Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKÉletrajz, pályafutás„Több érzelem van bennem, mélyebbről kapaszkodom fel, mint sok más művész, s nekem az a dolgom, hogy ezt mutassam meg.."(utolsó frissítés: 2024.02.21)


Név: Oláh Ibolya
Születési idő: 1978. január 31.
Születési hely: Nyíregyháza
Csillagjegy: Vízöntő
Lakóhely: Győrszentiván (korábbi lakóhelyek: Tiszadob, Budapest, Székesfehérvár, Győr)
Családi állapot: kapcsolatban


1978. január 31-én SZÜLETETT NYÍREGYHÁZÁN, ROMA CSALÁDBAN. A szülei lemondtak róla, így csecsemőotthonba került, majd különböző gyermekotthonokban és nevelőszülőknél nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

1995. augusztus 27-én került a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat fenntartásában működő, 120 gyermeknek és fiatal felnőttnek otthont adó TISZADOBI NEVELŐINTÉZETBE, amelynek szakiskolájában zöldség- és fűszernövény-termesztő szakmunkás-képesítést szerzett, közben AUTODIDAKTA MÓDON TANULT ÉNEKELNI ÉS GITÁROZNI.

1999-ben részt vett a TV2 ”KIFUTÓ” nevű tehetségkutató versenyén, ahol Toni Braxton „In the late of night” c. számával 2. HELYEZÉST ÉRT EL.

2000-ben beiratkozott egy BUDAPESTI ZENEMŰVÉSZETI SZAKISKOLÁBA, hogy az előadóművészi működési engedélyhez szükséges zenei szakképesítést szerezzen, de tanulmányait – megalapozott zeneelméleti ismeretek hiányában – KÉNYTELEN VOLT FÉLBEHAGYNI. A budapesti utógondozó otthonból visszaköltözött a tiszadobi gyermekvárosba, és az intézetnek helyet adó Andrássy-kastélyba.

2003 őszén jelentkezett a TV2 ”MEGASZTÁR” nevű tehetségkutató versenyére, ahol minden akadályt leküzdve jutott be a legjobb tizenkettő közé.

2004. január 3-án beköltözött az úgynevezett MEGASZTÁR-HÁZBA, majd januártól áprilisig hetente követhettük élő szerepléseit és drukkolhattuk végig a versenyt a tévé képernyők előtt, illetve a helyszínen, a Millenárison.

2004. április 3-án a tehetségkutató verseny végső döntőjében a 2. HELYEN VÉGZETT és az adások során igazi közönségkedvenccé vált. Szintén ezen a napon a többi döntőssel együtt átvehette a műsor alatt megjelent MEGASZTÁR CD ARANYLEMEZ minősítését.

2004. április 8-án példamutatásáért Lévay Katalin esélyegyenlőségi miniszterasszonytól Gáspár Lacival együtt ESÉLYEGYENLŐSÉGI DÍJAT kapott, melyet mindeketten angoltanfolyamra váltottak (bár ez Ibolyánál egyelőre még a jövő zenéje..).

2004. április 24-én a RÁDIÓ1 KÖZÖNSÉGDÍJ nyerteseként 5 millió Ft értékű reklámtámogatást kapott, mely az A38 hajón rendezett megakoncert keretében került kihírdetésre és átadásra.

2004. május 1-jén MAGYARORSZÁG EU CSATLAKOZÁSA napjának első perceiben „a csatlakozás himnuszaként” Ibolyától hallhatta az egész ország – a Millenárison vagy élő egyenes adásban a TV képernyők előtt - a „Hazám” c. számot.

2004. május 4-én Gazda László, a Szabolcs megyei közgyűlés elnöke hivatalában fogadta Ibolyát és neki adományozta a SZABOLCS MEGYEI KÖZGYŰLÉS EZÜST EMLÉKÉRMÉT.

2004. május 29-én az OLIMPIKONOK ESKÜTÉTELÉN a Nemzeti Színházban elénekelte a „Hazám” c. számot.

2004. május 5-én a Gundel étterem tulajdonosa, Láng György és a Magma XXI. Kft. Ügyvezetője, Pálmai Tamás által alapított GUNDEL MŰVÉSZETI DÍJ díjat a ”SZTÁR LETT” KATEGÓRIÁBAN – Tóth Verát is ”legyőzve” – Ibolya vehette át, mely nagy megtiszteltetés, hisz ezt az elismerést a Magyar Oscarnak is nevezik.

2004. június 5-én több neves magyar művész között Ibolya is felléphetett STING ELŐTT A T-MOBILE KAPCSOLATKONCERTEN, több mint félmillió ember előtt a Felvonulási téren a „Route 66” c. számmal.

2004. június 13-án a Tiszadobi Sportnapon Tiszadob nagyközség választmánya kitüntette Ibolyát. Indoklás szerint Ibolya nagyban hozzájárult a község megismertetéséhez. Az ARANYGYŰRŰT - amelyben ”TISZADOBÉRT IBOLYÁNAK” feliratot vésték - Huszti Jánosné jegyzőtől vehette át a meghatódott énekesnő.

2004. július 18-án Ibolya végleg búcsút mondott a Megasztár csapatának a DEBRECENI MEGASZTÁR KONCERTEN, ahol a közönség először - és talán utoljára - hallhatta Ibolyától élőben a leírhatatlan hatást okozó „Csak neked játszom” c. számot.

2004 nyarán Novák Péterrel, és a zenészekkel TISZADOBON STÚDIÓT RENDEZTEK BE, majd megkezdődtek a debütáló lemez munkálatai, melyek gőzerővel folytak egészen októberig.

2004. augusztus 25-én kezdte meg első lemezének stúdió munkáit, miután lemezszerződést kötött a BMG records magyarországi leányvállalatával (5 év - 3 nagylemez). Ibolya menedzsere pedig SÁNDOR CSABA lett.

2004. október 8-án megjelent Ibolya 1. önálló albuma ”EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT” ímmel, amelynek elkészítésében Presser Gábor és Novák Péter is közreműködött. A megjelenést október 5-én zártkörű sajtótájékoztató és lemezbemutató előzte meg a sajtó és média fontosabb képviselőinek részvételével.

