Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEK



RTL Klub, Vacsoracsata - 2009.
Ibolya Tiszadobon főzött
Csapat:
Oláh Ibolya, Kohánszky Roy, Székhelyi József,
Barabás Éva, Szabó Patrícia




..Ibolya a hétfő esti Vacsoracsatában egy mesébe illő, gyönyörű környezetbe, a Tisza partjára kalauzolta el az RTL Klub nézőit. Az adás elején megmutatta azt az árvaházat is ahol felnevelkedett, bemutatta barátait, az árvaház lakóit és az hőn szeretet Anyácskát.
A vacsorához szükséges alapanyagokat Ibolya a helyi közértben szerezte be, a welcome drinket pedig egy jó szomszédjától János bátyjától kapta.
Miután mindent megvett az árvaház felé vette az irányt, hogy elkészítse élete első háromfogásos menüjét. A főzésnél a gyerekek is segítettek, egész délelőtt a keze alá dolgoztak, mint a kiskukták. Szeleteltek, hámoztak, mosogattak, és gombócot gyúrtak.
A vendéget Ibolya egy rögtönzött dallal fogadta, majd miután mindenki megitta a welcome drinket átkísérte a vacsora helyszínére, a kastély nagy termébe. A Vacsoracsata első estéje nagyon jó hangulatban telt, az ételek finomak voltak. Ibolya vetélytársai többször meg is jegyezték az adás során, hogy házigazdájuk mennyire kitett magáért.
Patrícia és Roy 8-8, József 9, Évi pedig 10 ponttal jutalmazta Ibolya vendégszeretetét és főzőtudományát, így összesen 35 ponttal büszkélkedhet a hét első sztárszakácsa..



2009. október 05., Hétfő - Vacsora Oláh Ibolyánál:
1. Előétel - Tiszadobi gombócleves
2. Főétel - Tiszai harcsaszelet paprikás lisztben sütve vajas burgonyával, uborkamártással
3. Desszert - Gyümölcstorta












































2009. október 06., Kedd - Vacsora Kohánszky Roynál:
1. Előétel - Indiai vörös lencseleves
2. Főétel - Lecsós tarja
3. Desszert - Tejfölös málna












































2009. október 07., Szerda - Vacsora Székhelyi Józsefnél:
1. Előétel - Vadgomba leves
2. Főétel - Sólet füstölt libamellel
3. Desszert - Rakott palacsinta


























2009. október 08., Csütörtök - Vacsora Barabás Évánál:
1. Előétel - Falusi velős marhahúsleves, grízgombócokkal
2. Főétel - Csirkemell csíkok pikáns uborkás raguval, tanyasi pityókával
3. Desszert - Tömény csokoladés sütemény, mentás epersalátával






































2009. október 09., Péntek - Vacsora Szabó Patríciánál:
1. Előétel - Zöldspárga fürjtojással, eperszemekkel, narancsos öntettel
2. Főétel - Fehérboros zöld kagyló, fokhagymás baguette-tel, tengeri süllővel
3. Desszert - Sajttorta eperrel