Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKArató András: Arcnovellák - 2008. október 7.
Arcnovellák, közelképek, írások, történetek, elmélkedések, tele iróniával és öniróniával.
Élcelődések, szinte vallomások a Szerzőről és barátairól, tiszteltjeiről.
Arató András – Arcnovellák
Arcnovellák közelképek, írások, történetek, elmélkedések, tele iróniával és öniróniával. Élcelődések, szinte vallomások a Szerzőről és barátairól, tiszteltjeiről.

Borító - előlap:

108.o. - Oláh Ibolya:

Tartalom (névsor):

Borító - hátlap:
Kiadó:
Kossuth Kiadó ----- Méret: 226x240x16 ----- Oldalak száma: 168 ----- Súly: 900 gr ----- Borító: kemény kötésben ----- Illusztráció: fekete-fehár fotókkal

2008. október 7-én került sor Arató András ’Arcnovellák’ című könyvének bemutatójára, melyről Ági számolt be nekünk, és hívta fel figyelmünket a könyvre, az alábbi bejegyzésben:

Barátaim révén ma voltam egy könyvbemutatón a Komédiumban. Arató András Arcnovellák című könyvét mutatták be, ami nemrég jelent meg a Kossuth kiadónál. Egy fotóalbumról van szó, fekete-fehér képeken 81 portré és a hozzá rövid kis életképek az illetőről.

Idézek az ajánlásából: "Arcnovellák, közelképek. Nyolcvan sorstársammal egy kötetben, köztük huszonhét Kossuth-és Széchenyi-díjas - egyelőre. Tizenöt nő, hatvanhat férfi - ez véglegesnek tűnik, bár távolról sem ideális. Rendezők, olimpiai bajnokok, tudósok, színészek, zenészek, humoristák, írók, balerina, köztársaasági elnök. Jó társaság, remekül érzem magam benne! Vágó István"

Belelapoztam, nagyszerű képek, remek kis írások. Néhány név, erősen szubjektív válogatással: Göncz Árpád, Bárdy, Bodrogi, Bacsó Péter, Alföldi, Jancsó, Kocsis Zoltán, Presser, Ragályi Elemér, Kern, Kokó, Kupa Mihály, Törőcsik, Spíró, Vizi E.Szilveszter, Geszti Péter, Mundruczó Kornél, Szabó István, Zorán, Dusán, Bródy, Gálvölgyi, Gerő András, Koncz Gábor, Novák Péter. (teljes névsor a kis képre kattintva)

Lapozgattam és elértem a 108-ik oldalra, ki találja ki, hogy kit láttam ott?????????????????? Ugye nem semmi ebben a névsorban szerepelni? Sajnos a képet nem tudom közzétenni, de fantasztikus. Egy igazi Ibolyás fintor,a szája csücsörít, félig vidáman, félig fanyarul, a csillogó, kifejező szemek a jellegzetes frizura alól bújnak ki és az egész arc felfelé néz. Nagyszerű kép! És Ibolya gyönyörű rajta.

És a szöveg: „Először Ági (gondolom a felesége) kedvéért ültem a tévé elé Megasztárt nézni. Másodszor Oláh Ibolya miatt. Húsvét körül szerepelt a Klubdélelőttben, nem sokkal azután, hogy más nyerte meg a versenyt, Tiszadob alulmaradt a végső mobil-szavazási versenyben. Meglehetősen "kritikus" volt a sajtója, nehezen viselték a rossznak vélt modorát, pedig csak egyszerűen más volt. Nem kereste a kegyüket. Másfél évvel később, a Kontra című műsor örszázadik adásában Sváby András vendége volt, élő közvetítésben a Komédiumból. Nagy volt a nyüzsgés, számos televízió készített felvételt, a termet megtöltötték a nagyon fontos és fontos vendégek. Bemutatkoztam, nem kellett volna emlékeznie rám, találkozásnak is alig lehetett nevezni a korábbit. - Tudom - válaszolt -, tőletek kaptam tavaly a nyuszit.
Nekem ez így teljesen rendben volt."


Odamentem Andráshoz és mondtam, hogy mekkora meglepetés és öröm ért, hogy Ibolya szerepel a könyvében. Dedikálta nekem és azt írta, hogy az ízlésünkben minimum egy közös pont van!”

(OIRO, 2008.10.08.)
(
http://konyvnet.hu/konyv.php?konyv_id=49509&kategoria_id=1748&knsid=tHBaVwBvBXV8P9o5AYxPuPWwUszsiAccR0yWVtwGmoEfkKapny)
(
http://www.libri.hu/hu/konyvek/eletrajzok_visszaemlekezesek/tovabbi_konyveink/arcnovellak)