Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKSting koncert, Hősök tere, Bp. - 2004. június 5.
„Route 66” (jazz stílusban)

..Felsorolták a magyar fellépők neveit. Esküszöm hogy Ibolyánál volt a legnagyobb taps!! Tóth Veronika neve valahogy beleveszett a felsorolásba, szó szerint. Nos, a hang az szörnyen rossz volt. Alig lehetett hallani valamit és az a valami is leginkább a zenekar volt, énekhang alig-alig jutott el a közönség füleibe. És jött Ibolya!!!! Route 66 c. számot énekelte jazz-as stílusban. Amilyen előadók és dalok voltak előtte és utána minden elfogultság nélkül merem kijelenteni hogy Oláh Ibolya produkicója volt a legjobb és a legélvezetesebb. Mi persze tomboltunk síkoltoztunk. A szám közepe felé elengedtük egyszerre a lufiainkat.... na, azt a látványt viszont nehéz leírni és/vagy elképzelni. Szenzációs volt! :)))..”


..A Sting koncertről szeretnék néhány szót szólni. Jó érzés volt egy hatalmas színpadon, egy hatalmas tömeg előtt énekelni. Nem fogjátok elhinni, izgultam egy kicsit. A zenekar is más volt, sokkal nagyobb, sokféle hangszerrel. És mennyi ember, nem láttam a tömeg végét. Fura volt, hogy a színpad előtt hatalmas üres tér. Bevallom őszintén, akkor érzem jól magam, ha karnyújtásnyira vagytok. Na szóval, nem volt kontaktus. Vagy mégis? Nagyon örültem annak, hogy a kedves, aranyos barátaim még itt is gondoltak rám, eljöttek a koncertre és megleptek a sok-sok lufival. Jó ötlet volt, így legalább tudtam, hogy hol vagytok. Tudom, mindenhova követtek, még akkor is, ha csak egy számot énekelek. Nagyon aranyosak vagytok. Köszönök Nektek mindent..

(Ibolya, 2004-06-07 21:08:47)


Sting(?) koncert :)

