Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKFőoldal


Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk az - Oláh Ibolya Rajongói Oldal (OIRO) részeként működő - Oláh Ibolya Múzeum (OIM) főoldalán.

Nem sokkal azután, hogy Ibolya feltűnt a Megasztárban, 2004. március 24-én megszületett az OIRO, teljes nevén Oláh Ibolya Rajongói Oldala. Ez Ibolya legelső rajongói oldala, mely még ma is központi szerepet tölt be az Ibolyások körében. Azóta létrejött még számtalan rajongói oldal, rengeteg Ibolyával kapcsolatos blog és honlap, mégis mind a mai napig az OIRO az a hely, ami a rajongók fő virtuális találkahelyéül szolgál, azaz a központ.

A most nyíló Oláh Ibolya Múzeum gyakorlatilag az OIRO részét képezi, bizonyos értelemben annak archívumaként működik. Emellett az idők folyamán különböző blogokba, honlapokra szétszóródott, már-már elfeledett értékeket is igyekeztünk összerendezni, egy csokorba gyűjteni, egy olyan helyre, ahol biztosan nem vesznek el és fennmaradnak a jövőben is.

A honlap ötlete az Ibolyás visszapillantó blogból indult, melynek bal oldalán még 2005 novemberében virtuális kiállítás jött létre Ibolya legsikeresebb pillanataiból. Ezt követően az Ibolyások ezt a blogot Oláh Ibolya Múzeumként kezdték emlegetni, az OIRO-ra is így került fel a link, illetve a sajtóban is így jelent meg, holott az valójában a kezdetektől mind a mai napig elsősorban egy személyes blog. Viszont tulajdonképpen ez a dolog volt az, ami ötletet adott ahhoz, hogy ezt a Múzeumot honlap formában ténylegesen megvalósítsuk, vagyis azt a kezdetleges virtuális kiállítást továbbfejlesszük.

Itt megtalálható minden kiadvány, koncertek, fellépések, megasztáros pillanatok, sok-sok hang- és videófelvétel, valamint minden fontosabb esemény, amely Ibolya színes pályafutásával kapcsolatos. Hogy ezeket feleleveníthessük, nagyrészt Ibolya és a rajongók ”szavait” illetve ”munkáit” hívtuk segítségül, amiből aztán mára összeállt ez a gyűjtemény, az Oláh Ibolya Múzeum.

A múzeum szó tehát senkit ne tévesszen meg! Ez az oldal nem Ibolya sztárolásáról, különböző személyes tárgyainak kiállításáról szól. Ez az oldal azt dokumentálja és mutatja meg áttekinthetően, időrendben a látogatóknak, hogy Ibolya mit tett és tesz le az asztalra énekesnőként, illetve azzal, hogy ő ezt az utat választotta, mennyi csodálatos pillanatot szerzett már - és bízunk benne, hogy még nagyon sokat fog szerezni a jövőben is - az embereknek.

Ahogy látható, jelenleg itt-ott még egy kicsit hiányos az oldal. A két legfontosabb, ami kiegészítésre vár:
- a multimédia rész, amelyben az elmaradt riportok, felvételek kerülnek szerkesztésre, majd feltöltésre hamarosan. Van viszont néhány, melyet sajnos nem sikerült rögzítenünk, ezért itt látogatóink segítségét várjuk..
- a hiányzó képek, melyeknek egyelőre még csak a helye látható. Reméljük ezek nagy részét is pótolni tudjuk hamarosan.

Természetesen látogatóinktól is nagy örömmel veszünk bármilyen kiegészítést, segítséget, ötletet!
Honlapunkkal kapcsolatos véleményedet, kérdéseidet, javaslataidat elmondhatod az
OIRO fórumában, illetve az info@oiro.hu e-mail címre küldött levélben. Ugyanerre a címre várjuk leveledet akkor is, ha esetleg birtokában vagy további értékes Ibolya-felvételeknek, koncertképeknek vagy bármilyen egyéb különlegességnek, amit szívesen megosztanál másokkal, illetve hajlandó lennél közkinccsé tenni itt, az OIM-ben.

Kellemes nézelődést, olvasgatást kívánunk!

OIM & OIRO Szerkesztőség