2004. október 18-án már át is vehette Geszti Margittól az ”EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT” ARANYLEMEZ minősítését az Operettszínházban a Megasztár 2. indulása tiszteletére szervezett műsor keretében.

Szintén ezen a napon megjelent Illésné Áncsán Aranka Ibolyáról/Ibolyának szóló könyve ”OLÁH IBOLYA NAPLÓJA ANYÁCSKÁTÓL” címmel.

2004. november 8-án TÖRŐCSIK MARI MEGHÍVOTT VENDÉGE VOLT AZ MTV1 NÉVSHOWR CÍMŰ MŰSORÁBAN, és lemeze egyik gyönyörű dalával köszöntötte a színészóriást, aki saját bevallása szerint nagy rajongója Ibolyának. (Az esemény november 28-án került adásba.)

2004. október 28-án a Veszprémi koncerttel kezdetét vette az 1. LEMEZBEMUTATÓ KONCERTKÖRÚT, melynek keretében Ibolya zenekarával - Gajdacsi Gábor (szólógitár), Apró Károly (Frenki) (basszusgitár), Majnár Levente (billentyűk), Oláh Gábor (dob) - együtt végigturnézta az országot, mindenütt óriási sikereket aratva.

2004. október 25-én elkészült ELSŐ KLIPPJE A „NEM KELL” CÍMŰ SZÁMHOZ.

2004. december 4-én a Millenáris koncerten átvehette az ”EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT” PLATINALEMEZ minősítését is, valamint ugyanezen a napon megkapta a 2004-ES ÉV STORY ÉRTÉKDÍJÁT.

2004. december 25-én a MEGASZTÁR II. KARÁCSONYI MŰSORÁBAN ismét feltűnt, mint meghívott vendég.

2004. december 29-én a Corvin Moziban ”A MISKOLCI BONI ÉS KLÁJD” premierjén élőben előadta a FILM FŐCÍMDALÁT.

2005 elején Ibolya új menedzserrel folytatta pályáját, IFJ. FRANKL GÁBOR személyében (Sztár Média).

2005. március 2-án BRÜSSZELBEN AZ EURÓPA PARLAMENTBEN politikusok és diplomaták előtt képviselte hazánkat a „Hazám” c. számmal.

2005. április 2-án a MEGASZTÁR MŰSOR II. SZÉRIÁJÁNAK DUETT ESTJÉN hallhattuk Ibolyát élő egyenes adásban PALCSÓ TAMÁS PARTNEREKÉNT a „Cosa Della Vita” című számmal.

2005. április 29-én a Művészetek Palotájába a ZSÜTI EMLÉKGÁLÁN számos híres művész között Oláh Ibolyát is hallhatták a szerencsésebbek a „Hamvadó cigarettvég” és a „Tedd boldoggá” c. számmal.

2005. május 4-én a Pásztói JÓTÉKONYSÁGI KONCERTEN való részvétellel SEGÍTETTE A MÁTRAKERESZTESI ÁRVÍZKÁROSULTAKAT.

2005. május 7-én POLGÁRJOGI DÍJAT (ARANYGYŰRŰ) kapott Gáspár Lacival és Caramellel együtt, melyet a Petőfi Csarnokban adtak át, Ibolya azonban nem vette át.

2005 júniusában a ROY & ÁDÁM FORMÁCIÓ FELKÉRTE EGY DUETTRE az énekesnőt, amihez nemsokkal később KLIP is készült „Valamit valamiért” címmel.

2005. június 16-án a VIVA COMET GÁLÁN JELÖLÉST KAPOTT A LEGJOBB ÉNEKESNŐ CÍMRE. Bár a díjat a legjobb női előadó kategóriában végül Zséda nyerte el, a közönség meghallgathatta a Roy & Ádám formációval közös duettjüket élőben is a helyszínen, a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

A nyár folyamán többször is részt vett – bár egyelőre csak nézőként – a ”HASS ALKOSS KLUB” első pár rendezvényén. Az egyik rendezvény után gitárjával önálló kötetlen showműsorba kezdett, ekkor született meg a BELSŐ BOLYGÓ c. szám alapja.

Nyár végén barátaival kint járt LENGYELORSZÁGBAN, ahol megnézték a koncentrációs táborokat (Auschwitz és Birkenau). Ennek a megrázó élménynek hatására született meg Ibolyában a MÉG ÉL MÉG c. szám, melyhez később Novák Péter írt odaillő szöveget az énekesnő kérésére.

2005. augusztus 18-án az @RC KIÁLLÍTÁSON először hallhattuk élőben az elsöprő sikerű „MAGYARORSZÁG” c. számot (melyet októberben még egy turisztikai honlapon német fordításban is olvashattunk).

2005. augusztus 19-én Bozóki András a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma nevében MINISZTERI ELISMERÉSBEN részesített Ibolyát, Gáspár Lacival, Tóth Verával, Caramellel, Palcsó Tamással valamint Tóth Gabival együtt. Ugyanezen a napon hallhattuk ASZÓDON a nagysikerű 1. LEMEZ BÚCSÚKONCERTJÉT.

2005. augusztus 20-án a „MAGYARORSZÁG” c. számmal Oláh Ibolya MÉDIATÖRTÉNELMET ÍRT A LÁNCHÍD TETEJÉN, amikor a Tüzijáték alatt 4 csatorna egyszerre közvetítette élőben előadását.

2005. szeptember 18-án ”SZTÁROK AZ ÁRVÁKÉRT” SEGÉLYKONCERTEN népszerű és elismert nagy művészekkel egy színpadon lépett fel a „Magyarország” c. számmal a Thália Színházban.

2005 októberétől játszák a Bábszínházban a ”TÚL A MASZAT-HEGYEN” zenés kalandjátékot (Presser Gábor - Varró Dániel), melyben Ibolya a BABAARCÚ DÉMONNAK kölcsönözte a hangját az „Átok ül a kis váramon” c. dalban, valamint a „Finálé”-ban.

2005 októberében Ibolya az éneklésen kívül a sportban is kipróbálta magát. Mivel rendelkezik némi focista múlttal is (Hollandia, NB2), rövid ideig az MTK NŐI LABDARÚGÓ CSAPATÁT erősíthette, de szabadidejében is mindig sokat és szívesen gyakorol.

