Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKMegasztár 7. döntő - 2004. március 6.
„Hazám” (Máté P. - Demjén F. est)
„Egyszer véget ér” (Máté P. - Demjén F. est, közös dal)


Nem érdemes tagadni, hogy tényleg egészen lenyűgöző. Mondom neked, hogy kikre emlékeztetsz: Domján Edit, Törőcsik Mari, de ennél sokkal fontosabb, hogy szerintem, magyarságból példát az összes bőrfejűnek te mutattál, köszönöm hogy te énekelted el..”


Sok negatív kritikát kaptam a Hazámmal kapcsolatban és sokszor nem vallhattam magam magyarnak.
De én is magyar vagyok! Itt születtem! Ez az én hazám is és imádom!
(Ibolya)


Kisfilm:

Az angol dalokban nagyon sok problémám volt azért mert nagyon oda kellett figyelnünk, hogy mit éneklünk, hogyan ejtjük ki. Máté Péternek a dalait elég jól ismerem Anyácskán keresztül, ő mutatta meg azokat a dalokat, amik vannak. A Hazámat fogom előadni, elég szomorúak a dalai, szövegileg is nagyon-nagyon szomorkás, kezdem úgy érezni, hogy depressziós volt ez a művészúr. Biztos vagyok benne, hogy az élete se volt olyan sima, hanem inkább görcsös. Én épp az ellenkezője vagyok, én egy borzasztóan gátlástalan ember vagyok, nagyon hamar fel tudok oldódni bármilyen helyzetben.
(Ibolya)


Zsűri értékelés:

Azt hiszem, hogyha meg tudnék valahogy szólalni akkor se hagynának szóhoz jutni, inkább passzolok a zsűrinek..
(Görög Zita)

Ne passzold nekem, mert nekem is nehéz dolgom van megszólalni. Hát.. összeszedem a gondolataimat, hát az jutott eszembe csak, hogy hát borzasztóan meglepődtem, egyrészt vártam egy Ibolyás előadást ebből a Hazám című dalból, és te csináltál nekünk egy rock himnuszt, ami ráadásul sokkal dinamikusabb volt mint képzeltem.. meg mint valaha volt.. meg máshogy énekelted.. meg azok a prózás részek is nagyon jók voltak benne. Ez nagyon jó volt!
(Pierrot)

Hát egy csomó dolog jut eszembe, az első az, hogy bekeményítettél, tehát mostmár nem fogsz hibázni, és ennek én nagyon-nagyon örülök. Ami nagyon-nagyon-nagyon tetszett, az az a dolog, hogy olyan széles skálán mozog az előadói stílusod, amit tulajdonképpen én alig láttam Magyaországon, egészen a színészes megfogáson keresztül a blues-rockos éneklésig. Mostanában láttam egy Janis Joplin videót és valahogy úgy éreztem most ahogy énekeltél, hogy egy olyasfajta ilyen mélység és egyben egy kis dekadencia is van az éneklésedben, az előadásodban egy olyan profizmus csillan meg néha-néha, vagy mostmár egyre többször, mint az ő előadásaiban. Gratulálok!
(Pély Barna)

Azt nem tudom, hogy bekeménytettél-e, és hogy nem követsz-e el több hibát. Mindannyian emberek vagyunk és mindannyian követünk el hibákat, és ez nem gond, mert a hibák tökéletesek és a tökéletes hibák tesznek bennünket pont azzá, akik vagyunk. Hajrá tökélestes hibázók! És tulajdonképpen én csak meg akarom köszönni neked, hogy ma is a leg.., tehát az első ilyen ami megrázott... Már teljesen rutinosan beültem, kisminkeltek minden olyan rutinosan megy és akkor megjelensz te.. Hallgattam a szépen éneklő kollegákat, és meghallgatom, de te igazán fel tudsz rázni és bele tudsz nyúlni az embernek az agyába, a lelkébe, a szívébe.. szóval hát már mondtam, de istenadta őstehetség vagy. Köszönöm, hogy hallhattalak.
(Soma)

Általában szerencsésebb így a sorban negyediknek megszólalni, mert addig van ideje gondolkodni az embernek, hogy mit mondjon, de most nem tartom annak, nem tartom szerencsésnek, hogy a negyedik vagyok itt a sorban, mert annyi minden jót és szépet elmondtak már rólad, hogy én mostmár csak ügyetlenül próbálkozhatnék, hogy ezt valahogy felülmúljam, ugyhogy én csak azt szeretném mondni, hogy gyönyörű szép volt.
(Presser Gábor)

Nem érdemes tagadni, hogy tényleg egészen lenyűgöző. Mondom neked, hogy kikre emlékeztetsz: Domján Edit, Törőcsik Mari, de ennél sokkal fontosabb, hogy szerintem, magyarságból példát az összes bőrfejűnek te mutattál, köszönöm hogy te énekelted el.
(Bakáts Tibor Settenkedő)