Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKMegasztár 2. döntő - 2004. január 24.
„Oh darling” (Beatles est)
„Let it be” (Beatles est, közös dal)


..vacsorához készülődtünk, kihallatszott a nóta és berohantunk megnézni, hogy Úristen, ki ez ?! Tehát színtisztán a hang döntött, semmit nem tudtunk Ibolyáról. A később megismert életútja annyiban erősített meg, hogy aki ekkora hátránnyal indulva is lazán veszi az akadályokat és kenterbe veri a többieket, annak a dobogó legfelső fokán a helye...”


Kisfilm:

Elhozta Pierrot a Beatles dalokat és a többiekkel nézegettük, eleinte nem találtam egyiket se, egy dalt se ami megfelelő lett volna számomra. Egy kicsit beparáztam, de utána megint összeszedtem magam és végighallgattuk és úgy találtunk a Darlin’-t. A Beatles dalok többnyire elég sokoldalúak, több sílusban megszólaltak. Szólaltak meg rockban, rock&roll-ban, bluesban, lírai dolgokban, egyébként ez a jó a Beatlesben, hogy az ember hogyha választani kell, akkor tud választani, mert van választási lehetősége.
(Ibolya)


Zsűri értékelés:

Oh Ibolya, én mindig térdreborulok az igazi rock&roll előtt, jajj és dierkt előtted borulok le, igen, mert Ibolya is mindig nagyon retteg de kell a bátorítás, hát Istennő vagy, hékás..
(Tilla)

Kedves Ibolya, az előzőekben te egy időzített bomba voltál, ami fogalmunk se volt, hogy mikor robban fel, de fel kellett hogy robbanjon. Olyan erő van benned és olyan jó értelembe vett gátlástalanság, hogy azt mondom, hogy sokan az itt fellépők közül sokáig fogják tanulni, hogy hogyan kell levetni azt a sok gátlást, és minden egyebet, ami akadályozza az ilyen felszabadult előadást. Remek volt!
(Pierrot)

Hát nekem voltak veled probléáim, de most meggyőztél, ennyi. :)
(Pély Barna)

Hát az őszinteség bajnoknőjeként elmondom, hogy 2 produkció fogott meg ma igazán zsigerileg, a Gáspár Laci és te. Lenyűgöző elegancia, lazaság, mélység, és úgy gondolom, hogy az a gátlástalanság, amiről Pierrot beszélt, ahhoz meg kellett élni azt a rengeteg mindent, ami megedzett téged, tehát igazi mélység szólal meg a hangodból és köszönöm, hogy hallhattalak.
(Soma)

Én szeretem amikor énekelsz. Van benne valami, amit nem lehet megtanulni, te nem tanultad, azt hiszem, mert az nem hallatszik, hogy tanultál volna valaha, és nem is hiányzik nekem. És a hangszerelés egy hajszál híján eltalálta azt ami felé te húztál, majdnem sikerült összehozni, egy punk Oh Darlingot. Nagyon bírtam, ahogy csinálod, köszönöm.
(Presser Gábor)

Általában, hogy valaki tehetséges, vagy hogy van benne valami azt onnan lehet egy idő után megtudni, hogy a végén az ember nem tud róla semmit. Tehát én bekategorizáltalak egy ilyen csöves toplis csajnak, aki nagyon jól énkel az utcán, és jelen pillanatban meg Párizsban éreztem magamat. És mindened szép volt, a szemed, a mosolyod, a hangod, az előadásmódod, egyszerűen nem vagyok tisztába avval, hogy ki vagy.
(Bakáts Tibor Settenkedő)

Azért picit féltél attól, hogy nem lesz nálad a gitrod, nem?
(Tilla)

Igen, igen nagyon nehéz volt, mert nem szoktam elszakadni egyébként a gitáromtól, mindig azzal lépek fel, és most elég szokatlan volt gitár nélkül csak egy mikrofon, mert gyakorlatilag eddig ebbe kapaszkodtam.
(Ibolya)


Ibolya a döntő után:


Álmodni sem mertem voln
a, hogy ennyi szavazatot kapok. Ez csodálatos. Nagyon szépen köszönöm.
Boldogsággal tölt el a nézők szeretete. Ugyanakkor most szomorú vagyok Dorina miatt. Jól megvoltunk. Nagyon szeretem Őt, kedves volt nekem, barátsága remélem továbbra is megmarad. Fel a fejjel Dorina.
Úgy érzem sikerűlt azt nyújtanom a közönségnek, amit elterveztem és amit megígértem az előzö döntő után. Most is azt mondhatom, hogy a maximumra törekszem. A mostani döntőn már nem voltam fáradt, ezért is sikerűlt jól a produkcióm.
Szeretettl üdvözlök mindenkit, és mégegyszer köszönöm.

SZERETLEK MAGYARORSZÁG!

(Ibolya, 2004-01-25 13:27:44)


Írások az OIRO-ról:

Mi nem az elejétől nézzük a Megasztárt, és aznap, amikor az Oh Darlingot énekelte, Pesten voltam. Hazaértünk, vacsorához készülődtünk, kihallatszott a nóta és berohantunk megnézni, hogy Úristen, ki ez ?! Tehát színtisztán a hang döntött, semmit nem tudtunk Ibolyáról. A később megismert életútja annyiban erősített meg, hogy aki ekkora hátránnyal indulva is lazán veszi az akadályokat és kenterbe veri a többieket, annak a dobogó legfelső fokán a helye:)))

(Zsuzsa, régi OIRO fórum, 2004.04.01 11:47:07)


Engem is az oh darlingal fogott meg. Az volt az első megasztár műsor amit megnéztem. Előtte csak hallottam, hogy zajlik valamilyen "vetélkedő". Én sem tudtam hogy kifiaborja. Mindenre csak utólag derült fény....
Teljesen kiemelkedett a mezőnyből. Borzasztóan szembeszökő volt a különbség. Nem tudtam hova rakni a dolgot. Most a többiek ennyivel "bénábbak" vagy mi?! S amikor a végén kiderült hogy Ő kapta a legtöbb szavazatot, akkor elmormogtam magamban hogy "naugye, nem csak én látom így". :)

(Anikó, régi OIRO fórum, 2004.04.01 12:04:23)


Úgy látszik az Oh my darling amolyan vízválasztó volt, mert én is, és egy barátnőm is onnantól vagyunk Ibolya "rabjai":-))))) Ugyanez a barátnőm nagyon aranyosat mondott a múltkor, fejtegetve, hogy ki is a legjobb a Vera vagy az Ibolya: a Verának jobb, iskolázottabb hangja van, de az Ibolya jobb előadó. Viszont a Verának nem jobb annyival a hangja, amennyivel az Ibolya jobb előadó nála, kvázi IBOLYA A NYERŐ!!!

(Tulip, régi OIRO fórum, 2004.04.01 14:55:18)