2005. november 6-án a PETŐFI RÁDIÓ PROMENÁD” c. műsorának vendégeként ÉLŐ EGYENES ADÁSBAN 6 DALLAL örvendeztette meg a rádióhallgatókat, valamint a zsúfolásig megtelt Márványterem közönségét. (A Stúdió11 kíséretével: „Hamvadó cigarettavég”, „Tedd boldoggá”, „Nem a miénk az ég”, „Mi lesz velem”, „Embertelen dal”, „Magyarország”)

2005 novemberében egy túlságosan is elgondolkodtató KLIPP SZÜLETETT A „MAGYARORSZÁG” C. DALHOZ, melyről eléggé megoszlottak a vélemények.

2005. november 12-én megjelent Ibolya 2. önálló albuma, ”ÉDES MÉREG” címmel, amely az első lemezhez hasonlóan viharos gyorsasággal ARANYLEMEZ, majd Karácsony körül PLATINALEMEZ lett.

Időközben az ”EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT” eladási mennyisége a DUPLA PLATINA minősítést is elérte.

2005. november 23-án TÖRŐCSIK MARI 70. SZÜLINAPJÁN a Nemzeti Színházban rendezett gálaesten Ibolya a „Hamvadó cigarettavég” c. dallal köszöntötte kedvenc színésznőjét.

2006. január 21-én a Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő rendezvényen Ibolyát is JELÖLTÉK A ”FONOGRAM 2006” DÍJRA a legjobb hazai pop(???) album kategóriában, a díjat azonban a Nox kapta.

2006. február 18-án a Gyöngyösi koncerttel kezdetét vette a 2. LEMEZBEMUTATÓ KONCERTSOROZAT. Új zenekarral: Locsmándi Bence (szólógitár), Herr Attila (basszusgitár), Milosevits Mirkó (billentyűk), Delov Jávor (dob).

2006. március 3-án IBOLYA ANYÁCSKÁJA ELNYERTE „AZ ÉV EMBERE 2006” elismerést.

2006. március 15-én OLÁH IBOLYA MARATON-nal kezdte meg adását egy új webrádió, a ”KÖNNYŰZENEI FORRADALOM RÁDIÓJA” -ként emlegetett musicRADIO.hu. Ibolya azóta is az említett rádió gyakori ”vendége” a rádiónak ÖSSZES dalával együtt!

2006. április 15-én a Művészetek Palotájában TÓTH VERONIKA 2. LEMEZÉNEK BEMUTATÓKONCERTJÉN IBOLYA SZTÁRVENDÉGKÉNT LÉPETT FEL, ahol a 2004-es év két legjobb hangja többek között egy U2 dal duettel is megörvendeztette a közönséget.

2006. június 17-én a MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPADON tartotta Ibolya és zenekara eddigi legnagyobb szabású önálló koncertjét, olyan meglepetésvendégekkel színesítve a műsort, mint például BÍRÓ ESZTER musical énekesnő, akivel közös DUETTJÜK A CHICAGO MUSICALBŐL elsöprő sikert aratott a közönség körében.

2006. szeptember 8-án került sor Ibolyáék első UNPLUGGED koncertjére, melynek színhelye Kunbaja volt. Korábban a nyíregyházi Magdaleneumban tartottak egy előzetes zártkörű előadást az ott lakó gondozottaknak (2006. június 22.), ekkor született meg egy családiasabb hangulatú, rövidebb koncert - az unplugged - gondolata. Ezután elmélyült munka következett: a repertoár áthangszerelése akusztikus hangszerekre. Majd végül Kunbaján léptek először nyilvánosság elé az új műsorral. Budapesten pedig XIX. kerületben a Wekerletelepen (2006. szeptember 17.) hallhatták először az áthangszerelt dalokat, ahol ezúttal Ibolyát nemcsak Bence és Attis, hanem harmadikként Majnik Laci is kisérte akusztikus gitáron valamint szájharmonikán.

2006 novemberében ismét menedzserváltásra került sor. Ifj. Frankl Gáborral barátságban váltak el, helyére TRUNKOS ANDRÁS lépett, de sajnos a vele való közös munka csak pár hétig tartott.. Ezután Ibolya maga vette kézbe saját menedzselését, Anyácskáék segítségével.

2006 decemberében elkészült a ”MAGYARORSZÁG” c. dalnak egy különgeles, új verziója, mely egyedülálló módon közel 30 vezetõ pop és rocksztár köztük természetesen Ibolya elõadásában hallható. Õk így együtt az Egyesült Hangok. A dalból VIDEOKLIP is készült az összes résztvevõ művész közreműködésével. A "SZERETEM MAGYARORSZÁGOT" megbékélési mozgalom szellemében készülő dal és klip Geszti Péter újabb kísérlete, hogy valamiféle politikamentes színt vigyen a felkért - s a szereplést ingyen vállaló - hírességek segítségével rideg-szürke agyonpolitizált mindennapjainkba. Az összefogás célja a párbeszédre való vágy kifejezése és az erõszak elutasítása a művészek részérõl. A hangfelvétel megjelent maxi CD formájában is, a művészek honoráriumukat a magyarországi árva gyerekek megsegítésére ajánlották fel.
A
SZERETEM MAGYARORSZÁGOT KLUB olyan tömeges véleménynyilvánításra hívta a békés többséget, amely jelképes együttlétet biztosít új és látványos formában. Arra kérték az embereket, küldjenek KÉPESLAPOKAT melyeken hitet tesznek egy toleráns, nyugodt Magyarország mellett, majd a beérkezett lapokat a nyilvánosság elé is tárták egy különleges kiállítás keretében az Erzsébet téren 2006. december 15-től. A klipben résztvevők mindegyike, így Ibolya is küldött képeslapot.

