Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKHungexpo, Bp. - 2004. május 2.
Európai szépségverseny, Megasztár koncert

..Ekkor már nem átmeneti záporról volt szó, ahogy a műsorvezető hölgy ígérte nekünk, hanem esett rendesen, óriási nyári zuhé volt.
A színpad is kezdett beázni, a kontrolládákra folyt a víz...Sajnos az elektronika feladta és a zenészek is jobbnak látták befejezni a zenélést, mert nagyon nagy kár keletkezhetett volna..Lassacskán sajnos tudomásul kellett vennünk, hogy itt ugyan nem lesz folytatás...”Már nagyon sokan kértétek, hogy írjak egy beszámolót arról a bizonyos vasárnapi koncertről. Ez most valami olyasmi akar lenni, de nem egészen olyan tartalommal…
Tehát: a vasárnapi koncertre nem sokan mentünk el. Kedves mutogatós társam Anikó és egy nagyon kedves barátom, aki mindig fel tudja dobni a kedvem, Gergő. A szokásos összeszedegetéssel indult a délután… Tücs elindul otthonról, felszedi az egyik tagot itt, majd a másikat ott… :) Majd megindul az „előre a koncertre” hangulat! :)
Gondoltuk előbb odamegyünk a koncert helyszínére, hogy nehogy az óriási tömeg miatt valahol hátul kelljen majd állni, és Ibolyából semmit ne lássunk! (Kimentünk kb. 1 órával hamarabb.) De egy nagyon nagyra becsült előadó jóvoltából, még ha késve érkezünk, akkor se lett volna a színpad előtt akkora tömeg. :) (Eme személy neve legyen titok, mert ugye nem szólunk le senkit, de nekünk nem igazán tetszett, de amint kiderült, sokan voltak ezzel így.) „Szeretlek Titeket, igen, tiszta szívből, Ti vagytok a legjobbak, igen, énekeljetek VELEM” Szóval eme koncertet nagy nehezen kibírtuk, addig táplálkoztunk, kissé fura módon és a háttérbe vonultunk. Majd amikor egy kedves kis hang, név szerint Palotás Petra bejelentette, hogy akkor most a Megasztárok jönnek, (már készülődnek a színfalak mögött) elindultunk volna a színpad felé, DE ekkor láttuk, hogy még csak ekkor sétál be MujiZoli és kedves barátnője Tóóóth Veronika a főbejáraton. Gondoltuk, akkor még ráérünk! De mikor a zenekar már behangolt és elkezdte a Csillagdalt, mi is beálltunk a „nagy tömegbe”. Kis várakozás után végre megjelent Leslie egy szál gitárral hangolni egy kicsit. De aztán Ő is eltűnt. Majd végre megszólalt a Csillagdal, másodjára, de ekkor már a Megák is csatlakoztak a zenekarhoz és besegítettek Nekik egy kis énekléssel! Eközben a tömegből kiszúrtuk Sziszt, egy nagyon temperamentumos rajongót és oda társítottuk magunk mellé, hogy erősítse a „magunkat”. A Megahimnusz nagyon jól ment mindenkinek. A Sztárok színpadról való távozásánál azért sikerült felhívnunk magunkra Ibolya figyelmét, a már megszokott „Ibolyázással”, mert hátrafordul és mosolygott…láthatóan tetszett Neki! :))
Jaaaaj, a legeslegfontosabbat ki is felejtettem! :) ELNÉZÉST! Még a koncert kezdete előtt elkezdett esni az eső. Ekkor Petra átküldött minket a 16-os épületbe. Gyorsan, mindenki át, rohanva árkon-bokron, hogy az első sorba kerülhessen. Az épületbe érkezvén láttuk, hogy itt még egy konnektor sincs, tehát a koncertet nehezen tartanák meg itt, rohanás vissza a színpadhoz.
Na eme közbevetésért elnézést kérek, de annyi minden történt velem az elmúlt pár napban, hogy nehéz mindent észben tartani. Hát igen, pörög az élet rendesen… De ez így van jól. Nah, akkor vissza az eredeti témához.
A közös dal után Aczél Gergő következett (a változatosság kedvéért) és elénekelt nekünk 2 tök jó, pörgős számot. Mivel egyre erősödött az eső, ez sokaknak kedvét szegte. Mi azonban törhetetlenek voltunk, tomboltunk szokásunkhoz híven. Utána jött Dorina, 2 „vadiúj” számával, amivel szintén megmozgatott minket! Ekkor elhangzott a társaságomban lévő egyik személytől, hogy „Nagyon jól érzem magam! Olyan, mintha zuhanyoznék otthon és énekelnék közben.” Kis szünet után folytatta: „Két nővel még úgysem zuhanyoztam egyszerre” Hát nem édes? :o) Ekkor már nem átmeneti záporról volt szó, ahogy a műsorvezető hölgy ígérte nekünk, hanem esett rendesen, óriási nyári zuhé volt. A színpad is kezdett beázni, a kontrolládákra folyt a víz, de azért a koncert tovább folytatódott. Ekkor jött Mujahid Zoltán. Szegénynek nagyon betett az eső, mert a zongorajátékát ugyan hallottuk, de az énekéből egy hangot sem. De valószínű Ő ezt nem vette észre, mert így no mikrofonnal is végigénekelte a számot. A közönség soraiból egy ilyen mondat hangzott el: „Ez volt az eddigi legjobb Zoli fellépés…” (Mindenki értse, ahogy akarja) Sajnos az elektronika feladta és a zenészek is jobbnak látták befejezni a zenélést, mert nagyon nagy kár keletkezhetett volna (bár nem kétlem, hogy így is volt jócskán). Ekkor mikrofon nélkül természetesen valaki a színpadról közölte velünk, hogy ismét a 16os épületbe kéne átfáradni. Ekkor megindult a rohanás. Persze Tücs az elsők között volt és a fenyőfákon átgázolva, akár egy „dzsungelharcos” megtámadta az említett helységet, maradandó sebeket szerezve. (Be kell vallanom, nagyon élveztem, valaki a zenétől, valaki pedig a nyári záportól válik hiperaktívvá).
Lassacskán sajnos tudomásul kellett vennünk, hogy itt ugyan nem lesz folytatás. :)( Még lézengtünk a helyszínen egy kicsit, aztán elindultunk hazafelé, persze gyalog és a szakadó esőben… :)
A további részletekkel most nem untatnék senkit, ezt nem lehet visszaadni, csak az tudja, aki átélte! És köszönöm mindazoknak, akik segítettek ezen emlékek megszerzésében! :)

