben. Varázslatot ígért, és azt be is váltotta. Fantasztikus volt a koncert, én eszméletlen jól éreztem magam. Csak sajnos ülős volt, legszívesebben felpattantunk volna a barátnőmmel, hogy tomboljunk. A kicsi gyerektől az őszhajü emberkéig volt ott mindenki, mi kifogtunk egy szupi helye a 4. sorban. Ibolya nagyon örült a felé áradó szeretetnek és cserébe nagyszerű élményeket adott mindenkinek. Kölcsönös.Vastaps, ujjongás és hát nehezen engedtük el Őt és a többi társát, mert hát róluk sem szabad megfeledkezni. Kapott virágokat és gondolom kedves szavakat is mellé.Az érzést nem lehet leírni azt csak átélni lehet.
Egy szóval össze lehet foglalni: FANTASZTIKUS! Ancsi79

(Ancsi79, olahibolya.hu,
2004-10-30 21:28)


Éppen időben értünk le az egyik barátnémmal Pestről, már alig volt hely, együtt már nem is tudtunk leülni. Én a 3. sorban a balszélen voltam, szerencsésen közel. A CD-t már többször hallgattam - és nagyon szeretem - de nem lehet összehasonlítani az élővel, mert az a csúcs. Meglepődtem hogy abban a magassarkú csizmában is milyen pici és mégis mekkora a kisugárzása az Ibolyának. Az első két számot éreztem kicsit viszafogottnak, de utána aztán Ok volt. A Novák végig a színfalak mögött ugrált, hadonászott és spanolta az Ibolyát főleg a lassú számok után, hogy feltudjon pörögni, írtó aranyos volt. Nekem is volt úgy hogy hangosnak éreztem a zenét, főleg a Hazám-nál.
Ibolya kedves, játékos, és tökéletes volt.
Az egyik számot újra kezték, mert alatta maradt a zene (az előző zenéjét bejátszották hiszen pl. hegedűs nem volt a zenekarban), de ezt is ügyesen kezelte az Ibolya.

Az élő után is a 3. szám a kedvencem, utána az ővé, meg a Dusáné. Az ördögös így élőben jobban megfogott. A táncosokról sokat nem tudok szólni, mert bár láttam őket, de Ibolyáról nem igen tudtam levenni a szemem. Megnyugodtam mikor mások - kortól függetlenül - hasonló megbabonázottságról számoltak be. Hihetetlen hogy ez már a TV-ből átjött, ugye!?!.
A közönség szerintem kicsit visszafogott volt a dalok közben, de a számok végén aztán tombolt.

A vége sajnos hamar eljött, kb másfél órás volt.
Még megvártuk az autogram osztást, nem voltunk sokan, de írtó türelmesek. Azon sem lepődtem meg hogy Ibolya balkezes - nekem ez új volt - hiszen azok közt sok a tehetség. Kedves volt, mindenkihez próbált egy két szót szólni. Csak a lábát fájlalta, amit nem csodálok - az egyik ráadásnál is mikor leült ott előtten valami dobogóra vagy hangfalra akkor is mutatta hogy már nagyon fáj a lába, aranyosan, cinkosan.

Még vagy egy órát sétáltunk mielőtt haza indultunk volna - rózsaszín ködben nem igazán tudtam vezetni. Nem sokára igazoltattak a rendőrök - csak a papírokat ellenőrizték - mondtuk honnan jövünk és mosolyogva engedtek is tovább.

Hát most ennyi,
Joe (a negyvenesek klubjából)

UI: Ez csak egy kis érdekesség, az egyik lapban olvastam ezt.
Én nem nagyon hiszek ezekben, de ezt olvasva valahogy az Ibolya jutott az eszembe. Mért is?

Horoszkóp a 44. hétre (Október 25-31.) : Vízöntő
Ön most félelmetes egyéniség a saját körein belül, és mindenkire hatással tud lenni. Mágikus, parancsoló, intellektuálisan ragyogó és hatalmas, és hallgatóságával úgy tudatja a saját fontosságát, hogy az hipnotikus erővel hat. Az ön körül levők úgy érzik, nem tud hibázni. ] :) Joe

(Joe, olahibolya.hu,
2004-11-04 12:40)