2007. március 7-én hallhattuk először Ibolyát a TÁLTOSNŐ szerepében énekelni. 2007 nyarán indul egy új ”Társulat” nevű tehetségkutató verseny az m1-en, amelyben Szörényi Levente-Bródy János: ”ISTVÁN A KIRÁLY” című, immár klasszikussá vált rockoperájának 25. éves jubileumi előadássorozatára keresnek főszereplőket, egy látványos televíziós showműsor sorozat keretében. Ibolyát már márciusban láthattuk a Táltosasszony szerepében, ugyanis őt kérték fel, hogy az új női szerep etalonjaként énekelje el a táltos imáját, melyet eddig mindig férfi énekelt, az „Áldozatunk fogadjátok” című dalt.

2007 márciusában felkérték Elton John-Tim Rice ”AIDA” CÍMŰ MUSICAJÉNEK FŐSZEREPÉRE. A darabot Szurdi Miklós és Szomor György rendezésében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthatjuk először, majd Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban. A musicalt Európában eddig csak német nyelvterületen láthatta a közönség, a magyarországi ősbemutató lesz a második európai verzió. A szereplők között Ibolya mellett Szomor Györgyöt, Feke Pált, Xantus Barbarát, Kálloy Molnár Pétert, Csizmadia Ildikót is megtaláljuk, illetve a fehérvári társulat több színészét, tánckarát és a Musical Táncstúdiót.

2007. május 1-jén Ibolya átmenetileg SZÉKESFEHÉRVÁRRA költözött és megkezdték az ”AIDA” PRÓBÁIT a Vörösmarty Színházban.

2007. június 11-én Ibolya átmenetileg Budapestre költözött, ahol elkezdődött a ”CASTING” CÍMŰ FILM FORGATÁSA, melynek főszerepére még 2006-ban kérték fel. A Megasztár és Oláh Ibolya személye ihlette filmet Tímár Péter rendezi, producere Losonczi Gábor, és a MAFILM zuglói stúdiójában készül, a Hungáriafilm produceri gyártásában. Ibolya mellett Kern András játsza a másik főszerepet. Továbbá a szereplők között megtaláljuk még Kútvölgyi Erzsébetet, Oroszlán Szonját, Balázsovits Editet, Igó Évát, Scherer Pétert, Vallai Pétert, Reviczky Gábort, Szacsvay Lászlót. A filmbéli „Sztárhangár” nevű tehetségkutató verseny döntőseit Ibolya mellet további 6 ifjú tehetség alakítja: Puskás Péter, Vágó Zsuzsi, Pataki Szilvia, Szente Vajk, Fekete Linda, Csórics Balázs. A filmet várhatóan 2008 elején mutatják majd be.

2007 nyarán a filmforgatással egyidőben Székesfehérváron továbbra is zajlottak az Aida próbái, így Ibolyának szinte minden percét lekötötte a munka ezen a nyáron, és a koncertek is háttérbe szorultak, kizárólag az Old Man's Music Pub-ban lépett fel minden hónapban egyszer a zenekarával. Ibolya a musicalt és a filmet is komoly feladatnak tekintette és teljes erőbedobással dolgozott, mely meg is hozta gyümölcsét.

2007. június 13-án Pécsett a PÉCSI ORSZÁGOS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓN (POSZT) hallhattunk először részleteket az Aidából, koncert formában, ahol a közönség reakcióiból már sejteni lehetett, hogy a darab sikerre van ítélve.

2007. július 27-én került sor az ”AIDA” HIVATALOS PREMIERÉRE a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, Oláh Ibolya, Szomor György és Xantus Barbara főszereplésével. A darab és a szereplők óriási sikert arattak. Másnap pedig Debreczeni Márta, Feke Pál és Fésűs Nelly játszották a főszerepeket. Az Ibolyás változatot Freddie Gershon is megnézte élőben, aki az MTI vezetője, és Elton John jóbarátja. A közönséghez hasonlóan őt is lenyűgözte Ibolya és az egész magyar verzió, olyannyira, hogy megígérte Elton Johnnak is megmutatja majd.

2007. augusztus 10-én
a SZÉKESFEHÉRVÁRI PREMIER talán még nagyobb sikert aratott, mint a margitszigeti, ezúttal Ibolya és Feke Pál főszereplésével, a műsor végén a közönség 28 perces álló tapssal jutalmazta az előadást.

2007. augusztus 15-én
véget ért a Casting mozi forgatása, az utószinkronra pedig szeptember-októberben került sor.


2007 októberétől SZÉKESFEHÉRVÁRON a Vörösmarty Színházban játszották az AIDA musicalt.

2007. december 27-én sor került az AIDA eddigi legnagyobb szabású előadására Budapesten a SYMA CSARNOKBAN, ahol 3500 fős teltház várta Ibolyát, Szomor Györgyöt, Xantus Barbarát és a többi művészt. Az előadást hosszú dedikálás követte.

2008. január 8-án a Corvin Moziban BEMUTATTÁK Ibolya első filmjét, a Tímár Péter rendezésében készült ”CASTING MINDEN”-T, melyet már országszerte vetítenek a MOZIKBAN.


2008. május 27-én új helyszínen, a FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZBAN is bemutatták az Aidát, ezúttal a technikai változtatások mellett újdonság volt, hogy artisták és egy INDIAI ELEFÁNT is szerepet kapott az előadásban.

2008 júliusában Ausztriába, Klagenfurtba is eljutott a magyar AIDA, de a német nyelvi nehézségek miatt nem Ibolya játszotta a főszerepet.

2008 augusztusában elkezdődtek Ibolya 3. lemezének előkészületei.

2008 szeptemberében Ibolya felkérést kapott FREI TAMÁS-tól, aki ”A SZTÁROK A FEJÜKRE ESTEK” című nagyszabású élő kalanshowjába hívta Ibolyát, 10 másik hírességgel együtt.

2008. október 12-én az Aida producere - Szomor György - úgy döntött, hogy IBOLYA NEM JÁTSZHAT TÖBBÉ AZ AIDÁBAN a fehérvári Vörösmarty Színházban sem, mert a későbbi cirkuszi előadásokat nem vállalta el. Így Ibolya egy évadot játszhatott a musicalben.

