Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEKFőoldal


Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk az Oláh Ibolya Múzeum (OIM) főoldalán, mely korábban az Oláh Ibolya Rajongói Oldala (OIRO) részeként működött, ma pedig önálló honlapként üzemel.

Nem sokkal azután, hogy Ibolya feltűnt a Megasztárban, 2004. március 24-én megszületett az OIRO, teljes nevén Oláh Ibolya Rajongói Oldala. Ez volt Ibolya legelső rajongói oldala, mely hosszú évekig központi szerepet töltött be az Ibolyások körében. Időközben létrejött még számtalan rajongói oldal, rengeteg Ibolyával kapcsolatos blog és honlap, mégis az OIRO maradt az a hely, ami a rajongók fő virtuális találkahelyéül szolgált, azaz a központ. Sajnos ahogy a facebook egyre inkább teret hódított, a honlap látogatói is szép lassan átszivárogtak oda, s végül az OIRO felülete is megszűnt. Az OIM azonban mindvégig megmaradt, s bár kissé elhanygolódott, most 2022-ben, amikor Ibolya A Dal című műsor győzteseként visszatért, s a megújult hivatalos honlapja is elindult, az Oláh Ibolya Múzeum is újjáéledt, mely egyfajta archívumként működik. Az idők folyamán különböző honlapokra, blogokba szétszóródott, már-már elfeledett értékeket igyekeztünk összerendezni, egy csokorba gyűjteni, egy olyan helyre, ahol biztosan nem vesznek el, és fennmaradnak a jövőben is.

E honlap ötlete az Ibolyás visszapillantó blogból indult, melynek bal oldalán még 2005 novemberében virtuális kiállítás jött létre Ibolya legsikeresebb pillanataiból. Ezt követően az Ibolyások ezt a blogot Oláh Ibolya Múzeumként kezdték emlegetni, az OIRO-ra is így került fel a link, illetve a sajtóban is így jelent meg, holott az valójában a kezdetektől elsősorban egy személyes blog. Ugyanakkor ez a dolog volt az, ami ötletet adott ahhoz, hogy ezt a Múzeumot honlap formában ténylegesen megvalósítsuk, s azt a kezdetleges virtuális kiállítást továbbfejlesszük.

Itt megtalálható minden kiadvány, koncertek, fellépések, megasztáros pillanatok, sok-sok fotó, hang- és videófelvétel, valamint minden fontosabb esemény, amely Ibolya színes pályafutásával kapcsolatos. Hogy ezeket feleleveníthessük, nagyrészt Ibolya és a rajongók ”szavait” illetve ”munkáit” hívtuk segítségül, amiből aztán mára összeállt ez a gyűjtemény, az Oláh Ibolya Múzeum.

A múzeum szó tehát senkit ne tévesszen meg! Ez az oldal nem Ibolya sztárolásáról, különböző személyes tárgyainak kiállításáról szól. Ez az oldal azt dokumentálja és mutatja meg áttekinthetően, időrendben a látogatóknak, hogy Ibolya mit tett és tesz le az asztalra énekesnőként, illetve azzal, hogy ő ezt az utat választotta, mennyi csodálatos pillanatot szerzett már - és bízunk benne, hogy még nagyon sokat fog szerezni a jövőben is - az embereknek.

Ahogy látható, jelenleg még hiányos az oldal, az utóbbi pár évben szünetelt a bővítése, reméljük azonban, hogy a hiányzó részeket is pótolni tudjuk hamarosan.

Természetesen látogatóinktól is nagy örömmel veszünk bármilyen kiegészítést, segítséget, ötletet!
Honlapunkkal kapcsolatos véleményedet, kérdéseidet, javaslataidat elmondhatod az
oimuzeum@gmail.com e-mail címre küldött levélben. Ugyanerre a címre várjuk leveledet akkor is, ha esetleg birtokában vagy további értékes Ibolya-felvételeknek, koncertképeknek vagy bármilyen egyéb különlegességnek, amit szívesen megosztanál másokkal, illetve hajlandó lennél közkinccsé tenni itt, az OIM-ben.

Tarts velünk Facebook oldalunkon is: https://www.facebook.com/olahibolyamuzeum

Kellemes nézelődést, olvasgatást kívánunk!

OIM Szerkesztőség - Király Szilvia (szilvert)