Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKKifutó, TV2 - 1999. május 21.
„In the late of night”


.....Egy méregdrága, hosszú sötétkék estélyi ruhát választottak neked, soha nem viseltél még hasonlót. Tátottuk is a szánkat a döntőn, amikor egy dáma lépett ki a színfalak mögül, szép hosszú, fekete hajjal, csinos ruhában. Gyönyörű, lírai dalt énekeltél.....
Büszke voltam rád, a boldogság töltött el.....Mint amikor a szegény ember lánya meghódítja a semmiből jövet a világot.
A világ azonban nem hagyta magát meghódítani. Szép sikert arattál, utána mégis süket csönd következett.....”Ibolya 1998-ban a TV2 ”Kifutó” nevű tehetségkutató versenyében az elődöntőn első majd a döntőn 2. és közönségdíjas lett. (Nem Pély Barna mögött lett 2.!) A nyeremény egy külföldi út volt Szicíliába, amit először pénzre szerettek volna váltani, majd végül mégis utazás lett belőle.
A műsorvezető egyébként Csonka András, a zsűri elnöke pedig Zoltán Erika volt.
Sajnálom, hogy annak idején nem néztem ezt a műsort, pedig mindenféle Év hangja műsorokat szoktam nézni, van amit még fel is vettem (aztán le is töröltem:)), de ez valahogy pont kimaradt. Még szerencse, hogy az OIRO-ról le lehetett/lehet tölteni, így most már közkinccsé válhatott ez a szép Toni Braxton dal is Ibolya előadásában.

„.....Nagy gondot okozott a megfelelő zenei anyag kiválasztása. Szerencsés esetben elcsíptél egy-egy jó dalt a tévében vagy a rádióban, s már csak nyomoznunk kellett, mit is hallottál.....Nem tudom, hogy csináltad, de így is sikerült szép dalokra bukkannod.....Angolul énekeltél, tehát le kellett a dalt fordítani, ügyelve a kiejtésre. Rád uszítottam a nevelőket, kísérjék figyelemmel, gyakorolsz-e. Bár szerintem nem is kerested a lógás lehetőségét.....Egy méregdrága, hosszú sötétkék estélyi ruhát választottak neked, soha nem viseltél még hasonlót. Tátottuk is a szánkat a döntőn, amikor egy dáma lépett ki a színfalak mögül, szép hosszú, fekete hajjal, csinos ruhában. Gyönyörű, lírai dalt énekeltél.....Büszke voltam rád, a boldogság töltött el.....Mint amikor a szegény ember lánya meghódítja a semmiből jövet a világot. A világ azonban nem hagyta magát meghódítani. Szép sikert arattál, utána mégis süket csönd következett.....”
(Anyácska, Oláh Ibolya naplója Anyácskától)

„Egy nagyon-nagyon szép hangszínt hallottam, egy olyan meleg, bársonyos hangszínt, amit nagyon ritkán lehet hallani előadóknál. Az a fajta hangszín, amit úgy önmagában jólesik hallgatni, nem kell hozzá körítés, bár a látvány is nagyon kellemes volt, hiszen nagyon szép lány vagy, de ha most nem látlak, akkor is nagyon jól esik hallgatni a dalt. Én azt hiszem, ami nekem hiányzott, hogy sokkal több a hang, ami benned van és valahogy ezt vagy az izgalom, vagy a nóta nem engedte meg, hogy istenigazából kiengedd magadból. Én úgy éreztem, hogy még ott rengeteg hang van, aminek ki kéne jönni, de valahogy nincs rá idő…nekem nagyon tetszett.”
(Zoltán Erika – zsűri elnök)

Még szerencse, hogy aztán jött a Megasztár, ott volt elég idő és kijöhetett az a maradék hang is! :))
Bár Ibolya még mindig tartogat újabb és újabb meglepetéseket nekünk...minden egyes koncerten..


(szilvert, Ibolyás visszapillantó blog)