2008. október 29-én FREI TAMÁS csapata elutazott ”A SZTÁROK A FEJÜKRE ESTEK” c. produkció helyszínére, Afrikába, Zambiába és Botswanába. A 11 magyar közéleti személyiség (Oláh Ibolya, Fiala János, Horváth Ágnes, Lakatos Márk, Bódi Margó & Guszti, Csősz Boglárka, Kucsera Gábor, Voksán Virág, Fekete Laci, Kozsó) 70 fős stábbal vágott neki az izgalmas, veszélyekkel teli afrikai kalandnak. Az egy hónapos út során minden többször élőben jelentkeztek a TV2 csatornáján, s a nézők hetente dönthettek arról, hogy a sztárok közül kik folytathatják a nem mindennapi kirándulást. A csapat táborról táborra vándolt, és a hírességek végigélték Afrika életét a csillogástól a nyomorig, a helyi emberekkel és az ottani környezet minden veszélyével együtt. A két műsorvezető Liptai Claudia és Kovács Áron szintén a helyszínről jelentkezett.

2008. december 19-én a közönség EDITH PIAF egyveleget („Non, Je Ne Regrette Rien” „Padam, Padam” „Mylord”) hallhatott Ibolyától a Budapesti Kongresszusi Központban a T-mobil zártkörű év végi partiján Geszti Péter rendezésében,
Fekete Kovács Kornél zenekara a Modern Art Orchestra kíséretében. Az esten olyan vendégek léptek fel Ibolya mellett, mint Zséda, Oroszlán Szonja vagy Hajós András.

2008. december 23-án a székesfehérvári Vörösmarty Színház ”HANGOK HÍDJÁN” nevű jótékonysági musicalgálán vett részt, melyet a Viktória Rehabilitációs Központ javára rendeztek. Az esten Ibolya mellett fellépett Brunner Márta, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Buch Tibor, Váradi Eszter Sára, Keller János. A műsorvezetők pedig Závodszky Noémi és Deák Gábor voltak.

2009 márciusában Ibolya Székesfehérvárról Tiszadobra ment rövid időre feltöltődni, majd pár hét múlva BUDAPESTRE költözött albérletbe.

2009. március 15-én a PETŐFI SZOBORNÁL tartott ünnepi koszorúzás alkalmával, az ünnepély zárásaként Ibolya elénekelte a ”Magyarország” c dalt

2009. május 16-án Budapesten a Szent István Parkban Ibolya részt vett a ”MAGYAR DEMOKRATIKUS CHARTA” és a ”ROMA POLGÁRJOGI MOZGALOM” DEMONSTRÁCIÓJÁBAN a kirekesztés és a rasszizmus ellen, ahol a 'Magyarország' c. dalát adta elő a nagy és lelkes közönség kíséretével.


2009. júnus 11-én egy-két hétre Ibolya HOLLANDIÁBA utazott, ahol fellépett a Culture Europe Festival rendezvényen. A Szervezők Hollandiában részletesen megmutatták a
Rock Akadémiát Ibolyának, így közelről beleláthatott az ottani zenei életbe, az ott folyó zenei oktatásba.

2009. szeptember végén az RTL KLUB ”CSAK CSAJOK” c. műsorában vendégeskedett társműsorvezetőként Peller Mariann mellett.

2009. október elején Ibolyát az RTL KLUB ”VACSORACSATA” c. főzőműsorában láthattuk, amint Tiszadobon főzött s látta vendégül Kohánszky Royt, Székhelyi Józsefet, Barabás Évát valamint Szabó Patríciát. Decemberben pedig Tóth Vera meglepetésvendégeként énekelte a műsorban a „Csendes éj” c. karácsonyi dalt.

2009. október 18-án a Papp László Sportarénában a ”JOBB VELÜNK A VILÁG” jótékonysági rendezvényen Ibolya a 'Magyarország' c. dalt énekelte el a NEM ADOM FEL EGYÜTTES kíséretében. Az esten felléptek még: Kalyi Jag, Republic, 4 for Dance, Bolyki Brothers, Deák Bill Gyula, Ferenczi Györgyi, Tóth Vera, Takáts Tamás, Roll Dance, Szabó Leslie, Lovasi András, Salsa Picante, L.L. Junior, Villon Trió, Lakatos Project, Szendrőládi Cursillo. A házigazdák pedig Várkonyi Attila, Mezei Ádám, Farkas Miklós voltak.

2009. november 28-án
Ibolya fellépett a Merlin Színházban rendezett ”KORTÁRS DRÁMA FESZTIVÁLON” (Ágens és a Kodály-módszer), ahol PALYA BEÁVAL duettet adott elő.

2010. február 6-án Ibolya - Dér Henivel együtt - a Szenes Színházban átvehette a KORNAY MARIANN MŰVÉSZETI DÍJAT. (
Szenes Iván és lánya Szenes Andrea - a neves dalszövegíró felesége, Kornay Mariann (1930-2004) színész-konferanszié végakaratának megfelelően - négy évvel ezelőtt alapítványt hoztak létre a könnyű műfajban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészeknek, elsősorban nőknek.)

2010. február 10-én Ibolya KÁRTÉRÍTÉSI PERT INDÍTOTT A HUNGÁRIAFILM ELLEN, mert nem fizették ki a ”Casting minden” utolsó részletét. Losonczi Gábor pedig viszontkeresetet indított, ezért elnapolták az ügyet május 18-ra. Ibolya ügyvédje: dr. Ruttner György.


2010. február 26-án megjelent Ibolya várva várt 3. önálló albuma ”EL MEREM MONDANI” címmel! Ezen a korongon található a ma már női himnuszként emlegetett BABY” című dal.

2010. április 24-én az Old Man's Pub-ban Ibolya együtt énekelhetett kedvenc énekesnőjével KERESZTES ILDIKÓVAL, aki elfogadta a meghívást a koncertre.

2010 közepén Ibolyának rövid időre lett egy menedzsere, aki HOFFMAN ANDRÁS.

2010. június 26-án öt régi Megasztáros (Ibolya, Gáspár Laci, Tóth Gabi, Caramel, Király Viktor) lépett színpadra ROD STEWART előtt Budapesten a KAPCSOLAT KONCERTEN , ahol Ibolya a „Baby” című dalát adta elő.

