Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKMegasztár 7. döntő - 2004. március 6.
„Legyen ünnep” (Máté P. - Demjén F. est)
„Fújom a dalt” (Máté P. - Demjén F. est, közös dal)


..Az járt a fejemben, hogy hallottalak ezelőtt közel 4 hónappal és hogy nagyon szerettelek és nagyon szép volt, hogy mindig jöttél jöttél és a blabla angol dalok meg az egész borzalom.. És.. most egyszercsak eszembe jutott valami: hogy..
Te egy nagy művész vagy, öregem!..”Kisfilm:

Demjén Ferenctől az Ünnepet fogom előadni. Nagyon szép és jó dolog, hogy olyan emberek vesznek minket körül, zenészek, akik már elég régen vannak a zenei világban, mondhatnánk azt, hogy vén rókák, és értik azt amit csinálnak. Ez egy gyönyörűszép dal, szövegileg is nagyon szép, egy egy dallamilag is egy nagyon kellemes, egy meghitt, szolid, szelíd dal.
(Ibolya)

Ez a dal magyarul szól, azt hiszem, hogy talán neki is jelent valamit. Tőle hallottam egyszer, hogy dühös volt, hogy tulajdonképpen igazán nem tud angolul, és ezért neki nagyon rossz angol dalokat úgy énekelni, hogy nem tudja, hogy miről szól, ez egy ünnpről szól, egy olyan ünnepről, amit mindenki egyénileg magában ünnepel vagy nem ünnepel, de mindenképpen azt hiszem, hogy neki ez egy jó választása volt. Abban biztos vagyok hogy nagyon szépen el fogja énekelni.
(Demjén Ferenc)


Zsűri értékelés:

Nem akarok tovább udvarolni, gondoltam arra, hogy mikor az Egerszegi úszott, milyen szar lehetett másodiknak lenni, évtizedeken keresztül, elkép..nem ..abbahagyom. nincs értelme.. Ibolya jobb vagy, mint Magyarország egész lakossága miniszterelnökével együtt.
(Bakáts Tibor Settenkedő)

Ismerem ezt a dalt, kísértem is, meg lemezre is vettem, nem mint énekes, hanem mint zongorista. És egyáltalán nem érdekelt közben ez a dal, ami nagy dal egyébként, mert az járt a fejemben, hogy hallottalak ezelőtt közel 4 hónappal és hogy nagyon szerettelek és nagyon szép volt, hogy mindig jöttél jöttél és a blabla angul dalok meg az egész borzalom.. És.. most egyszercsak eszembe jutott valami: hogy.. te egy nagy művész vagy, öregem! Ez egy olyan előadás volt, amire bárki aki ebben az országban színpadra állt a tíz ujját nyugodtan nem is megnyalhatja, összerakhatja.
(Presser Gábor)

Nem csak a kudarcot, de a sikert is fel kell tudni dolgozni, bármilyen furcsán hangzik, a sikert és az örömöt is nagyon nehéz feldolgozni és én nem dicsérlek, mert már dícsért mindenki eleget meg én is dícsértelek, meg nagy művész vagy, tökéletes produkció, meg stb sb stb, de tudd, hogy az energiák elérnek - tudom sokan gúnyolódnak, mikor én ezt a szót mondom, hogy enegia, de - neked több millió ember drukkol, hogy lelkileg fel tudd dolgozni a sikert, mert akkor ha volt a franciáknak Edith Piaf-ja, akkor nekünk Oláh Ibolyánk! Gratulálok!
(Soma)

Azt kell hogy mondjam, hogy kimagaslóan a legjobb te vagy ma és kimagaslasz a mezőnyből. Amit mondanék az már nem az előadásoddal kapcsolatos, mert szerintem ezen nem lehet javítani, hanem a profi látásmódot sajátítsd el, méghozzá abban, hogyha majd lemezt akarnak neked csinálni, akkor a legeslegjobb nótákat válogasd ki, és egy olyan lemezt csinálj majd, amire azt mondod, hogy ennél jobbat nem tudok. Persze majd fogsz tudni, remélhetőleg, de ahhoz hogy rálépj arra az ösvényre amin kell menned, ahhoz az kell, hogy érezd, hogy ennél jobbat nem tudsz csinálni.
(Pély Barna)

Én már nem szeretnék dobálózni a szuperlatívuszokkal, nagyon jól tudod, hogy mit gondolunk, és természetesen egyetértek mindenkivel. Én egyetlenegy dologra lennék kivánsi de nagyon, kérlek ne válaszolj rá, legalábbis nem most meg ne itt, ne.. hogy vajon azt a kaput amin te átlépsz, akkor amikor a szinpadon előadod ezt a dalt, vagy általába a dalokat, te ismered, te azon tudotosan lépsz át, vagy pedig egyszerűen valahogy a túloldalra kerülsz? Ezt nem fogom tudni megérteni sosem..
(Pierrot)