Üdv mindenkinek!
Nagyon nagyon megkésve, de itt a beszámoló a tegnapi koncertről.
Tehát 1 órakor találkoztam az IBK oszlopos tagjaival a Műcsarnok teraszán. Névszerint: Szisz, Laci, Helga, BéeS, Luca, István és lehet hogy most kihagytam valakit, ha igen akkor sűrű elnézést kérek érte! Előkészítettük a terepet, megbeszéltük hogyan fognak lezajlani az előre megtervezett dolgok.
Sziszék elindultak Ibolyáért hogy elhozzák Őt ide, én Luca és István pedig elindultunk a műjégpálya bejáratához hogy találkozzunk a többiekkel. És szép sorban jöttek is az IBK tagok. Most itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam: örülök hogy megismerhettelek Titeket személyesen is. Tehát miután túlestünk az ismerkedésen és az első döbbeneten ami avégett ért minket, hogy Kicsi megmutatta az erre az alkalomra készített 2és fél méter hosszú és másfél méter magas transzparensét,"Tápláld hát bennem a lángot minden nap ugyan úgy s többé nem veszíthetsz el" Ibolyka " felírattal. :) Felszerelkesztünk a merevítő csövekkel is (közben nekem már fülig ért a szám, Luca hajába kötött héliumos lufi miatt sem tudott egyetlen egy percre sem legörbülni a szám) addigra megérkeztek hiánytalanul a tagok is, majd visszaindultunk a műcsarnokhoz, ahova Helgáék még nem értek vissza. Rá pár pillanatra (Szisz állítása szerint legalább 1 tucat kresz szabályt áthágva) megállnak a csarnok előtt és ránkdudálnak. Mind a 20an egy emberként ugrottunk talpra, mikor megláttuk hogy az anyósülésen ott integet nekünk kifelé Ibolya. Kicsi reakicó idejét dícséri hogy a "meglátni" pillanattól számítva 10mp alatt kibontotta a transzparensét, embereket toborzott, szám szerint 4et, hogy tartsák, majd a lepedőt kifeszítve megálltak a terasz végén hogy büszkén mutassák MINK VAN!! Ibolya nagyon mosolygott rajtunk. (nem ok nélkül, szerintem nem normális társaság látszatát keltettük)
Miután visszaérkeztek Sziszék, tartottak egy gyors eligazítást majd 9en elindultunk felfújatni a szám szerint 200 lufit. Kellett is az a 9 ember. Nem kis feltűnést keltettünk a visszaúton.... persze szándékosan vágtunk át a Hősök terén, ami tele volt túristákkal. Villanó vakuk kíséretében vonultunk át az Ibolyka felíratú lufiözönnel a téren. :)
Szisz, Helga és Én elmentünk Anyácskáékért hogy velük és a többiekkel együtt masírozzunk el a koncert helyszínére. Addigra már mindenkin lógott minimum 3 lufi, a "szerencsések" 10 darabot is tarthattak másfél órán keresztül, hadakozva a széllel a koncert kezdetéig. Volt egy olyan lehetőség hogy a 4 hatalmas kivetítőre mms-eket küldjenek a jelenlévők. No, nekünk sem kellett több, elárasztottuk a kivetítőt Ibolya képekkel. :) ééééés végre elkezdődött a koncert. Lilut (igen, ő volt az egyik műsorvezető) hadd ne minősítsem oké?! Szerintem el tudjátok képzelni...nem kell nagyon erőlködni sem hozzá. :) Felsorolták a magyar fellépők neveit. Esküszöm hogy Ibolyánál volt a legnagyobb taps!! Tóth Veronika neve valahogy beleveszett a felsorolásba, szó szerint. Nos, a hang az szörnyen rossz volt. Alig lehetett hallani valamit és az a valami is leginkább a zenekar volt, énekhang alig-alig jutott el a közönség füleibe. És jött Ibolya!!!! Route 66 c. számot énekelte jazz-as stílusban. Amilyen előadók és dalok voltak előtte és utána minden elfogultság nélkül merem kijelenteni hogy Oláh Ibolya produkicója volt a legjobb és a legélvezetesebb. Mi persze tomboltunk síkoltoztunk. A szám közepe felé elengedtük egyszerre a lufiainkat.... na, azt a látványt viszont nehéz leírni és/vagy elképzelni. Szenzációs volt! :))) A videón látni is fogjátok...
Nagyon jó volt Ibolya dala, jó választás volt és - amennyire hallottam - szépen énekelt! Volt a végén még egy közös szám is ami katasztrófába torkolott. Ezt is videón ajánlom majd megnézni. Ezek után átvágtunk a hatalmas embertömegen és szerencsére senkit el nem hagyva eljutottunk a Csepp café-ba, ahol ettünk, ITTUNK, ahogy Novák mondaná kissé lecsengettük a történéseket s ezzel lezárva, megkoronáztuk a napunkat!
Nagyon sok munkájukba került ez Sziszéknek. Szeretném felhívni itt mindenkinek a figyelmét erre. Én is, személy szerint nagyon sokat köszönhetek Nekik.... és nem csak Ibolyával és az IBK-val kapcsolatban, hanem amúgy is. Szerintem Ők tudják hogy mire gondolok. Szóval köszönöm "nyanyák".:)

(Anikó, régi OIRO fórum, 2004.06.06 20:33:29)


Sziasztok!