2010. július 2-án az AIDA ÚJJÁÉLEDT, ugyanis Szurdi Miklós megkapta a jogokat, újrarendezte a darabot, és visszahívta az örök Aidát, Oláh Ibolyát a darabba! Attól kezdve járták az országot a musicallel.

2010. július 13-án Ibolya és Zenekara - Locsmándi Bence (szólógitár), Gátos Iván (billentyűk), Gátos Bálint (basszusgitár), Mike Zsolt (dob), Majnik Laci (gitár, szájharmonika) - Pécsett az Expo Center szabadtéri színpadán SEAL ELŐZENEKARAKÉNT lépett színpadra és adott fél órás koncertet a nagyszámú nézőseregnek.


2010 nyarán szerepelt
SZENES IVÁN
zenés szórakoztató műsor sorozatában az m1 és m2 csatornán, melyben a neves dalszövegíró dalait adta elő sok más énekes mellett. Hallhattuk Ibolyától a „Maga rég nem lesz a világon”, a „Hosszú az a nap”, a „Túlságosan szerettelek” és az „Ott fogsz majd sírni” c. slágereket. Sajnálatos módon a műsor után nem sokkal Szenes Iván életének 86. évében elhunyt. Ibolyával való kapcsolatát kölcsönös tisztelet jellemezte.

2010. szeptember 24-án Ibolya fellépett Veszprémben a KAMERA HUNGÁRIA Televíziós Fesztiválon, ahol a „Más ez a szerelem” és a „Nem várok holnapig” című régi slágereket hallhattuk tőle.

2011. április 16-án
Ibolya részt vett Budapesten a
MAGYAR DEMOKRATIKUS CHARTA TÜNTETÉSEN.

2011. szeptember 25-én a TV2 Cigányutak c. műsorában megnézhettük az Ibolya életéről készült
ROMEGA-SZTÁR” C. DOKUMENTUMFILMET.

2011. október 21-én Ibolya meghívott vendégként fellépett
BALÁZS FECÓ KONCERTJÉN a Papp László Budapest Sportarénában, ahol többek között elhangzott Ibolya és Fecó duettje, a
KÖLYKÖK A HÁTSÓ UDVARBÓL”, mely lemezen is megjelent ebben az új feldolgozásban.

2011. december 1-jén jelent meg a
CHILDREN OF DISTANCE IV. felvonás című albuma, rajta a „MÉG UTOLJÁRA” c. dallal, melyre Ibolyát kérték fel közreműködő énekesnek. A dalból KLIP is készült.

2012 májusában Ibolyának új menedzsere lett
HAJNAL GÁBOR személyében, aki nem sokkal később, augusztusban lecserélte Ibolya addigi zenekarát. Az új felállás - Beke Péter (szólógitár), Gönczy György (basszusgitár), Varga F. Zoltán (billentyű), Tobola Norbert (dob) - azonban nem tartott sokáig, csupán pár hónapig játszottak együtt Ibolya zenekaraként Oláh Ibolya Band néven, legtöbbször a PeCsa-ban.

2012. szeptember 11-én Ibolya Hajnal Gábor menedzserrel egy hétre
NEW YORKBA UTAZOTT, és az út során fellépett MANHATTAN-ben a Magyar Fesztiválon, az Országos Magyar Mentőszolgálat javára rendezett jótékonysági esten.

2012. november 15-én Ibolya is fellépett
A RÁSZORULÓ ÚJSÁGÍRÓKÉRT RENDEZETT JÓTÉKONYSÁGI KONCERTEN Budapesten, a Syma Csarnokban.

2012. december 21-22-én Ibolya részt vett a daganatos gyerekekért rendezett jótékonysági koncerten, a
HATÁRTALAN DAL GÁLÁN Budapesten, a Barba Negrában.

2013. nyarán Ibolya a
KARMAPIRIN ZENEKAR ÉNEKSNŐJE lett, első közös koncertjüket október 11-én Nyíregyházán tartották, útjaik azonban egy éven belül elváltak.

2013-ban Ibolya menedzselését
NAGY VIKTÓRIA vette át.

2013. december 11-én Ibolya
„EGY PERCIG SZTÁR” c. dalával bekerült a legjobb 30 közé a Duna TV „A DAL 2014” c. műsorába, ahol a 2014. január 25-i elődöntőt követő sikeres továbbjutása után a február 16-án rendezett középdöntőig jutott.

2014. október 26-án Ibolya
TÓTH VERA duettpartnereként szerepelt a TV2 „SZTÁRBAN SZTÁR” c. műsorában, ahol Royjal közös duettjét, a „Valamit Valamiért” c. számot adták elő.

2014. november 24-én a Budapest Jazz Clubban került sor Ibolya első önálló színházi estjére, az
„IBOLYÁNTÚL” EST PREMIERJÉRE.

2015. január 8-án láthattuk először a
„MÁSSAL CSINÁLJUK” c. KLIPET, melyben való együttműködésre az EGY MÁSIK ZENEKAR kérte fel Ibolyát.

2015. február 7-én Ibolya
TÓTH VERA KONCERTJÉNEK fellépővendége volt, akivel a Megasztár óta jó viszonyt ápolnak. Ibolya még abban a hónapban vissza is hívta Verát a február 16-i Ibolyántúl estjére, ahol közösen is énekeltek.

2015. március 28-án
Ibolya Balázs Krisztina tréner ÖNFEJLESZTŐ TRÉNINGJÉN vett részt vendégként.

2015. május 1-jén Budapesten a Syma Csarnokban bemutatták a
„MACSKAFOGÓ” MUSICALT, melyben Ibolya „MISS GATTÓ” szerepét alakította.

2015. november 27-én Ibolya részt vett
TÖRŐCSIK MARI 80. SZÜLETÉSNAPJA alkalmából rendezett esten a budapesti Nemzeti Színházban, ahol dallal is köszöntötte a színészóriást.

2016. január 21-én bemutatták a
Kern András rendezte „GONDOLJ RÁM” C. FILMET, melynek BETÉTDALÁT, az „AMIÓTA ELSZAKADTÁL” c. számot Ibolya énekelte fel PRESSER GÁBORRAL duettben. A dalhoz KLIP is készült.

