Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKA 2006-os év legjobb magyar slágerei I. - 2006. december 30.
(Oláh Ibolyától Zsédáig)
A Mahasz Rádiós Top 40-es lista alapján 2006 első negyedévének kedvenc magyar slágerei
„Édes méreg”
„Magyarország”
2006 legjobb magyar slágerei I. rész, Oláh Ibolyától Zsédáig

A Mahasz Rádiós Top 40-es listája alapján összeállítottuk a 2006. év első negyedének a kedvenc magyar slágereit. A lista több, mint 30 országos, regionális és helyi rádió leggyakrabban játszott felvételeiből áll össze. Ezen időszak legnépszerűbb dala az Oroszlán Szonja és Bebe duója. A Micsoda nő ez a férfi az első negyedév legtöbbet játszott magyar dala. Az „öregek” mellett jól teljesítettek a Megasztáros énekesek is.

Micsoda nő ez a férfi

Oroszlán Szonja és Bebe duettje sokáig tartotta magát a slágerlistákon. A Micsoda nő ez a férfi az Egy szoknya egy nadrág című magyar vígjáték betétdala, mely latinos hangvételével 2006 első negyedében is a legnagyobb magyar slágerek között tarthattunk számon: a rádiók egyik legtöbbet játszott felvétele volt. A Crystal sem tétlenkedett az új év kezdetén: az első negyedéveben két dalukkal is ostromolták a slágerlistákat: az egyik a
Ha arra ébredek, a másik pedig a Sosem múlik el.

A "Sosem múlik el" című dalt már 2005-ben is 26 héten keresztül tartotta magát a listán, egészen a második helyig jutva. A dalt 33 rádió játszotta kiemelt kategóriában, ami egyedülálló volt a Mahasz lista történetében. Mindkét szerzemény a „Trilógia” albumon található, a korong érdekessége, hogy az új dalok mellett régebbi szerzemények is helyet kaptak rajta, kicsit átdolgozva, szimfonikus változatban.

Új hold

Adrienn Új hold című dalát 24 héten át szerettük. Egészen a 7. helyig jutott a Mahasz listán. Az Új Hold a Zséda-Vue címet viselő albumon hallható. Az album tavaly átlépte a 20.000 eladott példányszámot és platinalemezes státuszt ért el. Az összes kimásolt kislemez a listák elején foglalt helyet. A Motel és a Mindhalálig mellettem is a 2. helyig jutott tavaly. 10 héten át forgatta Tomi a világot, egészen a 6. helyig jutva. A Megfordult a világ jó bemutatkozó lemez a Megasztár ezüstérmese számára. A címadó dal jól teljesített, a sok munkának meglett az eredménye.

Caramel dala, a Várt váratlan ugyan két pozicíóval lejjebb került, viszont tovább maradt a listán: 21 héten kersztül képviselte előadóját a Mahasz listán. A 8. helyezés szépnek mondható, főleg, ha a külföld előadókkal is versenyeznie kell.

Oláh Ibolya sikeres két dala

Az első Megasztár második helyezettje engedte elfelejteni magát. Két dallal is felhívta magára a figyelmet: Az
Édes Méreg és a Magyarország egymással versengve menetelt a listán. A Magyarország című dal jutott messzebb, egészen a második helyig és 25 héten keresztül volt a top 40-ben. Emellett hosszú heteken keresztül vezette több rádió játszási listáját is.

Az Édes Méreg „csak” a 12.-ig jutott, de 8 héten át bent tudott maradni a 40 legjobb között. A második lemezével jelentkező énekesnő egy jó anyagot hozott össze, ez mellett a Magyarország című dal körüli felhajtás is nagyban hozzájárult a második platinalemez begyűjtéséhez.

A
Menj Tovább a kislemez-listán a 9. helyen tetőzött és 14 hétig tartott ki. A dal a Vírus című albumukon található meg, amely vezette a Mahasz eladási listáját. A népszerű rockbanda ügyesen ismerte fel, hogy milyen zenével és szövegekkel lehet megnyerni a rajongókat.

Már nem nyers a Belmondo

Egy évvel a Nyers zenekar felbomlása után, 2006 január elsején debütált Czutor Zoltán új együttese a Belmondo. A első klipjüket a
Lesz, volt, van című dalból készítették. 17 héten keresztül pihent a top 40-ben., a legjobb helyezése a 10. volt. A dal a rádióállomások egyik kedvencének számított. A sorban következő kislemez a Mégis remél már nem teljesített ennyire jól: csak a 31. helyig jutott és csupán négy hétig jegyezték a legjobbak közt.

Amit adhatok című bemutatkozó lemez első videoklipes dala a
Mondd, mit vársz. A dalt a Juventus Rádió mellett más rádiók is kiemelt rotációban játszották. Ez csak a 15 helyre volt elég, de a fiatal énekesnek még van ideje bizonyítani. Az első szerzeménye azért 9 hétig fent volt a Mahasz Rádiós TOP 40-ben. A gitárcentrikus soft-rock zene hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ezt használta ki Pál Tamás és csapata, a bemutatkozó album készítésekor.

Kefir - Hova sodor a szél

Bár a Baby Gabival készített dal, a
Hova sodor a szél... jobban teljesített, azért Kefírnek nincs oka a panaszra. A V-tech frontemberének az első szólólemeze az év elején került a boltokba. Az első kimásolt dal Az élet megy tovább egészen a 13. helyig jutott, amire 9 hete volt a 40-ek között.(zene.hu, Nagymester, 2006.12.30.)
(http://www.zene.hu/cikkek/cikk.php?id=5941)