Már megint Én írom a dalt, nektek énekelek... ja ez nem az!
Milyen volt a koncert? Hm.. jó :) Na jó, akkor egy kicsit bővebben!
Hajnali kettőig való chatelés után reggel hétkor ébredtem, elkészültem és irány a vonat!
Délben értem a Nyugatiba, ahol Anikó már várt rám, majd szépen sorban befutottak a többiek is:
Kati, Boraa, Makka és legvégül ( de persze nem utolsósorban) Tücsök!
Elindultunk szépen sorban, ismerkedtünk az új Bond lánnyal is, mint megtudtuk a telefonszama 555-5-007.
Amíg egyenesen kellett mennünk , addig nem is volt gond, csak hát ugye utána elfordultunk jobbra, aztán vissza, majd egyenesen tovább, újból vissza, végülis kiegyeztünk egy balkanyarban. (még jó, hogy nem fordultunk vissza :) A lényeg, hogy megtaláltuk a Műcsarnokot, ahol a többiek már vártak minket. Itt kezdődtek a kalandok!!! :)))
Kezdtük azzal, hogy kaptunk egy-egy tiszteletpéldányt a szórólapnak nevezett műremeket (tényleg k**** jó), ja és láttuk a pólót, meg a lufikat is.( na azok szintén jók lettek) Szisz, Helga, Laci és BéeS elindultak Ibolyáért. Anikó, István és az asszonypajtás, Luca meg elmentek a többiekért, mi meg bedobtunk egy kis hangulatfokozó védőitalt! (elég esős idő volt, fújt a szél, kellett az na! :)
Mire megjött a nagy csapat, Makka már az asztal alatt volt.Sebaj, azért bemutatkoztunk sorban,
végre megismertünk mindenkit. Egy kicsit később, amikor már mindenki elhelyezkedett, a múzeum előtt megállt egy kocsi és dudál! Mi meg csak néztük, hogy mit akar ( ahogy Makka mondaná, megállt hapcizni. Bocsi Szisz! :) Szóval Szisz volt az a többiekkel, de persze még nem fogtuk fel, hogy mit akar, aztán fogtam magam, lementem, mondom csak megnézem már! Félúton már kezdett körvonalazódni Ibolya, ahogy az anyósülésen ül, én meg csak - jó szokásomhoz hűen - mint egy hülyegyerek: "Szia Ibolya!" után már tudatosult is bennem, hogy tényleg Ő az, így megnémultam.
A többiek is talprafelugrottak közben, s mire leértem már kibontották azt a hatalmas transzparenst amit Kicsi készített erre az alkalomra. ( asszem még valami olyasmit is kérdeztem Sziszéktől, hogy feljönnek-e egy picit, de " sokkot kaptam”, így nem igazán emlekszem! :)) Egy csoport leányzó és István elvonult a lufikért. Visszafele igen csak nagy feltünést keltettek! (200db lufival) Még nagyobbat,mint Elvis, aki ott állt előttünk két méterre!!! :)))
Allítólag még japán túristák is lefényképezték Őket, no meg mi is készen álltunk a fogadasukra. Szisz, Helga és Anikó elmentek Anyácskáékért hogy hozzánk kísérjék Őket, majd együtt elindultunk a koncertre.
Itt aztán indult a "móka"! Ennyi embert! Na, mindenesetre próbáltunk Katival minél jobb helyet kifogni magunknak, ami valljuk be, nem volt egy konnyű feladat! A Route 66 után fogtuk magunkat és hátramentünk a többiekhez, mivel úgy tudtuk ,hogy a közös szám majd csak az a Sting, vagy ki után jön majd.(a számokról külön nem írok, több okból sem!