2016 május-júniusában Ibolya egy amerikai körútra utazott barátaival, többek között
SARASOTA-FLORIDA-LOS ANGELES-HOOLYWOOD állomásokat is érintve.

2016. augusztus 2-án megjelent az Ibolya &
ZOOHACKER & FURÁK PÉTER együttműködéséből született „ÉLVEZD, HOGY ÉLSZ” c. dal.

2016. szeptember 30-án megjelent
KERESZTES ILDIKÓ legújabb lemeze, melyen az Ibolyával közös „ELÉG SZÉP” c. DUETT is helyet kapott.

2017. február 10-én Ibolya &
ZOOHACKER & FURÁK PÉTER együttműködéséből újabb dal született, mely a „SOHA NE BÁND” címet viseli.

2017. július 28-án Ibolya új zenekarával lépett fel Tokajban, melynek tagjai Furák Péter zongora, Újhelyi Gábor szólógitár, Nagy Zsolt dob.

2017. október 22-én Kecskeméten megnyílt a
FECSKE ADOMÁNYBOLT, melynek legelső vásárlójaként fejezte ki támogatását Ibolya.

2017. november 16-án
ANYÁCSKA átvehette a RICHTER ARANYANYU DÍJAT. A rendezvény MEGLEPETÉSVENDÉGEKÉNT Ibolya az „Anyának” c. számával köszöntötte a meghatódott Arankát.

2017. december 8-án Ibolya részt vett a KOCZKA által szervezett „RANDOM SHOOTING DAY” FOTÓZÁSON.

2018. március 15-én a Papp László Budapest Sportarénában került bemutatásra a
„TALPRA, MAGYAR” ROCKMUSICAL, melyben Ibolya a szegedi színésznőt alakította, olyan színészek társaságában, mint Xantus Barbara, Varga Miklós, Kósa Zsolt és mások...

2018. július 6-án láthattuk-hallhattuk először a
„VOLTAM IBOJKA” C. DALT ÉS KLIPET a Presser Gáborral közös hosszú munka egyik gyümölcseként, s másnap, július 7-én a BUDAPEST PRIDEON énekeltet el Ibolya először élőben.


2018. október elején
megjelent a Presser Gáborral közösen készített teljes „
VOLTAM IBOJKA” ALBUM ÉS KÖNYV, majd október 11-én Budapesten, a Nem Adom Fel Kávézóban sor került a hivatalos „VOLTAM IBOJKA” CD-KÖNYVBEMUTATÓRA is, Barabás Évi vezényletével.

2018. október 7-8-án
Ibolya a Papp László Budapest Sportarénában PRESSER GÁBOR KONCERTJÉN lépett fel meghívott vendégként.

2018. október 25-én Ibolya a
MOMENTÁN TÁRSULAT ”FŐHŐS” c. interaktív improvizációs színházi estjének főszereplőjeként vendégeskedett a budapesti IMPRÓ-ban, ahol spontán beszélgetés keretében, szórakoztató improvizációs jelentekkel lepte meg a társulat a közöséget s magát Ibolyát is.

2018. december 16-án Budapesten az IBS színpadán Ibolya is fellépett a
LÉLEKZUHANY GOSPEL KÓRUS JÓTÉKONYSÁGI KONCERTJÉN állami gondozott gyerekekkel együtt állami gondozott gyerekek megsegítéséért.

2019. január 21-én láthattuk Ibolyát a Spektrum Home televízió
”TESZTBESZÉD” c. műsorában Gryllus Dorka, Badár Sándor és Fenyő Iván társaságában.

2019. március 1-jén Budapesten, a Filter ArtClubban megrendezésre került Ibolya addigi pályafutását összefoglaló koncertje
15 ÉVEM EGY KONCERTBEN” címmel.

2019. április 25-én
Bíró Eszter ”Időradír” című albumán megjelent a „BUBA ÉNEKE” c. dal is, melyet Ibolyával és Szalóki Ágival közösen énekel.


2020 február-márciusában
Ibolya több alkalommal Presser Gábor „”DALOK RÉGRŐL ÉS NEM RÉGRŐL” c. koncertsorozatának fellépővendége volt.

2020. március 8-án
Ibolya részt vett a MÉRŐ VERA által a BÁNTALMAZOTT NŐKÉRT szervezett LEGYEN NŐNAP c. rendezvényen Budapesten, a Hősök terén.

2020. március 30-án Ibolya rögtönzött
ERKÉLYKONCERTET adott egy győri panellakásból az egészségügyi dolgozók tiszteletére, akik hősiesen tartották a frontot a COVID idején.

2020. május 3-án
megnézhettük Bíró Eszter, Szalóki Ági és Ibolya közös dalából, a „BUBA ÉNEKEc. dalból készült KLIPET, melyet Anyák napja alkalmából készítettek és tettek közzé aznap.

2020. augusztus 30-án Ibolya részt vett
Presser Gábor és barátaiVIGYÁZZUNK BUDÁRA!” jótékonysági koncertjén.

2020 szeptemberében a Covid idején rögzített
PRESSER GÁBOR ÉS BARÁTAI GARÁZSKONCERTJÉN hallhattuk Ibolyát, ahol többek között Novák Péterrel is duettet énekelt.


2020 októberében Ibolya az Anyácskával közösen alapított
TŰZCSIHOLÓ EGYESÜLET NAGYKÖVETE lett, melynek küldetése az állami gondozásban nevelkedett roma felnőttek segítése, edukálása és gyermekeik, családjuk támogatása.

2021. szeptember 24-én
került sor Ibolya színházi estjének, a Presser Gáborral közösen megálmodott, Bíró Kriszta által rendezett „NŐI POSTA” c. SZÍNHÁZKONCERT PREMIERJÉRE Budapesten, a Marczibányi Téri Művelődési Központban, melynek zenei anyagát a „Voltam Ibolya” c. lemez dalai alkotják dallevelek formájában. Az előadáson Födő Sándor és Furák Péter zenészek kísérik Ibolyát.

2021. november 23-án bemutatták a
„MIÉNK ITT A TÉR” c. LGT dalhoz a nyáron forgatott KLIPET, melyben Presser Gábor és barátai, köztük Ibolya közreműködtek a ROAD MOVIE HUNGARY keretében.

