Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKRoy & Ádám: Fullánk - 2005. június 6.
Az évtized duett albuma
„Valamit valamiért”
Kiadó: Sony-BMG
Közreműködők: Roy & Ádám, Charlie, Emilio, Fekete Vonat, Jamie Winchester, Tátrai Tibor, Kowalsky Balázs Gyula, Oláh Ibolya, Presser Gábor

Trackista:

01. ÚJFULLÁNK
02. VOLT, AMI VOLT...
03. VALAMIT VALAMIÉRT
04. MUSIC
05. VAGY AZ ÖRDÖG VAN VELEM
06. TÖBB, MINT NŐ...
07. FÉLUTAK FELÉ
08. MÉREGFOG
09. HOSSZÚ FEKETE HAJ
10. KIS HŐS ŰRHAJÓS
11. BINDZSI
12. NÉZZ ÉS LÁSS
13. AZ OTTHON ITT VAN


Az évtized duett albuma!!! A Roy & Ádám zenekar tagjai Kohánszky Roy és Nagy Ádám 7 éve robbantak be a magyar könnyûzenei életbe és pályájuk azóta is töretlen. Rengeteg sláger fûzõdik a nevükhöz többek között a „Csapból is én folyok”, „Trambulin” a „Feketén a hófehér”. „Most jövünk mi” címû albumukért az „Év hangfelvétele”, a „Tartsd életben” címû lemezért pedig az „Év modern rock albuma” kategóriában Arany-Zsiráf díjat vehettek át.

Három évet kellett várnunk új lemezükre, de megérte: a Fullánk című duettkorongon legjobb formájukat hozzák.

Az előzetes hírek és közreműködő előadók alapján nagy durranásra lehetett számítani, és az állandó kísérőzenészekkel (Kontor Tamás és Csányi Zoltán) kiegészült csapat nem okozott csalódást rajongóinak.

A fiúk a mai napig az igényes pop-rock zene elhivatott képviselői és ezt az most megjelent, „Fullánk” című lemezük is tükrözi, amelyen olyan neves előadókkal készítettek duetteket, mint Presser Gábor, Oláh Ibolya, Emilio, Novák Péter, Charlie, Fekete Vonat, Jamie Winchester, Tátrai Tibor és Kowalsky. A duettpartnerek zenei világa ötvözve Royék sajátos stílusával igazán parádés eredményt hozott. A lemezen saját szerzemények mellett két feldolgozás is hallható, az egyik Madonna „Music” című dala, a másik pedig egy igazi csemege, a „Hosszú fekete haj”, mely „royésádámosan” egészen új értelmezést kapott.

A lemez első videoklipes dala Oláh Ibolya és Roy duettje, a „Valamit valamiért”. A két rekedtes, érces hang egy dalban egy szenzációs párost alkot!
A dalból - hamisítatlan rock - videoklipet is forgattak, mely Ibolya második klipjeként robbant be a médiába. A szöveget nem más írta, mint Novák Péter!

Különlegesség az albumon a „Kis hős űrhajós” című dal, melyben Roy azokat az érzéseket fogalmazta meg, melyeket kisfia, Bence születésekor érzett. A dalt pedig nem más, mint maga Kohánszky Bence vezeti fel.

A Fullánk Roy & Ádám talán eddigi legjobb lemeze, minden dal a helyén van, ráadásul élőben és fülhallgatón át is remekül szól.
Ezt a lemezt hallani kell!


Roy: "Volt egy rész, amire azonnal az ő hangja ugrott be és nagyon érdekes volt a sztori, mert amikor meghallotta, azt mondta, neki pont ez a rész tetszett."

Ibolya - mint mindig - a dallal kapcsolatban is keményen kimondta a véleményét:
"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy elsőre tetszett, találtam benne érdekeset, a verzék nagyon erősek voltak, aztán amikor a demó után rendesen megcsinálták a számot a fiúk, akkor tetszett meg igazán."

Ibolyának és Roynak ez az első közös munkája. A stúdióban is nagyon jól tudtak együtt dolgozni, bár korábban nem ismerték egymást, csak a dalokon keresztül. A klipforgatáson is úgy ment a munka, mintha csak régi barátok lennének.

"Megbeszéltük, hogy nagyon ösztönös emberek vagyunk mind a ketten - mondja Roy - ha megmondják, hogy balra lépj, akkor biztos, hogy jobbra lépünk…"

"Nagyon nehéz azt csinálni, ami a forgatókönyvben le van írva, különösen egy öntörvényű embernek, aki épp az ellenkezőjét csinálja mindig, mindennek." - fűzi hozzá Ibolya.


(http://zene.hu/kiadvanyok/reszletek.php?id=90)
(
http://www.sonymusic.hu/content.php?showcikk=32)
(
http://www.danubius.hu/cikk/90174)
(
http://www.tv2.hu/cikk.php?cikk=100000103655)