1. Latni megintcsak LCD-n keresztül láttam, a kivetítőt meg ugye 2 fa is takarta, másrészt meg fent lesznek a fórumon, ha minden igaz.)
A lényeg, hogy Ibolya is és a csapat is kitett magáért!!! A lufikkal is külön jeleztük helyünket és hovatartozásunkat, majd az egyéni száma után elengedtük őket. Szép volt, örültünk mi is és a körülöttönk állók is , hogy végre latnak majd valamit. :)
A "fantasztikus" közös produkció után elindult a csapat a megbeszélt helyre!!! Hm... elég érdekesre sikerült.
Az egyik leányzó eléggé "elfaradt" útközben, így fogta magát és leült oda, ahol a többiek próbáltak utat törni maguknak még akkor is, ha az a lany ott feküdt. Hozzátartozik , hogy persze a csapat elejét elvesztettük, a végét nem is láttuk, de köszönhetően a remek rábeszélőképességemnek, no meg a folyamatos rugdosásoknak, hírtelen felpattant a csaj és valahogy sikerült kijutnunk onnan mindkettőnknek! Egy rövid pihenő után rátaláltunk a csapat többi tagjára is, így, vagy 25-en megindultunk a cafe felé.Köszönhetően Laciéknak nem dobtak ki minket , mivel bár este tízre foglaltunk helyet, mi meg odaállítottunk talán olyan 7 óra fele. :) Megoldottuk a helyzetet. Kaptunk egy pár asztal , meg egy csomószéket , majd kezdődhetett a party!
Na igen, de hol vannak a többiek? Páran, mintha még nem értek volna ide! :)
Lázas telefonálások és egymás után ruhangálások( persz ez csak idézőjelben , mivel többen próbáltuk megkeresni a lemaradt szemelyeket és ügye ez egy félmilliós tömegben nem egy 2 pontos feladat :) végülis meghozták az eredményt, mivel mindenki megkerült. ( Azt, hogy hogyan, inkább nem írom le :)
Másfél óra után visszatérve a helyünkre mindenki nekiállt kajálni, no meg piálni persze! Itt jól elvoltunk hajnal 1-ig, beszélgettünk, ismerkedtünk , fotóztunk, még én is próbálkoztm, pedig, ha tudnátok milyen szarul voltam! :))) ( Nem tudom, hogy a gyros volt-e olyan áldásos hatással rám, de kb. úgy éreztem magam, mint akit Tyson gyomronvagott :) Szóval zárás után a nép egyik fele lelépett, míg én a csapat másik felével (nézzük csak: Boraa, Kati, Tücs, Luca, Makka, Móni, Gergő, Beer, Pifu, ja es én :), szóval 10-en elmentünk kovályogni a pesti ejszakába. Hm... Micsoda városnéző túra volt! :))) Szóval a lényeg, hogy kb 2 és fél óra javarészt gyaloglás után , háromszor átszelve az egész várost, végre találtunk egy helyet, ahol megpihenhettünk! ( BeeR tutira csuklott :)
Reggel 5 fele szépen elindultunk haza, elköszöntünk mindenkitől , majd Boraa engem elkísért a Nyugatiba, ahol még összefutottunk Pifuval es Mónival.Beszélgettünk még egy picit, aztán mindenki alindult hazafele! (Szegény Borra, Szombat hajnali 2-ig nyújtam a chaten, ma meg Ő rakott fel a reggeli vonatra! No, majd kap egy eperfagyit habbal, az majd feldobja :)
(ezuttal is külön kössze Anikónak és Katinak a "cenzúráért"! :)
HAJRÁ IBOLYA!!! :)
The End

