Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKMegújult az OIRO! - 2004. október 16.

..Ibolya hivatalos honlapjához hasonlóan az OIRO is megújulásra készül. A rajongói oldalunknak indulása óta gyakorlatilag még mindig az eredeti, weblapvázlatnak készült design és szerkezet az alapja, a grafikai elemeket tekintve is csak finomításra volt ezidáig lehetőségünk, ráadásul működésünket meghatározta az ingyenes szolgáltatók által felállított korlátok és szűkre szabott lehetőségek. Most azonban saját domain név alatt egy teljesen új design-nal, a hivatalos honlap alapját is képező portálrendszeren és saját tárhelyen szeretnénk elhelyezni az OIRO tartalmát..”


Kedves Látogatók!

Szeretnénk tájékoztatni mindenkit a rajongói oldalunkkal kapcsolatos, hamarosan bekövetkező örömteli változásokról:

Ibolya hivatalos honlapjához hasonlóan az OIRO is megújulásra készül. A rajongói oldalunknak indulása óta gyakorlatilag még mindig az eredeti, weblapvázlatnak készült design és szerkezet az alapja, a grafikai elemeket tekintve is csak finomításra volt ezidáig lehetőségünk, ráadásul működésünket meghatározta az ingyenes szolgáltatók által felállított korlátok és szűkre szabott lehetőségek.

Most azonban saját domain név alatt egy teljesen új design-nal, a hivatalos honlap alapját is képező portálrendszeren és saját tárhelyen szeretnénk elhelyezni az OIRO tartalmát.


A fontosabb tervezett változások:

- Regisztrálásra kerül a saját domain nevünk, mellyel a honlap a
www.oiro.hu webcímről is elérhető lesz.
- Ezzel összefüggően az oldal hamarosan az Ultraweb tárhelyéről egy, a szerkesztőség által üzemeltetett tárhelyre költözik. Ez annyit  jelent, hogy az oldal reklámablakok nélkül, gyorsabban nyílik majd meg, az oldal 24 órás elérhetősége is folyamatosan biztosított lesz, valamint a tárhelyen nagyobb mennyiségű letölthető anyag kaphat helyet.
- Az új honlapnak a megszokott html formátum helyett a Mambo Open Source PHP portálrendszer lesz az alapja, mely böngészőfüggetlen és sokkal stabilabb a jelenlegi változatnál.
- Megváltozik a design, reményeink szerint egy sokkal korszerűbb, rendezettebb, Ibolyához és a rajongókhoz is méltóbb honlapot sikerül majd készítenünk úgy, hogy közben megőrizzük az eredeti OIRO színvilágát és néhány képi elemét. Az oldal egyaránt böngészhető lesz 800x600 vagy nagyobb képfelbontás mellett.
- A fórum, szavazás, hírlevél és chat elemek nem külső szolgáltatónál lesznek elhelyezve, hanem a honlap részét képezik majd.
- Új fórum kerül kialakításra (a jelenlegi fórumtémákkal), a régi fórum folyamatos elérhetősége mellett.
- Az új fórumtól különválik az Ibolyka Kávézó, mely a bloghozzászólásokhoz hasonlóan regisztráció nélküli, gyors és kötetlen csevegésre lesz alkalmas.
- Lehetőség lesz tagregisztrációra, mellyel tervezett új szolgáltatásainkat is el lehet majd érni (hírek, cikkek, egyéb anyagok beküldése, rajongói írások közzététele, hírlevél) Emellett a továbbiakban is regisztráció nélkül elérhető lesz az OIRO eddigi szolgáltatásai is.
- IBK tagok számára külön jogosultsággal, saját jelszavukkal elérhető IBK menü kerül kialakításra.
- Nagyobb hangsúlyt kap a szöveges és képarchívum, az interneten fellelhető cikkek és képek linkelése mellett az archiválásuk is folyamatosan megtörténik majd, így szeretnénk kialakítani egy nagyméretű, könnyen böngészhető, Ibolyáról szóló szöveg- kép- és hanganyag archívumot.
- Saját domainhez tartozó mailcímek kialakítása, a jelenlegi freemailes mailcímek helyett.
- Szorosabb együttműködés Ibolya hivatalos honlapjával (fórumtémák egyeztetése, közös chat-szoba kialakítása, friss hírek átvétele).