2021 végén
Ibolya menedzselését ROMHÁNYI PÉTER vette át, aki többek között Keresztes Ildikóval és Wolf Katival is dolgozikt.

2022. január 29-én kezdetét vette a Duna TV-n
DAL 2022”, melyben Ibolya is bejutott a legjobb 30 közé „NEM ADOM EL” c. új dalával, zeneszerzője FÖDŐ SÁNDOR, aki egyben Ibolya zenekarának vezetője, szövegírói pedig HEGYI GYÖRGY és CSAKMAG VIVIEN. A dalhoz természetesen KLIP is készült. Élőben először február 12-én a 3. válogatón hallhattuk a dalt Ibolyától, ahonnan a zsűri maximális pontszámmal juttatta tovább. A február 26-i 2. elődöntőben a dal akusztikus verzióját is megismerhettük, mely szintén maximális pontszámú továbbjutást eredményezett a döntőbe.

2022. március 12-én került sor a ”
A DAL 2022” döntőjére, melyben a „NEM ADOM EL” szimfónikus zenekari változatát hallhattuk. A zsűri egyöntetű véleménye alapján bekerült az első négy közé, ahonnan a közönség szavazatai alapján Ibolya dala nyerte el ”AZ ÉV MAGYAR SLÁGERE” címet, s vele Ibolya 10 millió forintot, melyet a következő lemeze készítésére fordíthat.

2022. április 9-én Ibolya részt vett a TV2 „
NEKED ÉNEKELEK” JÓTÉKONYSÁGI GÁLAMŰSORÁBAN, melynek célja az ukrán menekültek megsegítése volt.

2022. április 20-án újabb klippel jelentkezett Ibolya, ezúttal a
„NEM OLYAN VOLTÁL” c. dalának KLIPPREMIERJE hangzott el a Petőfi TV-ben, egy héttel később pedig a HORVÁTH CHARLIE-VAL közösen énekelt „MEGYEK” c. dal KLIPJE is megjelent.

2022. április 29-én Ibolya meghívott vendégként fellépett Miskolcon KERESZTES ILDIKÓ KONCERTJÉN.

2022. május 4-én került megrendezésre az
ELSŐ „NEM ADOM EL” LEMEZBEMUTATÓ KONCERT Budapesten a Magyar Zene Házában. Ibolya új zenekarának tagjai: Födő Sándor (zenekarvezető, zeneszerző, billentyűk, ütőhangszerek, vokál), Csókás Zsolt (gitár, vokál), Papesch Péter (basszusgitár), Kottler Ákos (dob, vokál), Cserta Balázs (szaxofon), Hámori János (trombita).

2022. szeptember 5-én
Ibolya meghívott vendégként fellépett GEREDÁS PÉTER KONCERTJÉN, ahol többek között a Szól a kakas már - Micsoda Madár” c. dalt adta elő Gerendás Péterrel duettben.

2022. szeptember 26-án Ibolyát kérték fel a
ETO FC Győr-DVTK mérkőzés KEZDŐRÚGÁSÁNAK ELVÉGZÉSÉRE, s egy OLÁH 78 feliratú névre szóló mezt is ajándékozott neki a csapat.

2022 végén Ibolya részt vett a Duna TV nagysikerű ”
CSINÁLJUK A FESZTIVÁLT” c. műsorában, ahol Máté Péter
ZENE NÉLKÜL MIT ÉREK ÉN” c. számát képviselte, és a középdöntőig jutott a versenyben.

2023 elején a Romhányi Péter menedzserrel való közös munka véget ért.

2023. február 19-én Ibolya elindult a TV2
”SZTÁRBAN SZTÁR”
c. népszerű műsorának legújabb szériája, melyben Ibolya is kipróbálta magát, és olyan versenyzőkkel mérettette meg magát, mint Gubik Petra (énekesnő-színésznő), Judy (Groovehouse), Tarján Zsófi (Honeybeast), Schoblocher Barbara (Blahaluisiana), Halasnyák Fanni (Nemazalány), Sipos Tomi (Irigy Hónaljmirigy), Kiss Ernő Zsolt (színész-táncművész), Kamarás Iván (színész), Molnár Tibor Attila (Trap kapitány), Zdroba Patrik (énekes), Valkusz Milán (Valmar). A nyolc héten át tartó műsorban Ibolyát láthattuk Freddie, Edith Piaf, Bruno Mars, Miley Cyrus, Pikotaro, Lady Gaga, Csipa, Louis Armstrong, Joan Jett, Charlie és Tina Turner bőrében szerepelni. Három alkalommal lett adásgyőztes, három adásban második helyezett, egyszer pediig a középmezőnyben végzett, az elő körös szavazás eredményeként, mely a közönség és a zsűri együttes véleményét tükrözi. Az április 9-i döntőben Ibolya végül A ”SZTÁRBAN SZTÁR” 3. HELYEZETTJE LETT.

2023. április 29-én a Duna TV ”A Dal 2023” című műsorának döntőjében extra produkcióként hallhatjuk Ibolya április végén megjelenő „GYERE KÖZELEBB” című új albumának „AMI A SZÍVEMEN, AZ A SZÁMON” c. dalát.

2023. május 9-én kerül sor Ibolya új GYERE KÖZELEBB” című lemezének első nyilvános bemutatójára Budapesten, a Hunyadi téri Zenepavilonban, melyet országos koncert turné követ majd a nyár folyamán.

2023. május 30-án megjelent Ibolya legeslegújabb GYERE KÖZELEBB” című új albuma, valamint a Radics Gigivel közösHELLÓ, HELLÓ” c. dal klipjét is bemutatták a Duna TV Család-barát c. műsorában.

2023 végén Ibolya ismét részt vett a Duna TV nagysikerű ”CSINÁLJUK A FESZTIVÁLT” c. műsorában, ahol ezúttal Varga Miklós „EURÓPA” c. számát képviselte, majd 2024 elején
óriási sikerrel a döntőbe jutott, és végül a 3. helyen végzett a versenyben.

2024. január 31-én Ibolya zenekarával egy különleges születésnapi nagykoncertet adott a Művészetek Palotájában.