Oláh Ibolya Múzeum

FŐOLDAL

KIADVÁNYOK

IBOLYA

ÚT A MEGASZTÁR VÉGÉIG

SAJÁT ÚT

MULTIMÉDIA

KREATÍV SAROK

IMPRESSZUM

LINKEK



Brüsszel, Európa Parlament - 2005. március 1.-3.
„Hazám”

..Dr. Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke 2005. március 2-án Brüsszelben, az Európai Parlamentben felavatja az Országgyűlés Európai Parlamentnek szánt ajándékát, Lantos Györgyi „Megtalált Európa” c. szobrát. E rendezvényen Oláh Ibolya előadja a „Hazám” című dalt, melyet sokan csatlakozásunk himnuszának tekintenek. A rendezvényt követően a Magyar Kultúra Házában Presser Gáborral közösen adnak koncertet. Ibolya március 1-3. között ismerkedhet Európa fővárosával, ahová Anyácskával utazik..”


Irány Európa
Oláh Ibolya fellép Brüsszelben

Dr. Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke 2005. március 2-án Brüsszelben, az Európai Parlamentben felavatja az Országgyűlés Európai Parlamentnek szánt ajándékát, Lantos Györgyi „Megtalált Európa” c. szobrát. E rendezvényen Oláh Ibolya előadja a „Hazám” című dalt, melyet sokan csatlakozásunk himnuszának tekintenek. A rendezvényt követően a Magyar Kultúra Házában Presser Gáborral közösen adnak koncertet. Ibolya március 1-3. között ismerkedhet Európa fővárosával, ahová Anyácskával utazik.

(olahibolya.hu)


Megtalált Európa - Lantos Györgyi szobra

Hazánk uniós csatlakozására emlékezve ma adják át Brüsszelben, az Európai Parlament épületében az Országgyűlés szoborajándékát. Az eseményen részt vesz Szili Katalin házelnök, Sebestyén Márta és Oláh Ibolya énekesnő, valamint a szobor alkotója. Lantos Györgyi csongrádi szobrászművész Európa és Zeusz szerelmét meséli el. Az Európát jelképező, lebegő nőalak körül az égbolton az Európai Unió országai jelennek meg egy-egy csillagként. Az oszlopfőn a négy „sarkalatos erény”: az igazság, bátorság, okosság és mértékletesség. Az alkotás talapzatán szerepel az EU 21 nyelvén, köztük ír nyelven is a mű címe – „A megtalált Európa”. A felirat az unió minden újabb tagállam belépésével egy-egy további nyelven kerül fel a talapzatra.

(T. A., 2005.03.02.)


Brüsszeli kalandozás
Oláh Ibolya ajándéka Európának

Brüsszeli utazásukról Anyácska és Ibolya személyesen számoltak be az OIRO és az olahibolya.hu szerkesztőségének.
Elmondásuk szerint 3 felejthetetlen napot éltek át.
A repülés mindkettőjüknek különleges élményt nyújtott, Anyácska először ült repülőn életében, míg Ibolya már "beavatottnak" számít e téren.
A szobor avatás és az azt követő koncert elfoglaltságain kívül összes szabadidejükben a várossal ismerkedtek, ehhez segítséget is kaptak. Az avatásról a Magyar Televízió már beszámolt, azt követően került sor a Magyar Köztársaság Állandó Képviseletének nagytermében Ibolya koncertjére, ahol platinalemezéről 9 dalt adott elő. A nagyterem zsúfolásig megtelt a Brüsszelben dolgozó fiatalokkal, politikusokkal, akik pártállástól függetlenül számosan megjelentek, a termet egybe kellett nyitni az előtérrel, ahová sokan kiszorultak. Az előadást mintegy 150-en láthatták, hallhatták, köztük a szobor-avatáson is éneklő Sebestyén Márta is. Ibolya óriási sikert aratott, s közkívánatra zenei kíséret nélkül ismét előadta a "Hazám" című dalt.

(msmester, olahibolya.hu, 2005.03.05.)


Oláh Ibolya nagyon örült a felkérésnek, amelyet Tabajdi Csaba, Európai Parlamenti képviselő kezdeményezett.

(hirado.hu)


A brüsszeli szoboravatás helyszínén jó érzés volt magyarnak lenni, FIDESZ-SZDSZ-MSZP-MDF képviselők és munkatársaik tapsoltak a művészeknek, a szobornak, a ténynek, hogy hazánk ott van Európa XXI. századi formálásában, és köztük vastaps kísérte Oláh Ibolya szereplését. Ezt szemtanúként mondhatom el Önöknek : így láthattam azt is, hogy a felsorolt pártok mindegyikéből számosan gratuláltak ennek a nagyszerű énekesnek.

(egy anonim hozzászóló a Napló riport kapcsán, 2005.03.07.)


Oláh Ibolya kellemesen csalódott Szili Katalinban

Oláh Ibolyának nagyon "bejött" Brüsszel, és koncertje is remekül sikerült. Ráadásul kellemes csalódás is érte.
Mint ismeretes, Oláh Ibolyát érte az a megtiszteltetés, hogy felléphet az Európai Parlamentben, amikor Szili Katalin átadja hazánk ajándékát, Lantos Györgyi A megtalált Európa című alkotását.
Ibolyát Anyácska is elkísérte Belgiumba, és mindketten nagyon élvezték az utat. Ibolya Máté Péter Hazám című számát adta elő, majd külön koncerttel is kedveskedett a kinti magyaroknak.
Ibolya találkozott Szili Katalinnal is. Mint elmondta, kellemesen csalódott benne, mert azt hitte, a politikusnők szigorúak és távolságtartóak, az Országgyűlés elnöke pedig nagyon kedves volt vele. Ibolyáék megtekintették Brüsszelt is, ami nagyon tetszett nekik. Igaz, a pisilő fiú szobra nem nyerte el a Megasztár ezüstérmesének tetszését.

(Mai Nap híre alapján ma.hu, 2005.03.07 08:42)