Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKMegasztár 5. döntő - 2004. február 14.
„Situation” ('80-as évek zenéje)
„We are the world” ('80-as évek zenéje, közös dal)


..A műsor előtt nem sokkal olyan idegállapotba kerűltem, hogy a szöveget is elfelejtettem. Én magam sem értettem a történteket, valaki más voltam.. ..Szombaton cserben hagytam a közönséget, de a közönség nem hagyott cserben engem..”


Kisfilm:

Ahol én éltem, én nőttem fel annak idején, ott nem volt alkalmam megnézni videófilmeket a 80-as évekből, meg klipek, én örültem, hogy a tv1 bejött. Ennyi, én nem nagyon emlékszem, egyáltalán nem emlékszem a 80-as évekre. Nem tudom, hogy mit fogok énekelni, nem tudom, hogy ki az előadója, csak a címét tudom, hogy Situation, szituáció, ilyen helyzetek, különböző féle helyzetek.. Még nem sikerült lefordíttatni teljesen a dalt. Ez diszkós.., én még nem énekeltem még diszkó számot, ugyhogy épp itt az ideje. Meg ez jó ütemes, szerintem ezzel jót lehet bulizni a színpadon.
(Ibolya)


Zsűri értékelés:

Hát ez a szám nekem nagyon tetszik, az eredeti is meg ez a feldolgozás is, de tény, hogy azzal a szöveggel szeretem ami az eredeti, ugyi? Meg azzal a szerkezettel is ami az eredeti. Az énekhang az stimmelt volna hozzá. Mondjak többet, vagy inkább adjam át a Barnának a szót..
(Pierrot)

Ibolya szerintem tiszteld meg a közönséget annyival, hogy megtanulod a nótát, és ha őket nem akkor minket, jó?
(Pély Barna)

Szerintem nagyon-nagyon kevés ember vette észre itt ebben a térben, hogy a nóta szerkezetével vagy a szöveggel gond volt. Bennem átsuhant, hogy most a bizonytalanság vagy a titokzatosság jelenik-e meg a színpadon.
(Soma)

Én megmondom a választ Soma: a bizonytalanság.
(Ibolya)

Igen, de ezt is olyan elegánsan csináltad meg drágám, mert egy született őstehetség vagy, de olyan elegánsan, hogy aki nem tudja, hogy ennek a nótának mi a szerkezete és mi a szövege az az életbe észre nem veszi. És nagyon-nagyon stílusosan vágtad ki magad megint. Van hozzá képességed, nyilván persze jó lenne, ha szorgalmas lennél és megtanultad volna, de van olyan, hogy az ember nem emlékszik a szövegre..
(Soma)

Szerintem itt nem arról van szó, hogy.. - bocsánat, hogy megvédem magam, - itt a szorgalom az nem.. nem.. nem.. , nem tudom kimondani.., mindegy hagyjuk..
(Ibolya)

Nem volt idő, nem volt lehetőség, vagy mi az ami miatt nem jött össze?
(Soma)

Semmi..
(Ibolya)

Mindegy, van egy mondás, amit nem tudom, melyik híres jazz zenész mondta, még Fridrich Karcsi tanította nekünk, nem emlékszem ki mondta, csak úgy bennem marad, hogy: Nem az a lényeg, hogy az ember hibát követ el hanem hogy hogyan javítja ki. És te nagyon-nagyon ügyesen csináltad, és mindannyian követünk el hibákat, mindenki, és nagy klasszul hoztad, és soha soha a színpadon magadra negatívat nem mondjál, ez alapszabály, nem lehet ilyet mondani, hogy elcsesztem, nem szabad! Hagyd az emberekre, hogy mi értékeljük, nem cseszted el, klasszul kivágtad magad, mert tehetséged van hozzá, úgyhogy gratulálok!
(Soma)