(Tomis, régi OIRO, 2004-06-06 20:52:17)


Ibolyának volt természetesen a nagyobb sikere. Mikor Lilu felolvasta, hogy kik lesznek a fellépők, Tóth Veronikára nem volt semmi reakció, viszont Ibolyánál nagy üdvrivalgás tört ki...Lilu szóhoz sem jutott egy darabig...Ibolya száma alatt is üvoltött mindenki..megint fürdött a népszerűségben...(Helga, régi OIRO fórum, 2004.06.06 19:07:53)


...pontosan! És nem csak a mi csapatunk üdvrivalgott Ibolya nevének hallatán!
Láttam már Kati által rögzített videófelvételt. :))
Tudjátok mi jutott eszembe róla? Mintha valami régi Beatles koncertet hallgatnék. Sikongatások dögivel. :)
(Anikó, régi ORIO fórum, 2004.06.06 12:03:27)


Route 66. Eredetileg - úgy tudom - Rolling Stones szám (1964-ből). Ibolya is előadta már egy szál gitár kisérettel. Kövezzetek meg, de az a verzió nekem jobban bejött, bár ez sem volt rossz.
(L.Z., régi OIRO fórum, 2004.06.06 11:20:47)


Nekem is jobban tetszett zenekar nélkül, de az is lehet, hogy a zenekar extrád jellege rontott inkább rajta. Lehet, hogy egy "hagyományos" rock felállású zene jobb lenne, mint egy szál gitár. Igazából ehhez nem értek, csak azt tudom eldönteni: jó-e valami vagy nem. A tegnapiban az volt a jó, hogy eleven cáfolat volt minden rosszra, amit a szennylapok leírtak, azaz Ibolyka nem bicegett, nem volt depressziós, ellenkezőleg: elevenen élt, vibrált, vidám volt, kiegyensúlyozott és megint bebizonyította, hogy az összes(!) aznap este fellépő közül messze ő a legjobb. (Nem az a lényeg, hogy ezt eddig is tudtuk néhányan, hanem az, hogy most már további félmillió ember tudhatja. Ha nyitott szemmel és füllel járt ott...)
(msmester, régi OIRO fórum, 2004.06.06 11:59:29)


Msmester igazad van, ez egy klasszikus rock szám, a "finomabb" fajtából. Gitárral, vagy hagyományos rock kisérettel (2-3 gitár, dob, meg egy fantasztikus hang) az igazi. Meg tőlem is elég távol áll az esztrád zene (meg a swing, jazz és hasonlók), lehet ezért van a lanyhább lelkesedés. Ha ezt levesszük, tényleg jó volt.
(L.Z., régi OIRO fórum, 2004.06.06 12:20:31)


Az RTL-en mutatták a sok-sok Ibolyás lufit, vagyis minket..:)))))))
(arte, régi OIRO fórum, 2004.06.06 23:35:54)


Most kaptam a hírt, hogy Ibolyának nagyon tetszett a szombati lufis-akciónk...és az Ibolyás póló....
(Helga, régi OIRO fórum, 2004.06.08 14:58:21)


:))))) ...na csak merte volna azt mondani hogy nem tetszett! ;))
(Anikó, régi OIRO fórum, 2004.06.08 15:14:47)


Sziasztok!

Szóval, a Stingről.....Vagyis, hogy az az előtti "buliról".Szerencsére én be tudtam menni a VIP részre, úgyhogy Ibolya számánál a színpad előtt álltam, hallgattam, és fényképeztem(amiket majd megpróbálok elnüldeni az OIROnak).
Bevllom őszintén, én elhallgattam volna még őket. Kevés volt. Az egész egy nagy rohanásnak tűnt.
Szóval, Tóth Veronika lépett fel előbb, szokás szerint a Son of a Preacher Man-nel. Hát szerintem nem volt nagy durranás, szép volt, jó volt ennyi.
Aztán, ha jól emlékszem Geszti jött, majd IBOLYA! Rohantam is a színpad elé, hogy minnél közelebbről léthassam, és sikerült is mivel akkor még senki nem állt a színpad előtt. Ibolya a Rolling Stones-tól énekelte a Route 66 című számot.Szerintem negyon jó volt. És az előadása legjobb pillanata nekem az volt amikor lenézett a színpadról az ott fotózókra, és mosolygott,sosem felejtem el azt a szikrázó mosolyt. SZÓVAL GIGANTIKUS VOLT!
De vége lett a számnak és már rohant is ki, mert jött e következő fellépő.
A végén volt egy finálé dal, amit mindannyian énekeltek.VOLNA. Merthogy a színpadon mindenki fenn volt, ám JÓ MAGYAR SZOKÁS SZERINT 2 mikrofonbál az egyik nem szólt. De végülis valahogy elénekelték. Ennek ellenére a hangulat nagyon jó volt a színpadon, Ibolya, Vera, meg Elsa Walle a végére már majdnem összeestek a nevetéstől, mert ugye náluk nem szólt a mikrofon.
Bár azt se értem, hogy mért 2 mikrofon volt 11 embernek?Na de mindegy.
Szóval összegezve szerintem kevés volt, de így is megérte kimenni.
A Sting előtt fellépők? (Nem ilyen sorrendben)
Tóth Veronika
Oláh Ibolya
Váczi Eszter
Zsédenyi Adrienn
Hajós András
Somló Tamás
Charlie
Elsa Walle
Pélyi Barna (United)
Emilio
Geszti Péter
Suzanne Vega

(SKata, Ibolyka FUNBLOG, 004-06-06 12:01:11)