Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKKépzelt riport - valamikor Tiszadobon
Anyácska ötlete alapján, a gyermekváros lakóinak előadása


.....mikor a gyermekotthonban diákszínjátszókört szerveztem, mindig az járt az eszemben, milyen jó lenne egyszer megrendezni a Popfesztivált.....
Tudtam, te gyönyörűen el tudnád énekelni Eszter szerepét..”Talán többen tudjátok, hogy Ibolya még mielőtt szélesebb körben is ismert (és elismert!) lett, Tiszadobon, az otthonban a többi tehetséges gyerekkel együtt gyakran összeültek, együtt zenéltek, énekelgettek. És egyszer - Anyácska ötlete alapján - megrendezték és előadták a Popfesztivált, Presser Gábor musicaljét.

„.....mikor a gyermekotthonban diákszínjátszókört szerveztem, mindig az járt az eszemben, milyen jó lenne egyszer megrendezni a Popfesztivált.....Tudtam, te gyönyörűen el tudnád énekelni Eszter szerepét, és a férfi főszereplőre is volt már ötletem. Gondoltam, ez az utolsó lehetőség, hiszen még egyszer vajmi kevés esélyem lehet arra, hogy megtaláljam Esztert és Józsefet.....Bár a gyerekek élvezték a munkát, sokszor mégis lasszóval kellett összevadászni a szereplőket a próbára. Mindig akadt valakinek más elfoglaltsága, vagy egyszerűen csak elfelejtette, hogy jönnie kell. Te azonban mindig megjelentél. Amit megbeszéltünk, azt megtanultad, mindig felkészülten jöttél.....A darabot kicsit le kellett rövidíteni és át kellett írni. Nem találtunk az összes karakterre jó énekest, így majd minden női szerepet te énekeltél. A sok munka eredményeképpen összehoztunk egy hatásos előadást. A darab viharos tetszést aratott, és ti legalább annyira élveztétek az előadást, mint a közönség.....”
(Anyácska, Oláh Ibolya naplója Anyácskától)

Amikor pár hónapja Tiszadobon voltunk, a programban többek között szerepelt vetítés is, azaz Apácska vetített nekünk Ibolyáról, a szerepléseiről, de nemcsak a Megasztáros dalokból, hanem korábbi felvételeket is. Például az említett Popfesztiválból. Sajnos nem láthattuk egybe az egészet, mert voltak bizonyos technikai problémák, de pár részletet igen! Furcsa volt látni, de nagyon szépen, hatalmas átérzéssel énekelt már akkor is Ibolya, nekem a legjobban az Arra születtem c. szám tetszett.

A Megasztár után Szikora János a szolnoki színházból hívta is játszani Ibolyát, és érdekes egybeesés, hogy pont a Képzelt riport főszerepére kérték fel. Ő viszont ezt visszautasította, mivel nem színész és elmondása szerint ha ki is próbálja egyszer a színészkedést, apróbb szerepekkel szeretné kezdeni.

„A színház is egy kemény világ. Nekem elég lenne egy nekem tetsző friss, új darabban egy kisebb szerep, amit még megbocsátanak a színészek is, és én is meg tudom magam mutatni – szívesen látott vendégként – egy másik műfajban a színpadon. A színművészek világába nem úgy szeretnék belecsöppenni, hogy mindjárt az elején megutáljanak, mert rögtön főszereppel kezdek. Először csak annyit szeretnék mondani, hogy „Ah!” , és megtanulnám a szakmát a többiektől. Szép fokozatosan, alázattal.”
(Ibolya)

Szerintem teljesen igaza van, jól tette, hogy nem vállalta el rögtön, de abban is biztos vagyok, hogy látjuk mi még Ibolyát musicalszínpadon. :)KÉPZELT RIPORT
EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL


Zene: Presser Gábor
Dalszövegek: Adamis Anna
Szövegkönyv: Pós Sándor

A szövegkönyvben szereplő dalok:

Menni kéne
Valaki mondja meg
Arra születtem (Eszter dala)
Ringasd el magad
Nem akarom látni
A fák is siratják
Add hogy még egyszer lássam
Vinnélek vinnélek
Indulás a koncertre
Eszter keresése
Arra születtünk – finálé


(szilvert, Ibolyás visszapillantó blog)