Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKSajtótájékoztató - 2004. október 5.
Egy sima, egy fordított, Ibolya 1. lemezének és turnéjának sajtótájékoztatója a Merlin Színházban

Az ötszáz újságíró zsúfolásig megtöltötte a Merlin Színházat Oláh Ibolya első önálló albumának rendhagyó sajtóbemutatója alkalmából.
Tucatnyi tv-csatorna és közel száz fotós tülekedett a rögtönzött koncerten. Ibolya három dalt adott elő a lemezről. Az élő zenekar és a táncosok igazi buli hangulatot teremtettek. Presser Gábor egy szám erejéig zongorán kísérte az énekesnőt.”Lemezbemutató a Merlin színházban

Tudjuk, hogy tehetséges.
Tudjuk, hogy izgalmas.
Tudjuk, hogy ezerarcú.
A titkát nem tudjuk.

Ő maga a Titok.

Az ötszáz újságíró zsúfolásig megtöltötte a Merlin Színházat Oláh Ibolya első önálló albumának rendhagyó sajtóbemutatója alkalmából. Tucatnyi tv-csatorna és közel száz fotós tülekedett a rögtönzött koncerten.
Ibolya három dalt adott elő a lemezről. Az élő zenekar és a táncosok igazi buli hangulatot teremtettek. Presser Gábor egy szám erejéig zongorán kísérte az énekesnőt.


A tervezett turnéról:

- Pontos időpontok és helyszínek a hétfői stábértekezletet követően lesznek véglegesek - mondja Sándor Csaba, a turné vezetője -, most a rendkívüli érdeklődés miatt egy kis előzetest teszünk közzé. A tervezett helyszínek: Veszprém, Győr, Szeged, Székesfehérvár, Budapest, Debrecen, Nyíregyháza, Balatonalmádi, Miskolc, Sopron, Nagykanizsa, Pécs, Szombathely.
- Szeretnénk az országban sokfelé eljutni. A fenti program még egy-két esetben változhat, de inkább bővülni fog fellépések száma. Egyre több felkérést kapunk, ahogy egyre ismertebbé és népszerűbbé válik a lemez, úgy nő a megkeresések száma - folytatja Csaba.
- Látványos, igazi színházi előadást tervezünk, annak ellenére, hogy nem hiányoznak majd az igazi koncertelemek sem. Minden előadáson zenészek kísérik Ibolyát, a legtöbb fellépésén táncosok is közreműködnek. Ahogy a lemezt is egyfajta kettősség jellemezte, úgy a fellépések alkalmával is tetten érhető lesz a két egymásra épülő vonal. Nemcsak a hangulatában, hanem a megjelenésében is látható lesz ez az előadásokon.
- Feszített munka vár a csapatra, de bírjuk majd szuflával - mondja Ibolya. - Készülünk, mindannyian próbálunk. Sok a munka, feszített a tempó, de mindig is erre vágytam. Nagyon várom a találkozást a közönséggel. Alig több mint két hét és kezdünk!

A lemez dalai egymásra épülnek, egy szoros dramaturgiai ívet alkotnak, ezért az előadás természetes közege a színház. Oláh az elkövetkezô hetekben, hónapokban elsősorban művelődési házakban lép fel. Ibolya zenészek és táncosok kíséretében énekeli lemeze dalait, de egy-két meglepetésre is számíthat a közönség.

Zenekar: Apró Károly - basszusgitár, Gajdacsi Gábor - gitár, Majnár Levente - billentyűs, Oláh Gábor – dob
Táncosok: 2 fiú: Dénes Zsolt, Frantal Tibor, és 2 lány: Nagypál Anett, Potor Kata

(olahibolya.hu)


A lemezről:

„Ezek a dalok Ibolyáról szólnak, az ő világát tükrözik. Egyébként Ibolya végig részt vett a lemez készítésében, "mindenbe beleütötte az orrát". Nehéz, de ugyanakkor nagyon jó vele dolgozni. Nehéz, mert maximalista, neki nem felel meg a jó, csak is a kifogástalan; és jó, mert nagyon konstruktív. Már a demók készítésekor is képes volt egy nótát akár tízszer, sőt ha nem volt teljesen elégedett akár többször is elénekelni. Mindenről megvan a véleménye, legyen szó akár a zenéről, a hangszerelésről vagy a szövegekről."

(Novák Péter)„Olyan lemez készült, ami rólam szól, az én érzéseimet, gondolataimat közvetíti. Tulajdonképpen mintha egy tükörbe néznék: magamat látom benne. Megelevenedik eddigi életem története, jó és rossz dolgok egyaránt. A régi Presser dalokkal is azonosulni tudok, olyan zene ez, amit a magaménak érezhetek. Novák Péternek a dalokban, a dalszövegekben sikerült megfogalmaznia az érzéseimet, azt a kettősséget, amelyet magamban hordozok. Tudom, nem vagyok egyszerű eset, azt szoktam mondani, hogy egy keresztrejtvény az életem, engem nehéz megfejteni. Remélem ezzel a lemezzel kicsit megkönnyítem mindazok dolgát, akik kíváncsiak rám."

(Oláh Ibolya)


„Számunkra talán úgy tűnik, a semmiből jött, mint a csodák általában. Egyszer csak felragyogott és azóta nem tudjuk róla levenni a szemünket. Ő tud valamit, amitől elhisszük neki, hogy ő úgy jó, ahogy van. Pimaszul tehetséges? Na végre, egy egyéni íz! Provokatív? Végre egy őszinte ember! Kiáll és úgy énekli ki a lelkét, mintha belőlünk szólna!"

(BMG)


Jobbulást Anyácska!

A BMG sajtótájékoztatójáról nagyon hiányzott az Ibolya számára talán legfontosabb személy: Anyácska.

Autóbalesetet szenvedtek a bemutató reggelén Apácskával. Anyácska megsérült, szerencsére néhány nap kórházi megfigyelés és kicsit hosszabb pihenés után "eredeti állapotban" kapjuk őt vissza.

A rajongóknak küldött üzenetében elmondta: a körülményekhez képest jól van, együttérzésünket köszöni, s kesernyés humorral megjegyezte, nem kéri, hogy fájdalmában osztozzunk most vele...

(OIRO)