Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKGundel művészeti díj - 2004. május 5.
„Sztár lett” kategóriában Ibolya vitte el a pálmát

A Gundel étterem vendégei igencsak meglepődtek, amikor a második fogás felszolgálása közepette megjelent Oláh Ibolya, a Megasztár második helyezettje, de a hangulat hamar oldódott és kellemes beszélgetés következett, mígnem elérkezett az ünnepélyes díjátadás ideje. Ekkor derült ki, hogy Ibolya nem véletlenül kapott meghívást, ő nyerte meg a három jelölt közül a "Sztár lett" kategóriát.
A meglepetését nem titkoló lány szabadkozva lépett a színpadra: „Nem vagyok úgy öltözve...”Ibolya "Sztár lett" kategóriában elvitte a pálmát...

„A Gundel Művészeti Díjat Láng György, a Gundel étterem tulajdonosa és Pálmai Tamás, a Magma XXI. Kft. ügyvezetője mint magánember alapította az ezredforduló tavaszán. A díjat több művészeti kategóriában osztják ki, idén Oláh Ibolya, a megasztár ezüstérmese nyerte el a ”Sztár lett” kategória szobrocskáját.”

A teljes cikk a ma.hu oldalán olvasható:

A Gundel Művészeti Díjat 2000 tavaszán alapította az étterem tulajdonosa és a Magma XXI. Kft. ügyvezetője. Láng György és Pálmai Tamás magánemberekként határozták el, hogy minden évben kitüntetik a legjobb film- és TV rendezőt, a legjobb operatőrt, színészt és színésznőt, táncost, de díjakat adnak át irodalom, jelmez-díszlet, komoly- és könnyűzene kategóriában, valamint speciális díjazottak kerülnek ki az Életmű és a "Sztár lett" kategóriában.

Az újságírókból és művészekből álló zsűri - az egész Európában köztiszteletnek örvendő - Méray Tibor újságíró-novellistának ítélte az életműdíjat. Díjat kapott még Fliegauf Benedek a Dealer című film rendezéséért, Varró Dániel a verses regényéért és Kentaur az Operaház fantomja díszlettervéért. Különdíjat kapott Janacek Jenufa című operájának alkotógárdája, elismerésben részesült Pados Gyula, a Kontroll operatőre, Kovács János karmester, Horváth Csaba táncos-koreográfus, Schilling Árpád színházi rendező, valamint Presser Gábor. A legjobb színész Trill Zsolt, a legjobb színésznő Udvaros Dorottya lett. A ”Sztár lett” kategóriában pedig 2004-ben Oláh Ibolya kapta meg a Magyar Oscarnak is nevezett elismerést.

„Én úgy érzem, hogy a közönség teljes mértékben elfogadott, olyannak amilyen vagyok. Az emberek az egyszerűséget, az őszinteséget szeretik, az eredetit, és nem a megcsinált dolgokat." - nyilatkozta a díjazott.

Ez alkalommal az étterem Erzsébet királyné báltermében az eddigi díjazottak és a jelöltek ülték körül az elegánsan megterített asztalokat. A kiválasztottak neveit zárt borítékban nyújtotta át a közjegyző Szulák Andreának, az est ceremóniamesterének.

A Gundel étterem vendégei igencsak meglepődtek, amikor a második fogás felszolgálása közepette megjelent Oláh Ibolya, a Megasztár második helyezettje, de a hangulat hamar oldódott és kellemes beszélgetés következett, mígnem elérkezett az ünnepélyes díjátadás ideje. Ekkor derült ki, hogy Ibolya nem véletlenül kapott meghívást, ő nyerte meg a három jelölt közül a "Sztár lett" kategóriát. A meglepetését nem titkoló lány szabadkozva lépett a színpadra: „Nem vagyok úgy öltözve...”

Amikor azonban a kis szobrocskával a kezében visszaült asztalához, hitetlenkedésének adott hangot, nehezére esett megemészteni, hogy valóban őt tartották méltónak a díjra, nem pedig a Megasztár győztesét, Tóth Veronikát. A közvetlen közelében ülőknek aztán elpanaszolta, hogy máig sem érti, miért a tapolcai lány győzött, mikor a verseny vége óta is folyamatosan Ibolyát élteti a közönség és érzése szerint sokkal többen kíváncsiak rá, mint Tóth Verára. A tiszadobi versenyző szerint ez csak úgy lehetséges, hogy a versenyt a pénz döntötte el.

(http://ma.hu/page/cikk/ae/0/86084/1)