(Tücsök, KM blog, 2004-05-05 00:48:36)


Legújabb koncertélmény a Hungexporól!

Gyerekek ilyen fanatikusnak már tényleg rég éreztem magamat...mindent Ibolyáért!
Vasárnap délután gondolkodtam, hogy ha már képes voltam Marcaliba elmenni a kis kedvencemért (ahol ott sem volt), miért ne menjek ki az expora is utána! Sőt később talán a Kongresszusiba is (szemeket lehunyva a belépő igen húzós ára felett)az expo után!
Szóval felkerekedtünk Lacival a párommal fél 8 kor, de már láttam a lakás ablakából, hogy bizony ennek nem lesz jó vége, mert iszonyatos sötétséget lehetett látni az ablakból, mint délnyugati irányból közelít a város felé!
Hát mondom Lacinak, egye fene, maximum nem megyünk be!
Megérkeztünk az expo főbejáratához (mondanom sem kell, teljesen lázba jöttem), és még csak a sötétség közelített! Eső még nem volt, majd szépen lassan csipp-csepp! Találkoztam Tücsökkel, Anikóval, meg Gergő barátjukkal, hogy majd együtt mutatjuk az erőt Ibolyának, de az első sorba férkőzni nem lehetet, mert azt olyan emberek foglalták el, akik csak azért jönnek el egy koncertre, mert ingyen van! Na mindegy!
Jött a csillagdal Ibolya iszonyatos formában a baseball satyiban, ugrabugrált a színpadon, főleg amikor a csillagdal végén ordítottuk, hogy IBOLYA-IBOLYA!!! Nagyon jó volt látni ilyen jókedvűnek és felszabadultnak a pénteki egy kissé feszengős hangulata után!
Majd szépen sorjában, Gergő, Dorina, M.Zoli, de ott vége lett a koncertnek, mert az ég leszakadt ránk. Én esőkabáton keresztül is csontig áztam! A színpad hangtechnikailag is becsődöldt, úgyhogy a koncertnek ott annyi lett!
Mi még képesek lettünk volna megvárni a kis szemünk fényét, de a szervezők nem hagyták, mert a színpadot lezárták! (Basszus, ilyen egy töketlen brigádot és koncertszervezést!!!!!) Ott volt a csomó hely az expo pavilonjaiban, de ezek bénák voltak ahhoz is, hogy rossz idő esetén zárt helyre lehessen átmenni! Na mindegy a fő, hogy Ibolyát jó kedvben találtuk és minden rendben van vele, mert a pénteki után jó volt meggyőződni róla!
Fotót persze nem tudtam csinálni, mert szegény fotógép nem bírta volna az esőcseppeket max. búvbártokban!-és így csurom vizesen a kongresszusi is ugrott! Hát ennyi volt! De azért jó volt, mert leszűrtem magamról, hogy tényleg bármire képes lennék IBOLYÁÉRT!!!!!!!!!

(szisz, régi OIRO fórum, 2004.05.02 21:20:31)