Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKEl merem mondani - 2010. február 26.
Oláh Ibolya 3. önálló albuma

Ez a lemez áll a legközelebb a szívemhez az eddigiek közül. A dalok mindegyike a gondolataimat tükrözi, a szövegek megírásában én is részt vettem. Végre olyan lemezt alkothattam, ahol minden egyes szám rólam szól, olyanok ezek a dalok, mintha a saját gyerekeim lennének. Kicsit olyan érzés, mintha lemeztelenednék a világ előtt, hiszen aki meghallgatja ezeket a dalokat, az megismerheti, hogy milyen is vagyok valójában. Ezért gondoltuk úgy, hogy a legjobban egy művészi fotósorozat tudná kifejezni az album hangulatvilágát,
ahol megmutatom magam a világnak - kívülről és belülről egyaránt.”2010. február 26-án megjelent 'El merem mondani’ címmel Ibolya 3. lemeze, mely - mint azt címe is mutatja - eddigi legőszintébb, legkitárulkozóbb albuma, hiszen eddigi életéről, érzéseiről, és az elmúlt évek történéseiről szólnak dalai, melyeket Orbán Tamással, Valla Attilával és Szűcs Norberttel közösen készítettek. Az új dalok lírai hangvételűek, ugyanakkor változatosak és színházi hangulatúak, így valószínűleg később színházban hallhatjuk majd őket. A napokban elkészült a borító is, melyen a lemezhez illeszkedve, fekete-fehér művészi aktfotók szimbolizálják a dalokban tapasztalható lelki kitárulkozást. Erről bővebben Ibolya mesélt a TV2 Aktív Extra c. műsorában, mely megtekinthető ide kattintva.


Ibolya a 3. lemezről..

Ez a lemez áll a legközelebb a szívemhez az eddigiek közül. A dalok mindegyike a gondolataimat tükrözi, a szövegek megírásában én is részt vettem. Végre olyan lemezt alkothattam, ahol minden egyes szám rólam szól, olyanok ezek a dalok, mintha a saját gyerekeim lennének. Kicsit olyan érzés, mintha lemeztelenednék a világ előtt, hiszen aki meghallgatja ezeket a dalokat, az megismerheti, hogy milyen is vagyok valójában. Ezért gondoltuk úgy, hogy a legjobban egy művészi fotósorozat tudná kifejezni az album hangulatvilágát, ahol megmutatom magam a világnak - kívülről és belülről egyaránt.”

Először nagyon féltem a fotózástól, aki ismer, pontosan tudja, hogy távol áll tőlem ez a szexi, nőcis stílus. Mivel azonban ezen a lemezen az eddigi életemet dolgoztuk fel, tehát őszintén énekelek az érzéseimről, úgy döntöttem, elfogadom a stáb koncepcióját: a lelki kitárulkozást a borítófotóval is szimbolizáljuk.


Kiadó: Sony Music


Az album részletes adatai (track-lista, szerzők, közreműködők):

01. RITMUS (Szűcs N. - Szűcs N.)

02. BABY (Oláh I. - Orbán T.)

03. ANYÁNAK (Oláh I. - Orbán T.)

04. CÍMLAPHÍR (Oláh I. - Orbán T.)

05. KI A ROSSZ, KI A JÓ? (Oláh I. - Orbán T.)

06. FOHÁSZ (Oláh I. - Valla A.)

07. PÉNZÉRT MINDENT (Oláh I. - Orbán T.)

08. KÖRTÁNC (Oláh I. - Orbán T.)

09. SZERESS TESTVÉR (Oláh I. - Valla A.)

10. A SZERETŐK ÓCEÁNJA (Oláh I. - Orbán T.)

11. VALAMI ÚGY HIÁNYZIK (Oláh I. - Orbán T.)

12. KI NEM VOLT (Szenes Iván - Gábor S. Pál)Az El merem mondani c. lemez borítóján Ibolya köszönetet mond:

Új lemezem megjelenése alkalmából szeretném köszönetemet kifejezni mindeazoknak, akik hittek bennem, abban a zenében, amit képviselni szeretnék.
Mindenekelőtt köszönet Szűcs Norbertnek, aki tiszteletben tartotta elgondolásaimet és végig kitartott mellettem!
Köszönet a dalszövegekért
Orbán Tamásnak
és Valla Attilának, akik hűen fogalmazták meg a gondolataimat.
Külön köszönet az általam nagyra becsült
Szenes Ivánnak
és Gábor S. Pálnak, hogy lehetővé tették számomra, hogy daluk felkerülhessen a lemezemre!
Köszönet mindazoknak,
akik a pályám indulásánál segítségemre voltak!
Végül köszönet a
barátoknak, rajongóknak
, akik hosszú hallgatás ellenére mellettem álltak és végig bíztattak!

Oláh Ibolya”