Ami nem változik:

A szerkesztőség összetétele.:)

Az új honlap 70%-ban kész, most már csak a design finomítása, a menüelemek szerkesztése, az alapadatok feltöltése, valamint az alapos tesztelés van hátra; vagyis reményeink szerint néhány hét múlva elindulhat a megújult OIRO!

A honlap átszerkesztéséből azonban nem szeretnénk kizárni az olvasókat, hiszen az OIRO eddig is a rajongók közös oldala, gyűjtőhelye volt. Néhány napon belül elérhetővé tesszük az oldalterv publikus változatát, amelyről már szeretnénk, ha a teljes látogatóközönség is véleményt, kritikát fogalmazna meg.

Addig is a honlap teszteléséhez keresünk olyan személyeket, akik a fejlesztés alatt álló oldal áttekintésével, kipróbálásával, az ezt követő
véleményformálásukkal segítenék munkánkat.

A teszteléshez nem kell semmilyen szakértelem, egyszerűen csak a gyakorlott OIRO látogatók véleményére vagyunk kíváncsiak.
Ha szeretnél ebben segíteni, akkor kérjük, hogy a
molnar.d@freemail.hu címre írj egy levelet. A válaszlevélben megadjuk az oldal eléréséhez szükséges adatokat.

Reméljük a változásokat mindenki örömmel fogadja majd és sikerül egy olyan honlapot kialakítani, amely egy önálló lemezzel is rendelkező profi énekesnőhöz és a rajongóihoz méltóan is tartalmas és színvonalas lesz.

Üdvözlettel:
OIRO szerkesztőség

(OIRO Szerkesztőség, 2004.10.02.)


Egy születésnap

Ma pontosan 1 éve, hogy elindult Ibolya első rajongói honlapja, az azóta már csak OIRO-ként hívott Oláh Ibolya Rajongói Oldala.

2004. március 24-én akkor még csak egy maroknyi csapat indította útjára ezt a rajongói lapot, amely rövid időn belül az Ibolya-barátok, internetes fanok egyik legfontosabb találkahelyévé vált. Néhány hónap elteltével - mivel már rég kinőtte lila köntösét és szűkös helyét -, egy hozzá méltóbb új ruhába és saját lakásba/webcímre kellett költöztetnünk a fiatal hölgyet...

Milyen találó szó is a HON-lap. Mert ez az oldal a mi közös otthonunk, hon-unk is lett egyben. Ha magányosak voltunk, ha Ibolya nem is lehetett mindig velünk, ide betérve biztosan barátokra leltünk, vagy kedves ismeretlenek fogadtak bennünket, akikkel mindig találtunk közös témát, vagy jutottunk közös nevezőre, még ha vitáztunk is olykor.

Így alakult ki egy nagy csapat és vele együtt a „barna honlap”, Ibolya blogja és az ORIO jól együttműködő hármas egysége is.

A kezdetben még 1-2 tagot számláló OIRO szerkesztőség mára már hat aktív főből áll és sok „külső” munkatársból, akik névtelenül is rengeteg segítséget adnak a munkánkhoz, nevüket felsorolni is szinte lehetetlen lenne.

Szintén sok támogatást kaptunk a honlap üzemeltetéséhez Anyácskától, Apácskától, a hivatalos honlap szerkesztőitől, barátoktól, rajongóktól, és nem utolsó sorban IBOLYÁTÓL, mely segítséget ezen az ünnepnapon is szeretnénk ismételten megköszönni mindenkinek!

Mivel közös a munka, ezért közös a születésnap is. Ezért kell együtt  elfújnunk az egy szál gyertyát az OIRO ibolyaszín tortáján. Reméljük mi, Ibolya Nagyon Nagy Csapata még sokáig együtt leszünk, és Ibolya is sokáig lesz még velünk.

Boldog születésnapot OIRO!

Néhány számadat az utóbbi egy évből:

- közel 160.000 látogató
- több mint 7100 fórumbejegyzés
- 266 regisztrált tag
- több mint 300 hír, tudósítás
- 44 hírlevél.

(OIRO Szerkesztőség, 2005.03.24.)