Valamikor jobban megy, valamikor kevésbé jobban megy, és mi így élünk. Én nem ismerek olyat senkit, akinek minden egyes estén minden egyes dal jól sikerült volna, és ezt sajnos cipeljük magunkkal. Ha most te úgy érezted, hogy nem voltál elég jó, Isten neki, de nem kell neked elkeseredni semmiért.. Egy picit elgondolkozni, azt..
(Presser Gábor)

Tudod miért lehet örülni ennek az egésznek egy picit? Azért mert háromszor az élen voltál, s arra gondoltam, hogy mikor elkezdtél így nyerni, hogy ugye az ember két féle módon megy tönkre, attól, hogy nem sikeres, vagy attól, hogy sikeres. És azért mondom, hogy lehet, hogy az Jóisten akarja ezt, ne keseredj el, ez pont így jó, ja. Gratulálok egyébként.
(Bakáts Tibor Settenkedő)

Ibolya sok-sok szép és jó dolgot hallottál, ez nem nyugtat meg? Nem akartad elmondani, hogy mi volt a gond? A számmal? Nem készültél? Mi az igazság szerinted?
(Tilla)

Szeretnék bemenni…
(Ibolya)

Jó ez is hozzá tartozik, köszönjük szépen Oláh Ibolyának.
(Tilla)


Ibolya a döntő után:

Döntő után vagyunk. Megnyugodtam valamelyest, de még nem tudtam feldolgozni a tegnapot. A műsor előtt nem sokkal olyan idegállapotba kerűltem, hogy a szöveget is elfelejtettem. Én magam sem értettem a történteket, valaki más voltam. Az egész este arról szólt, hogy küzdöttem önmagammal szemben. Nagyon nagy a teher, többen is írtátok és teljesen igazatok van. Még soha, semikor nem figyeltek ennyien rám. Nem tudom, meddig bírom még.
Egyre többet írtok a naplómba, és töbnyire ugyanazok. Sok kedves hozzászólásban úgy írtok rólam, mintha ismernétek, tudnátok, milyen vagyok. Köszönöm Nektek, hogy megvédtek azokkal szemben, akik nem szeretnek, és keményen leszólnak. De nem a pocskondiázásuk miatt voltam ilyen, hiszen sokkal több a kedves, aggódó, szívhezszólo írás.
Szombaton cserben hagytam a közönséget, de a közönség nem hagyott cserben engem. Nagyon szépen köszönöm.
Nem tudom még hogyan lesz...

(Ibolya, 2004-02-15 16:41:04)


Jó híreim vannak:
1. Kedden megműtötték a kezem. Fémdarabbal rögzítették törött csontomat, így nem kellett begipszelni. A kórházban kedvesek, aranyosak voltak velem. Jól esett. Az orvosom, aki egy nagyon aranyos ember (O.I. rajongó), azt mondta, 3 hét múlva már gitározhatok is.
2. Összeszedtem magam. Teljesen jól vagyok és ezt jórészt Nektek is köszönhetem. Minden erőmmel készülök a következő döntőre. Most rajtam a sor...
Jó érzés, hogy sokan segíteni akartok és bíztok bennem. Köszönöm.
Mindenkitől elnézést kérek a múlt szombati viselkedésem miatt. Tudom, hogy nem mentség, de lelkileg és fizikailag is lefáradtam, ami így jött ki rajtam. Sajnos én ilyen vagyok..

(Ibolya, 2004-02-19 05:31:36)


Nekem Ibolya akkor lopta be magát a szívembe amikor kiborult összetörte a kezét, a kamerákkal elkisérték az orvoshoz, és a vizsgálat után így szólt: „Még mindig jobb hogy csak a kerezemet törtem össze, -durcásan megvonta a vállát- „hát akkor majd gipszes kézzel fogok énekelni"
Ezután a kamerák előtt öszíntén sírva mondta el, hogy mennyire nagy teher neki ez az egész Megasztárság: „Én többet szeretnék az életben mint wc-t pucolni és takarítani.."-mondta. „Hiszem hogy többre is képes vagyok."

(megasztárplanet, Megasztárplanet blog, 2005-01-14 14:59:27)